Idag gäller det

Idag är det det allra sista Globenkvalet och jag börjar bli grymt nervös! Drömde en mardröm inatt om att jag hamnade precis utanför och attjag missade min start. Det pirrar i magen och jag vill ju så grymt gärna vara med! Men vem vill inte det... Det är egentligen ganska öppet om vilka som kommer med och det är ganska många som har chans. Jag vill så så jävla gärna vara med!! Det vore det perfekta avslutet på året. Jag vill Jag vill Jag vill Jag vill!!!!! Jag och mamma har nyss duschat och ska snart dra till tävlingen. Hoppas på ett mirakel!















Målade naglar

Målade nyss mina kära, fula små naglar blå-vita ihopp om att de skulle se bättre ut. Det gör dem inte. Det ser bara kladdigt och konstigt ut. Jag ska nog hålla mig till mockning hädanefter..














Msv B

Hoppade första rundan idag som gick i Msv B. Banan var inte speciellt svår och grundomgången var hinder 1-8 och omhoppningen var hinder 9-14. Sputnik var hyper på framridningen för högtalaren satt precis bredvid. Det var längesen har var så taggad. På framhoppningen lugnade han sig lite. Samma visa idag igen med att folk höjer och sänker hinder hur som helst fast man skriker hoppning som en galen tupp! Jag verkligen hatar framhoppningar! Inne på banan var Sputnik pigg och fin och hoppade grunden utan några problem. I omhoppningen kom vi alldeles för stort in i en räcke-räcke kombination så han hann inte upp med fram så den bommen trillade ner. Men han kändes jätte fin iallafall! Imorgon gäller det sista Globenkvalet! Är inte speciellt taggad just nu för jag är trött och tjurig och har levt på godis och bullar hela dagen och de andra tjatar först att jag ska sätta på datorn och sen ska jag stänga av den direkt, suck, aldrig blir folket helt nöjda.











Morgon i Stugan

Ringgrens åkte vid 7 och tog med sig Zabine för att fodra hästarna. Mickis ska starta i första klassen och det är ganska mycket starter. Bland annat så är det 73 D-ponnyer, så det blir en ganska lång väntan. Idag ska vi hoppa Msv B som är första omgången av Stora Rundan som meetinget jag rider heter. Imorgon är det 115 cm (Msv B+5) Och då är det också Globenkval! Jag ligger fortfarande på delad 5.e plats efter förra gången så allt kan verkligen hända! Är faktiskt ganska nervös inför imorgon men det blir till att fokusera gärnet. Jag och mamma har ätit frukost här i lugn och ro och snart ska vi åka mot tävlingsplatsen. Satte precis mitt jordgubbs te i halsen så fick nyss en hostattack.











Framme i Borås!

Sitter här i stugan i Borås tillsammans med Mamma, Zabine, Mickis och Nella. Sputnik och Chico står i mobila boxar med varma täcken och mumsar hö. Imorgon gäller det Msv B för mig och Sputnik och vi har starnummer 29. Underlaget i ridhuset verkar jätte bra och hindrerna är trevliga. Nu tjatar de på¨mig att stänga av datorn så jag måste nog göra det. Laddad inför imorgon iallafall! GoNatt.













Knasdag hos Jimmy

Vi sov typ till 1 tröttmössor som vi är, lite billys pizza och en stund senare kom Niclas hit och vi busade mest vid datorn. Senare kom Adde också och killarna spelade lite trummor och gitarr. De är ju för duktiga. Sen var Niclas tvungen att dra hem och äta och sen skulle Adde åka till sin flickvän Linda i stan. Nu har Niclas kommit tillbaka och vi gör inget speciellt. Tror att vi kommer dra hem till honom sen. Jag kommer sova kvar här inatt igen sen imorgon blir det packa inför Borås! :D













MM=Måndagsmys

Red ut Mussegull tidigare idag och han var så himlans mysig som vanligt! Tränade tempoväxlingar på rakt spår. Järnvägsövergången vid Tysktorp blev helt knasig och blinkade rött och bommarna var nerfällda i flera timmar. Efter ridturen åkte jag, mamma, Zabine och Charlie till sågverket i Bettna och köpte spån. Det är typ det enda sättet för hela familjen att göra något tillsamman, stå och ösa spån i soppsäckar. Åkte sen till Enstaberga och tillbringade hela kvällen tillsammans med Jimmy, Linda och Niclas. Jag och Linda åkte till bron och handlade massor med godis plus en cola. Ikväll ska jag sova kvar hos världens bästa Jimmy! :) <3













