Mys Pys helg!

Jag har haft världens mysigaste helg tillsammans med världens bästa Jimmy! Som tyvärr åkte hem precis. Vi har gjort massor med skojj i helgen så det är därför jag inte hunnit uppdatera något. I Fredags Var vi hemma hos honom och busade, sen sov jag över där. Igår (Lördag) Var vi med Linda & Niclas, käkade hemmagjord pizza och så gick vi på bio tillsammans. Vi kollade på 2012! Jag tyckte faktiskt att den var bra fast den var väldigt overklig. Mamma kom och hämtade oss vid typ halv 1 på natten x) Filmen slutade jätte sent. Jimmy sov över hos mig den här gången som tur va! Jag skulle inte klara mig utan honom, den mysiga underbaringen! Imorgon är det skola igen, tråkigt efter en sån super kul helg.. Nej, nu ska jag till stallet! :)

  









Färg i håret!

Sitter med slingorna i håret just nu. De ser jätte ljusa ut men det är för att själva crèmen är vit x) Hoppas på attd e inte blir lika vita som det ser ut som!













Stan efter skolan!

Idag i skolan hände det inte direkt något speciellt, eller jo! Jag och Malin satt uppe på hennes rum och kollade på film och käkade köttbullar och makaroner på lunchen. Det var mysigt! Annars så har det vart som vilken skoldag som helst. Efter skolan stannade jag kvar på stan och skulle bara handla foundation och hårfärg. Det blev ett linne från gina och mitt favvis schampoo&balsam oxå. Eric kom och joinade mig efter att han vart och tagit bacon sprutan och sen blev det buss hem.













Nyss Matte & Nu Datakunskap

Det känns verkligen som att jag är påväg att nå botten i matten alltså. I 9an hade jag klockrena MVGn på nästan varrenda prov och nu ja nu får jag kämpa för att bara få G. Det känns verkligen inge bra och jag undrar nästan om nån har bytt ut mattedelen i min hjärna mot typ en halvdöd fisk? Det är så det känns i alla fall. Idag jobbade jag med exell uppgifter. Det sket sig också. Min dator fick spunk och vägrade göra ett cirkeldiagram. Vad bra det går för mig i skolan nu alltså! Jag är inte riktigt den felfria elev som jag var i 9.an, Hur kommer det sig? Får jag bara G på nästa matteprov blir jag fanimej deprimerad...













Trött i mössan & Inriktningsval

Det får bli ett kvällsinlägg idag. Gick och la mig lite tidigare igår så det gick aningens lättare att vakna imorse, även fast det tar 20 min innan väckarklockan lyckas väcka mig. Skolan idag var skojj. På förmiddagen var jag på studiebesök i ett travstall och checkade in Lärlingsutbildningen där. Det verkar roligt men tror fortfarande att jag står fast vid mitt beslut att gå Jord/naturvetenskap. Vi har fått valblanketter nu så på Tisdag ska valen vara gjorda. Jag är så glad!! För de har lyckats fixa så att man kan plugga språk på distans! Så jag kommer kunna fortsätta plugga tyska som jag tycker är så jäkla skojj! :D Vi ska också välja inviduellt val för 3 terminer och det finns olika kurser att välja mellan på olika terminer. Första terminen ska jag välja Mikrobiologi/Genetik. Kalla mig crazy men sånt tycker jag faktiskt är intressant! Plus att då får man behörighet att plugga Biologi B som ger meritpoäng till universitetet! Andra terminen ska jag läsa grundkurs i svetsning, hehe. Det kan ju vara kul att kunna! Tredje terminen ska jag läsa Engelska C. Anledningen till att jag inte väljer någon extra mattekurs är för att jag har pluggat ganska mycket matte den här terminen så jag ligger rätt bra till för att hinna med ändå. Engelska B kommer jag också få automatiskt eftersom jag går i svåra Engelska gruppen. Sen ska vi välja en fördjupning också. För mig blev det Fysik... Jag är en idiot jag vet, och antagligen kommer jag få plugga arslet av mig resten av gymnasietiden, men vad gör man inte för att öppna alla vägar till ett super jobb?

God Natt!:)












Magnum Ridtur #3

Jag, syrran och Mamma hjälptes åt och turades om att sitta på Magnum senare idag när jag kommit hem från skolan och när vi fikat klart med Linnea. Jag får ju ingenting att skriva om Magnum ju! Han sköter sig för bra så jag har ju inget roligt att rapportera. Det gick alltså super idag också. Jag började att sitta på honom, sen satt Zabine och sist slängde vi upp lilla mamma så hon också fick sitta lite. Han är så jäklans snäll! Det enda vi gjorde annorlunda idag var att vi kramade om lite löst med benen. Han måste ju vänja sig vid det också.