Morgon I Huset

Vaknade upp av barnskrik och Zabine som vrålade förtvivlat inifrån sitt rum att Zamantha och hennes kompis Bella skulle vara tysta. En ganska normal morgon alltså. Det är svårt att få sova ut när man bor med småsyskon som börjar leka klockan 7 på morgonen. Men jag är ändå inte irriterad idag som jag brukar vara. Att vakna i ett nystädat rum kanske gjorde lite skillnad? Pratade med Tesse i telefon igår och. Tessegull min allra bästa vän! Och vi pratade om vad vi skulle ha på oss på In Flames konserten. Varken hon eller jag har den blekaste aning så nån helg ska jag ta bussen upp till henne och så ska vi gå på shoppingrunda i ElStockholmo! Idag ska jag först fixa klart i mitt kära stall och rida Mussemys. Sen vid 1 ska jag åka till Jimmy! Usch, nu bråkar Zamantha och Charlie för Charlie vill vara med Bella och Zamantha när de leker men det vill inte tjejerna för de vill prata tjejhemlisar som Charlie bara garvar åt. Suck, ja vilka problem småbarn kan ha alltså. Tur att man är någorlunda mogen! HAHA!











Jag har städat mitt rum!!!

Belive it or not men det ser inte ut som mitt rum längre nu när allt skräp åkt ut. 5 stora plastkassar med skräp åkte ut! Jag tror att det är fjärde gången iår som jag städar mitt rum. Fick lite ryck när jag kom hem från tävlingen så det var bara att städa på. Idag ska jag dammsuga och damma av alla dammiga pokaler, tavlor och allt annat som hänger/står i mitt lilla blå-gula rum. Zabine har städat hela övervåningen också! Så nu går det att gå där utan att behöva trilla i en 2 m hög klädhög. Nån dag ska jag förbarma mig över toan här uppe också. Det kommer att bli fin fint!











Globenkval 3

Tävlade idag i Södertälje. Hoppade förklassen LA och Globenkvalet Msv B+5. LAn gick ganska bra, hade flyt och fick bra språng men själva rundan var lite kantig i svängarna. Det var en A:0a så det gällde att rida fort och felfritt. Vi åkte fel påvägen till Södertälje så jag hann inte gå banan. Men vi var felfria iallafall! Tiden var sådär men vi kom 9.a totalt iallafall.

I Globenkvalet gick det riktigt bra faktiskt, ända fram tills hinder nr. 6 som var ett vågigt plank oxer... Det kändes som vi låg perfekt! Verkligen helt perfekt! Och Sputnik sätter i handbromsen. Jag vettifan varför.. Usch vad besviken jag var för resten av banan klarade vi galant! Åhh så fruktansvärt typiskt! Vi fick med oss ett tidsfel också så fel totalt. Det räckte faktiskt till en 8.e plats så lite Globenpoäng fick vi iallafall såvi är fortfarande med i matchen! Hoppas på ett mirakel nästa vecka i borås!











Sista APU dagen

Då vard etd en allra sista APU dagen idag då. Började kl. 6 vilket alltid är lika jobbigt när man måste gå upp tidit. Började med att ge kalvarna mjölk. Den ena dricker ur hins och den andra ur nappflaska. Den som dricker ur hink är helt galen i mjölk! Den slänger i sig hela hinken på typ 1 minut medans den andra tar typ 10 minuter på sig att dricka upp hela flaskan. Inte är dom nöjda efteråt heller utan dom vill ha MEEER! Söta som socker är dom båda två i allafall. Den vid 8 var det frukost och efter det fick jag mocka en hästbox, sen fick jag sluta för Lottie skulle till stan. Så nu sitter jag här i Sabines rum och tar det lugnt. Ska åka hem snart och hälsa på hästarna sen ska jag hem till min Hellboy! <3 :)











Torsdag, Näst sista APU dagen

Började kl. 6 imorse med mjölkningen. Höll på att försova mig men som tur va så väckte Sabine mig. Det är nått fel på mig och tider alltså! Jag är värdelös på att hålla dem. Men iallafall, mjölkningen gick smärtfritt. Sen var det god frukost och bara såsa en liten stund innan det var dags att gå ut igen. Då mockade jag ett par boxar och gav sedan korna lite halm att sova på. Nu har jag setat och lagt in deras vikter i datan. Gick runt igår och mätte några stycken med ett måttband som räknar ut hur mycket varje ko väger. Ska kila ut snart igen och skrapa lite skit i rännorna och kolla så att alla kor mår bra.