Efter det red jag och Zabine ett dressyrpass Musse och Sputnik! Myspollarna! Red mest lite lösgörande och tempoväxlingar eftersom jag och Bine pladdrade mer än vi red hehe. Men Mussegull varduktig som vanligt och Sputnik såg fin ut. Mamma hade mockat åt oss idag så det kändes hur lyxigt som helst att bara komma ut och rida, ge eftermiddagsmat och sen gå hem! Waow alltså, Men man kan gå miste om mycket om man inte mockar också, tex se om hästen är lös/hård i magen eller har ätit nått konstigt. Nej nu börjar jag låta som en gammal NOlärare. jag ska sova tidigt ikväll har jag bestämt!

Godnatt! :)

 









Go Lunch och Fyrhjuling!

Det blev världens godaste skollunch idag! Kebab i pitabröd! Hur många får det på sin skola? Det kan inte vara många iallafall! Iallafall så blev det köra fyrhjuling på eftermiddagen istället för att ha svenska. Jag körde tillsammans med Malin och Bella och idag var det asskojj att köra! Vi ficj börja där vi slutade förra gången, att köra upp med först framdäcken på en stock och bromsa, sedan åka ner med framhjulen och upp med bak osv. Sen fick vi öva balanskörning på stockar. Alltså köra upp med t.ex. de vänstra hjulen på en stock och köra snett och en massa sånt. Roligt och nyttigt var det iallafall. Jag körde Kawasakin igen. Sedan någonstans mitt i allt så åkte vi och tog fika paus, kaffe och macka. Efter det körde vi en timme till fast då var det bara jag och Bella för Malin fick ont i huvudet. Hon tog Baconfeber sprutan igår så det är inte så konstigt. Jag och Bella fick öva på att köra upp, ner och på sidan i ett stort dike och sen fick vi också köra med släp sen. Först öva att backa med det och sen ut i skogen och köra i skymmningen! Det var faktiskt lite småläskigt att köra fyrhjuling med släp mitt i skogen i mörker men det gick bra! Sedan var det bara att rusa till bussen som jag hann med med ett halvt hårstrå.


Den här var det jag körde idag!












Yeah Livet går mot ljusare horisonter!

Jag slipper Ekologin imorron! YES YES YES! Jag och några till ska nämligen åka iväg till ett travstall och kolla in Lärlingsutbildningen där. Vi har ju sån tur som kan välja att plugga som lärling om man villd et och ja? Varför inte! Det är iallafall värt att kolla upp. Dessutom är jag ju inte helt nybörjare påt ravfronten eftersom jag faktiskt kört ett par lopp med Fiffe för ungefär 8 år sen när jag var runt 8-9 år. Så yes jag är glad nu JA! :D


När vi ändå är inne på tema Trav så fick det bli en bild på TravGUDEN Järsöfaks!





Sämsta möjliga början på dagen

Yes, min morgon har inte vart speciellt kul... Började med att jag inte klev upp i tid och fortsatte emd att jag inte hittade mina kläder som "NÅGON" hade tagit upp till sitt rum! Jag missade bussen till stan och var tjurig ett bra tag. Men mamma, den räddande ängeln skjutsade in mig till bt så jag hann med skolbussen iallafall.

Jag skulle ha kört fyrhjuling nu på förmiddan men så blev det inte heller eftersom det va andra som skulle köra. Så jag kommer få köra min sista gång på annan tid än BMK lektionerna. (Hoppas att det blir på en Ekologi-lektion!!) Jag har setat här och gjort traktor proven istället. Det är första gången som jag gör klart fler än ett prov på en lektion! Idag gjorde jag 3! Prov F, Repetion OCH Slutprovet! Blev godkänd på alla tre så nu är jag klar med traktorkursen! Skönt! Just nu sitter jag och längtar till lunchen som det är en timme och en kvart kvar till, och eftersom jag är klar med alla proven så kan jag bara sitta på facebook och bilddagboken och lata mig! HÄRLIGT!










MysPys Måndag!

Sov hos Jimmy Söndag-Måndag! Helt underbart som vanligt men lite extra Idag (Måndag) dårå eftersom vi har 8 månader! Tider går fort när man har roligt. :) Efter att Jimmy gått till skolan satt jag i väntsalen på Bt och väntade på bussen i 2 timmar och 40 min. Det var lite jobbigt men ska man till skolan så ska man. Vi hade Estet val hela dagen! Eller hela eftermiddan kanske jag ska säga eftersom vi bara går från kl. 13-16 på Måndagar. Jag hade iallafall musik. Det var roligt och vi fick sjunga lite och så. Vi är en liten grupp på 12 pers bara såd et var riktigt skojj! Mötte sen upp Jimmy på Bt och sen for vi hem till mig och tog det lugnt hela kvällen med dator, TV och bulle :) Mysig dag var det iallafall!