APU Dag

Började kl. 13.30 idag. Jimmy sov hos mig inatt och när han kom hem från skolan så åkte jag till honom en stund innan jag åkte vidare till Lappetorp. Det första jag fick göra var att köra traktor med släpkärra och bränna massor med sopor. Det var allra första gången jag körde med släpkärra och det gick jätte bra! Hade inte sönder något iallafall. Sen gav vi korna mat och mjölkade dem som vanligt. Jag fick mata den andra lilla kalven som föddes i måndags med nappflaska. Han hade lite svårt att förstå vad det va han skulle göra men efter ett tag gick det bättre! Blev slickad i ansiktet av en ko också haha. Har laddat över bilder från telefonen nu också så här kommer några stycken;















Onsdag, Hemma

Sitter hemma i mitt hus. Usch vad jag längtar hem såfort jag åker bort! Hem till min säng, hem till mitt stall och hem till mig där jag får bete mig hur jag vill. Börjar APUn halv 2 idag och slutade 12 igår så då passade jag på att åka hem emellan. Pysslade i stallet hela eftermiddan ochd et är verkligen underbart! När man är upprörd finns det inget bättre än att spetsa några skithögar på en halmgrep.

Nu när jag har lugnat mig kanske jag kan förklara lite mer om varför jag skrev som jag gjorde igår. När man är ledsen och arg då skriver man lite udda saker. Jag är inte arg på dem som vill köpa Sputnik, det är väldigt smickrande egentligen att folk börjar upptäcka min ponny. Det som jag tycker är så jobbigt är när folk jag känner inte vill lyssna och försöka förstå när jag förklarar att jag vill ha kvar min älskade ponny. Sånt gör mig hysterisk! På SM hörde jag en tjej som sa till sin mamma ; Jag vill aldrig sälja min ponny! jag älskar honom! Och mamman sa; Det är klart, det är DIN ponny och DU gör vad du vill med honom. Det vill jag också höra, att det är jag som bestämmer eftersom det är min kompis det handlar om. Men när andra vill bestämma åt en, då blir man så fruktansvärt maktlös och i mitt fall, hysterisk. Det har aldrig vart vår avsikt att sälja Sputnik nu på senare år. Dessutom har ju jag faktiskt syskon som vill rida honom efter mig. 

 










Sputnik är INTE tillsalu...

Är så grymt trött på allt tjat hit och dit om att jag borde sälja Sputnik för att han är värd så mycket och att jag kan köpa typ världens bästa storhäst istället och bla bla bla! Sputnik kanske är ett stort dollarformat tecken som skriker "PENGAR" i andras ögon och jag är grymt sjukt as bajskorvs trött på det! Jag behåller väll min ponny hur länge jag vill, för jag älskar honom faktiskt! Men det skiter väll ni i som slänger ut rakt i ansiktet på mig att jag är förlång och att jag borde sälja honom! Fattar ni inte hur det känns att få höra sånt om sin allra bästa vän!? Det gör ni tydligen inte för då skulle ni inte hålla på som ni gör. Jag skiter väll i vilket pris ni sätter på min ponny, det är äckliga pengar som jag varken vill ha eller behöver! Jag har haft Sputnik i 8 år, vi har vuxit upp tillsammans, och vi har lärt varrandra saker och vi har gått från den absoluta botten till den absoluta toppen! Sånt slänger man inte bort mot pengar som ändå kommer försvinna i framtiden, för det vi har kommer aldrig att försvinna! Och angående min längd; Jag är 166 cm lång och så lång har jag vart sen jag var 11 år. Tycker ni att det ser ut när vi hoppar som att Sputnik tar någon skada av det? För isåfall har han gjort det i 5 år sen han var 3! Jag blir så jävla ledsen på det här, att man aldrig ska få njuta av sina framgångar!? 