 








Vikarie

Tja tja! Idag är jag (JIMMY) vikarie för Zandra eftersom hon är upptagen med att pilla på sin mobil och andra saker, vad vet jag? XD Dagen har vart chill och igår var jag på tv!! HAHA Ni kanske tror att jag är typ retard eller nåt och gissa vad? I am!

Hmm att blogga var ju, ehm, kul. Kanske ska satsa på att bli nästa BlondinBella eller nåt fast under namnet Blondin Jimmy!

Checka in min video också! För er som inte vet så är det jag som spelar gitarr.... Hoppas bara nu att nån av er som läser detta meningslösa skit äger ett skivbolag =)
 



Vi hörs! <333

Tävling på Strömsholm!

Var med Musse på Strömsholm idag på Lokal hoppning. Han var super duktig! 0+0 fel i båda klasserna. Hoppade LC och LC+5 eftersom han inte är helt 100% igång. Men han skötte sig super! I LCn kom vi PRECIS utanför placering. Den som kom på sista placering hade 18,1 och jag hade 18,2. SURT! Musse förtjänade en placering. Som han fick sen i LC+5! Han hoppade ännu bättre där eftersom jag längde lädrerna 2 hål och kunde hålla om bättre. En 6.e plats fick vi! Av 37 starter! :D Sen på ärevarvet blev Musse en buselibusponny!

Älskade Mussegull! :D <3



LC, Jag hade för korta stigläder det är därför jag rider så konstigt xD


LC+5, 2 hål längre stidläder och det kändes mycket bättre! :D
Musse är bäst!<3








Musse är PRECIS lika duktig som Sputnik! Fast på en annan nivå ;)
Älskade Mussegull!<3












Pysselkväll i Stallet

Jag och mamma åkte till Gammeläng där farmor och farfar bor och fikade en stund. Det var jätte trevligt och farmor hade en ny hund som var urgullig! Det var en svart liten ullboll bara! Sen kikade vi lite på hennes minishettisar som är knappt 70 cm i manken, ursöta är dom! Och så hämtade vi hem Nisse som var vårt huvudsakliga uppdrag. 

När vi va hemma började jag fixa i stallet. Tog in Sputnik och Musse och fixade mat åt dem. Red sen ut Sputnik en snabbis runt sommarstugerundan. Piggeluring var han, som vanligt. Slängde sedan på Musse tränset och red samma runda barbacka med honom. Han var också piggeluring! Hoppas det håller i sig tills imorgon då vi ska tävla på Strömsholm, LC & LC+5. Det ska bli roligt för det var ett tag sen som jag och Musse tävlade tillsammans! Efter ridningen smörje jag alla saker och packade. Sist av allt fick Mussemys en dusch och en rengjord box. Allt det där tog typ 4 timmar att göra! Jag förstår inte vart jag gör av tiden ibland? Att ha häst är krävande, att ha två är ibland för mycket arbete, att ha en hel gård är underbart men krävande så man nästan faller ihop på kvällarna! men värt det är det. Vi hann inte med Magnum idag, mamma longerade honom bara men man ska ju inte köra hårt med de unga varje dag. De måste få lite tid att smälta allt också. 

Längtar tills imorgon i alla fall för då får jag träffa världens bästa vän Therese Karlsson<3 igen!:D

 
Haha, världens snyggaste bild på mig och Sputnik! :D <3












Det här var inte heller någon kul dag..

Försov mig som fan imorse och kunde inte ta mig till skolan på nått sätt. Moppen är avställd och Det går bara en enda buss till Ökna. så jag blev hemma, och för ovanlighetens skull blev jag skitsur över det! Fick inte se redovisningarna på Ekologin så jag har fortfarande inte den blekaste aning om vad det är man ska redovisa om!? Sen missade jag Engelskan, igen! Känns inte som jag vart på många engelska lektioner alls och det är lite läskig för jag har ingen aning om det är nått stort arbete som kanske ska in eller om vi har läxförhör eller vad som helst! Jag har inte koll på någonting med andra ord. Blondinen är igång igen!











Magnum Bilder!

















Magnum Ridtur #2

Vi fick till en ridtur på Magnum idag också! Blev precis som förra gången; mamma longerade honom en stund innan och han travar så snällt så även fast Lova jagar honom och skäller bakom. Han travar även över bommar också och han gör det superbra! Sen slängde mamma bara upp mig och så satt jag där avslappnad som en spagetti medans mamma ledde mig runt på honom. han sköter sig kanoners! Vi skrittade tillochmed över en bom också, så nu är han inhoppad också, haha! Nej, hoppa får vi se om vi hinner börja med om några månader men det är ju iallafall något!











Hårig kväll i Stallet

Det blev en härligt hårig kväll i stallet. Klippte Musse så nu är han inte guldfärgad längre utan vitgul. Men han slipper bli svettig så fort när man rider i alla fall. Det blev en hel skottkärra full med päls och kläderna blir nog aldrig så som de var innan. Shit alltså, jag skulle kunna käna mer på att raka av Musse pälsen än vad jag skulle göra på en hel fårfarm!? Eller så skulle jag kunna göra mig en pälskappa, det vore ju coolt ju! Red dressyr på Sputnik igen. Han var lite spänd och tjafsig i övergångarna idag men jag har ju som sagt inte ridit dressyr regelbundet på det senaste halvåret. Annars gick det bra.












Dagen får IG...

Vaknade upp i Emelines rum och när jag skulle väcka henne fick jag till svar; "Men jag pratar faktiskt i  telefon, hallå!?". Problemet var bara att Emelines båda telefoner låg i hennes fönster och hon låg i sängen och va halvt död. Började  dagen med en urusel mattelektion, och varför va den urusel? Jo, jag fick mitt livs allra första IG på ett matteprov!?!? Jag har alltid legat på VG-MVG och dessutom gick jag ut 9.an med MVG! Vad fan är det här!? Jag hatar algebra... dagen fortsatte med prov i Datakunskap, som jag tror gick ganska bra. Lunchen var den äckligaste vi fått hittills på Ökna; Thaisoppa med träbitar i, dessutom regnar det ute och min mobilladdare har gått sönder! Usch för den här dagen!











Kväll på Ökna

Det blev fest iallafall men jag åkte inte dit. Istället hängde jag på Ökna med Emeline. Vi kollade på film, käkade popcorn och mackor med honung på och lite annat. Jag hjälpte även Kurre och Robin att städa deras hus. x) Jag som aldrig städar i vanliga fall fick någon sorts städmani haha. Det blev en lugn och mysig kväll iallafall. Btw så är det här mitt 100.e inlägg! Weei!










Knasdag!

Idag har det vart en riktigt knasig dag. Jag var helt död hela förmiddagen och sov bort det mesta av matten. Piggnade till vid lunchen och var helt hyper på eftermiddan! Vi åkte minibuss till Nynäs slott på typ studiebesök. ladugården är jätte stor! Ikväll var det meningen att det skulle bli kläppfest i Tystberga men det blir int av tack vare Nyköpings Hem :( Jag som hade sett fram emot det! Så istället åker jag med Zabine och Pappa till hoppträningen och sen skjutsar pappa in mig till Ökna så blir det myskväll med Emeline m.f! Det ska bli nice! :D










Kall och regning skoldag

Sitter i datasalen i maskinhallen och har Basmaskin Körning. Sitter och gör traktorteori, Jag blev äntligen godkänd på C-delen men blev underkänd på F-delen... Usch det här är skit jobbigt! Men Tur att jag slapp köra fyrhjuling idag för det är svinkallt ute! Hoppas det är fint nästa vecka för då ska jag köra igen. Vi har skolfoto efter lunch också, hjälp! I look like a monster, typ. Bussen var en kvart försenad imorse också så det var bara att stå ute och frysa och bli blöt helt i onödan. Hoppas att resten av dagen blir lite bättre iallafall.

  










Magnum Ridtur #1

För er som inte visste det så har vi en unghingst som heter Magnum hemma. Han är en halvblodshingst på ca. 160 cm och är 3 och ett halvt år gammal. Mamma bytte den gamla hästlastbilen mot honom och han har stått hos oss i snart 2 veckor. Han är fux med vita bakben och världens snällaste! Han är helt underbar i psyket och är helt knäpptyst av sig, trots att han har betäckt en gång och fått 1 avkomma. Jag fick idèn idag att jag skulle börja blogga om honom eftersom det är något som jag brinner för; unghästar och unghästutbildning! Därför tänkte jag att det kan vara kul att skriva om en häst från allra första början. Innan Magnum kom till oss var han mest jobbad med på marken och hängd på. Eftersom han är så väl hanterad så är han otroligt lugn och trygg i sin omgivning.

Idag var det alltså dags att ta steget att lägga över benet och sitta gränsle över honom. Vi började redan i boxen med att hänga på honom, vilket han är så pass van vid nu så det är inga problem. Efter ett tag lade jag över benet och eftersom det är så lågt i tak där han står så fick jag ligga raklång längst halsen på honom. Det var inte heller några problem. Han är verkligen jätte go! Sedan tog mamma ut honom på ridbanan och longerade honom en stund och han rör sig verkligen trevligt. Jag hämtade hjälmen och till en början hängde jag bara på honom innan jag lade över benet. Och så satt jag där, och Magnum bara vände sig om och försökte äta mina ridstövlar den lille rackaren. ;) Det som är viktigt första gången man sätter sig på en oinriden unghäst är att vara helt avslappnad och inte knipa någonstans. Det kan vara väldigt obehagligt för en häst som inte är van om du kniper med lårmusklerna som de flesta ryttare gör naturligt. Man måste också vara helt lugn för det smittar ofta av sig på hästen, och ha alltid en medhjälpare! Det är verkligen guld värt för det är verkligen jätte viktigt att det blir helt rätt från början. Men iallafall, mamma ledde mig runt på volten på ridbanan och det gick hur bra som helst, det är verkligen inte alla unghästar och ponnyer som är så snälla och lugna som Magnum nu råkar vara. Det mesta hänger på hur man sköter grunden, hanteringen. En häst som inte går att hantera på backen går heller inte att rida in på ett vettigt och schyst sätt. Att ta det lugnt i början är också något som är überviktigt! Vi skrittade t.ex. bara 5-6 varv på den lilla volten. Om det går bra ska man sluta så att hästen får med sig trevliga erfarenheter från det du har gjort.

Idag var det Magnums allra första ridtur och han klarade första steget galant! Men hela vägen kommer troligtvis inte att vara helt spikrak eftersom det för alla hästar finns olika hinder man måste komma över. Tex. bakskygghet, överkänslig i munnen/sidorna m.m! Det finns hur mycket som helst som man måste övervinna med unga hästar och det är det som jag tycker är så fantastiskt! Att få bygga en häst ända från början är ett stort ansvar och ett tröttsamt, slitsamt och riskfyllt jobb. Men lönen är helt klart värt det! All svett, möda, tårar, skrapsår, ja allt lönar sig när man lyckas få fram resultat! Det är roligare än att rida SM kan jag lova! Och dessutom bygger man en relation med ett helt underbart djur som kommer att göra allt för dig i framtiden. Jag vet, för jag har Sputnik som bevis!

Kommer snart bilder på Magnum! :)












Onödig Måndag i skolan!

Åkte till skolan bara för att få veta att vi inte hade några lektioner på hela dagen!!! ... Men jag köpte iallafall ett par bullar innan skolan. Dom va skitgoa och täckta av choklad! På en Måndag... Men jag åt inget godis i helgen så det förtjänade jag faktiskt! Sen var det lunch i skolan, bratwurzt med potatismos. Avrundningen till det blev kaffe och apelsinklyftor. Sen satt jag och snackade skit i korridoren med Bella och Malin. Sen var det dags för eftermiddagsfika, Äppelkaka. PROPPMÄTT! Kände mig som ett vandrande bowlingklot efter allt som jag stoppat i mig idag. Mamma kom iallafall och hämtade mig vid 3 så jag kom hem lite tidigare iallafall.

Tog in Sputnik och Musse det första jag gjorde och gick sedan iun och bytte om. Knappt 5 minuter senare var jag ute i stallet igen. Världsrekord! Sadlade Musse och körde ett gympa pass på ridbanan inkluderat lite hoppning. Hade tänkt hoppa igenom honom idag men eftersom det blir så jävla mörk så himlans fort blev det bara lite skutt på ca. 70 cm, men ska nog hoppträna honom på Onsdag så att vi är någorlunda igång inför Strömsholm i helgen. Red sen ut en mysig sväng på Sputnik tillsammans med Linnèa och Sparren. Hade gramanen på Sputnik men han var stark ändå. Jag börjar komma igång efter min sjukperiod känns det som iallafall! Efter det gjorde jag hökassar och kväll/morgonmat.












Jobb Söndag

Jobbade imorse, lika jobbigt som alltid. Usch det är så himla jobbigt att jobba just nu! Kallt, mörkt och regningt! Blä, men lön blir det iallafall. Det är snart jul också och det måste börjas planera med Julklappar och sånt. Ska försöka fördela min ynkliga lön så den räcker till allt som ska köpas.
Just nu sitter jag och väntar på att Jimmy och hans pappi ska komma och hämta mig, och så lyssnar jag på musik också och jag har ganska tråkigt. "/











Regn Regn...

Usch vad det regnar och blåser och det har inte vart ljust på hela dagen! Eller det kanske det har, jag sov bort halva så jag vet inte. Vaknade vid 1 och började dagen med flingor och te. Sen satt jag vid datorn en stund som sen tjosanhoppsan så var det mörkt ute? Stack ut till stallet vid 4 och tog hand om Sputnik, Karin hade hand om Musse idag. Red dressyr idag faktiskt, gick jätte bra med tanke på att jag inte ridit dressyr på ett bra tag på Sputnik. Övade lite skänkelvikningar och halter. Sputnik har ju sitt lilla problem att han gärna vill gå och bita sig i bogen och bli för låg, speciellt i samlingarna. Måste jobba mer med den samlade galoppen också. Den är inte fullt lika bra som förra året, men i övrigt så är Sputnik mycket stark och fin! :)


<3













Back to school!

Yes! Idag var jag äntligen i skolan igen! Gu va skönt de va att vara tillbaka! Även fast det inte verkade som om jag skulle kunna ta mig till skolan eftersom jag missade busshelvetet till stan med typ 10 meter! Så otroligt störande! Mamma skjutsade mig in till Bt iallafall så jag kom till skolan trots allt. Förmiddan var riktigt avslappnad och lat. Vi hade lektion i ungefär en timme innan våran lärare blev tvungen att åka upp till Nynäs slott och hjälpa till. Så vi hade lärarfritt heeela förmiddan! Så jag drog upp till internatet och kollade på när Tobias m.f spelade Halo3. Det SÖÖÖG! Så grymt tråkigt att kolla på när 4 killar skjuter på varrandra i en låtsasvärld med dåålig grafik... Vi drog iallafall ner till skolan sen igen för att drälla runt och såsmåningom äta pannbiffar till lunch, med klyftpotatis som va asgoda! Sen var det matte. Gjorde prov på algebra. Det sket sig, jag är verkligen sämst på matte nuförtiden! Be en bön för att jag fixar ett VG annars vet jag inte vad jag gör! Sen var det iallafall Idrott, jag försökte vara med så gott jag kunde med min förkylning som sitter kvar efter influensan. Vi skulle värma upp med Kram Kull? HAHA våran lärare är från tjeckien eller nått sånt så hon har nog inte riktigt förstått att vi är aningen gamla för att tycka kramkull är nått speciellt. Sen vare lite jogging och sen fick vi förkylda stackare som inte orkade så mycket, alltså Jag, Charlotte och Zebbe kolla på när de andra körde nån bollek medans vi cyklade på träningscyklarna. Jag brände 130 (!!) kalorier! *Stolt* Efter skolan vard et bara att pallra sig hemmåt i snöregnet med syrran i släptåg fram till grusvägen där pappa kom och hämtade oss.

Nu håller jag faktiskt på att göra en egen pizza! Degen ligger på jäsning och mamma och pappa är och handlar så de skulle handla hem lite ingredienser till mig. Min första alldeles egna Pizza! Det måste vi lägga upp en bild på sen! Just det, jag hade hästledigt idag eftersom Zabine tog hand om Sputnik och Zamanthas kompis Bella hade hand om Musse idag, lyx!













Ridturer läker allt!

Det blev en riktig slappardag. Dega dega dega hemma i sängen tills syrran kom hem. Då satte vi fart i köket, syrran gjorde chokladbollar och jag gjorde scones! Samtidigt kollade vi på uråldriga videos på youtube med bla. Svanprinsessan! Den finaste tecknade filmen som finns! Lööööv<3 När vi ljummat klart så drog vi till stallet och red Mussegull och Nickvard. Det är faktiskt mysigt att rida ut i mörkret, men man hinner väll tröttna på det lagom till jul. Det var roligt iallafall!

När vi kom in från stallet parkerade jag mig framför TVn med en kopp TE och en skön familj. Vi kollade först på ett Djurpolisprogramm som handlade om hur djurpolisen SPCA tog hand om misskötta djur. Det är helt sjukt hur folk kan behandla sina djur! Varför skaffa djur om man inte klarar att ta hand om dem!? Blä på det! Vi kollade också på ett programm efter det som handlade om olika olyckor med djur inblandade och en var från en galoppbana. I mitten av banan låg en stor sjö som lockade till sig flera hundra fiskmåsar som landade i en kurva. När hästarna kom lyfte alla fåglar på en gång och skrämde hästarna så de for åt alla håll och jockeysarna flög. Av 10 hästar var det bara 4 som kom imål med en ryttare. Sen var det massa intevjuer med jockeysarna som hade vart med och det va rätt häftigt! Tur bara att det inte finns nån sjö på Täby haha! Tänk på det Tesse, Sofe, Fanny och alla ni andra som går galopplinjen på Strömsholm! Se till att de fixar en extra kurs i att sitta kvar när man blir anfallen av fiskmåsar i sjösvängen! Hihi....











Näe! Hemma igen!

Nu är jag fanimej trött på att va hemma och såsa! Jag ville ju till skolan idag! Missar bion också som vi skulle på idag också! Helvete! Hade tänkt gå idag men började må skit igårkväll igen så då va de bäst att va hemma. Red iallafall båda mina busponnyer igår! Det va iaf kul även fast man inte orkade så mycket så va det skojj ändå. Ska nog ut i stallet igen snart, är så förbannat trött på att bara ligga i min säng och tröka!











Hemma & Sjuk

Jag börjar bli less på det här eviga hostandet, snorandet och ont i halsen. Jag gör inget annat än sitter på mitt rum nu när jag är sjuk. Dessutom börjar jag få känslan av att jag börjar komma efter i plugget, inte bra! Så nu tänkte jag ta mig i kragen och börja räkna lite matte. Algebra für immer! Eller kanske inte. Senare skajag ut och rida mina små pollar Musse och Sputnik. Jag blir galen på att bara sitta inomhus hela dagarna!



<3













SuperSlapparDag

Jag har legat i sängen heela dagen ända sen jag kom hem från jobbet imorse, och gissa vad! Jag känner mig bättre! Halsen börjar bli som vanligt och jag har inte hostat på flera timmar och jag börjar känna mig som en normal människa istället för en slapp skinnsäck. Under tiden jag har legat här har jag kollat klart på filmen "Fäst vid dig>" som jag och Jimmy började kolla på igår, sen kollade jag också på hela Sex and the City 2. Den va skitbra! Jag funderar på att avsluta dagen med en lugn ridtur på Musse, men först ska jag försöka äta någonting annat än chokladbollar och popcorn. Dessutom vore en dusch rena himmelriket just nu! Påtal om ingenting. ;)












Jobb Morgon

Det var bara att stiga upp ur sängen kl. halv 6 imorse och åka iväg med pappa och dela ut tidningar. Det va inte speciellt kul eftersom både pappa och jag är sjuka. Men det är värt det sen när lönen kommer. Till en början hittade vi inte boken med alla adresser och koder men det löste sig efter en stunds letande. Jag är iallafall glad över att jag slipper åka moppe och dela ut nuförtiden. Nu har ja bäddat ner mig i min mysiga säng med datorn och planerar att ligga här minst hela förmiddan!












Ensam sjukling

Sitter ensam på mitt rum nu och saknar den som står mig närmast hjärtat! Även om han inte tar så mycket plats när han är här så är det ett stort tomrum när han åkt. Hoppas vi båda blir friska snart! Jag sitter och lyssnar igenom hela Europe's nya album Last look at eden, äter chokladbollar, godis, popcon och dricker saft. Saften är iochförsig slut men jag är en lat sjukling som inte orkar hämta ny. Zabine och Elke har dragit iväg på Disco handball night så jag kan spela hur hööög musik jag vill utan att nån klagar. Hoppas som sjutton att jag slipper ta mitt jobb imorgon för jag är verkligen inte i form föratt dela ut tidningar kl. 5 på morgonen!










Min Drog!



ÄLSKAR!!!
KAN INTE FÅ NOG AV DEN! SÅ FRUKTANSVÄRT BRA LÅT! <3











Lördagsmys!

Sjuka som vi är, Jimmy och Jag så har vi bara tagit det lugnt hela dagen. Vi har slappat och ätit chokladbollar och godis på mitt rum och så har vi börjat titta på en film som heter Fäst Vid Dig som handlar om ett par siamesiska tvillingar. Stackars Jimmy har haft feber hela dagen och haft jätte ont i halsen, jag har bara haft ont i halsen men febern har gått över. Usch jag tror vi har svininfuensan, eller egentligen om det är den så känns det skönt att veta att "det inte var värre än såhär" utan bara som en väldigt kraftig förkylning, men det känns ändå lite läskigt, Speciellt nu när jag har smittat Jimmy. Det känns verkligen inte bra att smitta någon som man tycker om så himlans mycket. Förlåt Älskling!:( <3












Fredagsmys!

Fredagsmys blev det med världens bästa Jimmy! Vi bakade chokladbollar och kollade på en film som heter Forgetting Sarah. Den va faktiskt ganska bra. :)











Ledig Fredag!

Yes idag är jag leeedig från skolan! Underbart att kunna vara hemma med gott samvete. Var ändå tvungen att gå upp halv 8 och skicka iväg stackars Jimmy till skolan för han var inte ledig idag. Men han kommer tillbaka vid 2 när han har slutat så innan dess ska jag försöka hinna fixa stallet! Btw så bytte mamma våran gamla lastbil mot en 3.5 årig halvblodshingst från Örebro igår och hon kom hem med den inatt! Den heter Magnum och är fux med bläs och dens farfar är Robin Z! Ska ut och kika och klappa lite på den nu.











Sjukdag

Den här Torsdagen var jag sjuk. Förkyld igen+feber+halsont+hosta. Jag har kommit på att jag har blivit sjuk väldigt mycket iår, annars brukar jag hålla mig jätte frisk! Sov typ halva dagen och mådde bättre efter en Ipren. Vid typ 2 kom Jimmy hit och höll mig sällskap <3 Vi gjorde plättar och hade trevligt. Han är verkligen bäst! Senare på kvällen åt vi upp resten av plättarna och gick sen ut i stallet och hälsade på hästarna. Jimmy tyckte de stora nordsvenskarna som bott hos oss sen i Lördags var jätte häftiga! Och det är dom också. Hihi!












Onsdag i Skolan

Sitter i datasalen i skolan och har Arbetsliv-Naturbruk. Jag har precis gjort klart min power point presentation om yrket Jockey som jag ska få redovisa sen. Vi slipper idrotten idag! Men Vladimira har gett oss nån supertråkig uppgift om kost. Jag får dåligt samvete bara jag tittar på lappen. Sen är det en Bokrecension och APU-rapporten som ska göras också. Jippi. Efter lunch nu har vi matte. Jag ska nog fortsätta göra provet till kapitel 2. Jag har kommit sååå långt i matten verkligen. Jag tror faktiskt att jag måste börja sätta lite fart nu om det ska bli klart nån gång.









Oh Shiet...

Jag ska tydligen köra fyrhjuling idag!? Vi får se hur det går... :S










BMK

Sitter i datasalen och har Basmaskin-Körning. Är grymt trött och har ont i huvudet, men som tur är har jag några goa halstabletter som jag sitter och smaskar på. Hann inte skriva nånting om vad som hände igår men vi hade iallafall grymt kul! Vi fick nominera en massa personer till olika utmärkelser till Julmiddagen, tex. Årets Pizza (Spya), Årets Tabbe m.m. Idag ska vi ha BMK hela förmiddagen och Ekologi hela eftermiddagen. Fick nyss ett tvångs SMS om att idag måste man ha ett hjärta på handen med en bokstav i, så det har jag gjort så man klarar sig utan all otur och bla bla bla. Trött som sagt.












Här sitter vi...

Fast på en väg mitt emellan Norrköping och Nyköping! Oljelocket har av någon mystisk anledning försvunnit och det stinker bränd olja överallt. Men Don`t worry! Inget kan ta kol på kvinnorna i familjen Svensson! Vi är odödliga! Dock sitter vi här och väntar på hjälp. Vi skulle ju kunna fixa skiten själva men det är mer praktiskt att få hjälp. Ja, pappa känner sig ju ganska stolt när han får rädda oss ur nödens käftar så vi får väll kosta på oss att leka kvinnorna i nöd en stund. Här sitter vi alltså, lyssnar på musik och umgås med varrandra. Oj vad mysigt vi har! xD












China Town!

På kvällen åkte Jag, mamma och Zabine in till Borås centrum i jakten på Kinamat! Ganska snart hittade vi en mysig resturang vid namn China Town. Zabine och Jag gick in först och skulle beställa för mamma ville först inte ha eftersom hon tror att hon klarar sig på sallad... Men vi behövde bara öppna dörren till resturangen och känna doften av kinesisk mat så sprang hon ut ur bilen och gjorde oss sällskap. Till mig och syrran blev det friterade kycklingbollar med ris och sötsur sås! Mums! Mamma fick typ kyckling och annanas i sötsursås. Våran familj är besatt av den där såsen! haha. På resturangen hade de även en lyckodamm där man kan slänga ner enkronor i bland JÄTTE stora guldfiskar! Jag slängde ner en krona och hoppas att det ger lite tur. När vi kom tillbaka till stugan högg vi in på maten. Vi orkade inte ens hälften så det blev massor över till frukosten också. Gott Gott!

 









Inget Globen för mig...

Men en jäkligt bra runda fick vi till! Klassen gick i 115 cm, 9 hinder, en trekombination och en oxer-räcke kombination. Sputnik var råfin och hoppade upp sig som den katt han är. oxer-räcke kombinationen var hinder nr 3 och efter den var det 5 jämna galoppsprång fram tills hinder nr 4 som var ett helt vanligt räcke, somd et låg en jäkla solkatt på! Jag såg den inte förän i anridningen och Sputnik upptäckte den inte föränn han hade hoppat av. Så i luften började han köra någon sorts magdans? Haha, nej men han började veva med alla fyra benen för han tyckte nog att det var ganska obehagligt att först bli bländad och sen hoppa över nån jäkla ljusfläck. Så han vevade förståts ner översta bommen. Och vid det laget hade jag tagit ut svängarna för mycket redan så tiden var inte heller någon kanon tid. Men han hoppade super! Jag var verkligen råbesviken efteråt. Det var mycket nerver och mycket press från mig själv och det tog flera timmar innan jag kunde lugna ner mig och acceptera faktummet. Det var faktiskt inte alls så många nollor. Hade vi inte rivit hade vi kommit ungefär 6.a ochd et hade räckt för en globenplats! Så nära, men ändå så långt ifrån. Av de Globenkvalade kom vi 12.a och i klassen kom vi på 19.e plats avv 44 st. Men till final kom vi iallafall så det blir till att hoppa Msv A som en avslutning på året. Tänk vad en liten solfläck kan ställa tilldet! Och vem blir förvånad när jag säger att bara några minuter efter min runda så gick solen i moln... Otus kallas det! Men det är bara att kämpa vidare. :)

 









RSS 2.0