Vi har vuxit och utvecklats tillsammans, vuxit ihop! Om ni vill skilja på oss får ni först skära loss oss i små små bitar och sedan sätta ihop Sputnik bit för bit igen, men mig är det ingen idè att ni ens försöker med. De viktigaste bitarna har ni redan tagit, då är det lika bra att lämna mig blödande på marken i små små bitar...   

Jag älskar ju dig min underbara ponny :'( <3

 







Måndag - På APU

Började i Ladugården kl. 9 på morgonen med att fodra med hösilage och mineraler. Sen var det det vanliga ladugårdspysslet innan lunch. Jag klippte 4 st kor innan lunch också så nu slipper de svettas. Till lunch blev det en jättegod baconröra med spagetti! Det var mumsigt! Efter det kom veterinären och tog mjölkprov på några kor och dräktighetskollade några också. Alla som hon kollade var dräktiga. Sen vard et dags för fika vid 4 och vid 5 började vi mjölka. Jag fick flaskmata en jättesöt liten kalv! Kommer nog bilder imorgon för just nu dampar mitt internet gånger 50! Plus att jag är trött. Godnatt!

Klubbhoppning med Musse

Hoppade en liten klubbis med Musse idag. Morgonen sket sig verkligen totalt! Skulle upp och jobba men min väckarklocka, eller BÅDA mina väckarklockor vägrade att ringa så jag försov mig helt. Men det var bara att kasta sig på moppen i 1 plusgrad och dela ut tidningarna. Kallt och halt var det. Sen fick jag stressa hem till stallet där Musse redan var klar, lasta in honom och lite prylar och sen gasa iväg mot Ingelsta. Värmde upp i lagom takt och Mussegull var lika mysig som vanligt. Kom på att jag inte har ridit sen SM Finalen förra veckan eftersom jag vart på praktik hela veckan och Zabien och Josefine red pollarna igår. Hoppade 90 cm (LC). Det gick sådär men vad förväntar man sig när det är Pappi som är banbyggare!? Haha nej skojade bara Pappa är faktiskt riktigt duktig på att bygga banor men det är så grymt trångt i ridhuset så det blev 2 nerslag. Kom på sen att jag kunde hoppa utom tävlan bland storhästarna sen för de var bara 3 st så det blev så. Hoppa 90 igen och den här gången var vi felfria. Vi hade nån korsgalopp här och där och fick lite knasiga språng lite då och då men men. Jag har aldrig tänkt att Mussegull ska bli nån elithoppare, jag är nöjd bara vi har roligt ihop! <3











Lördag Kväll

Det är Lördag kväll och jag måste säga att min dag har vart helt superduper! Kom hem från Jimmy typ vid klockan halv 8 och satt och kollade på film med Zabine ett tag samtidigt som vi svullade godis och drack cola. Jag tror filmen hette The good girl. Den var väldigt sorglig och vääääldigt gullig. Efter det så gick jag och syrran ut i stallet och duschade Musse inför imorgon, plockade fram lite utav sakerna och kvällsfodrade. Nu är jag astrött och så ska man upp kl. halv 5 imorgon och jobba :( Inte speciellt roligt! Godnatt!












Jag fick som jag ville

Så vi åkte till McDonalds iallafall! Kallt och var det men vi hade skoj påvägen ner iallafall. Vi bromsade först på Elgiganten för Jimmy ville kolla på den här nya mobilen Sony Ericsson Satio men vi hittade den inte, så vi brummade vidare till Willys där Jimmy köpte Pepsi och ris och jag köpte en stooor godispåse eftersom Willys hade sänkt priset på godiset från 67 kr/kg till 39.90 kr/kg!!! Kassörskan kolla lite snett på mig när jag betalade, hon tyckte väll att jag var knäpp som köpte så mycket godis. x) Sen iväg till McDonalds med alla våra kuponger och rabattkort. Kassörskan kollade lite snett på oss där med, haha. men hon var målad som en pirat så jag kollade snett på henne med haha! Allting gick ner perfekt i min lilla moppe som är super att packa i. Sen blev det Donken mat framför TVn och belive it or not men nu sitter vi vid datorerna igen! Men nu ska vi gå och spela :) Jimmy ska lira med sin supergura och jag ska sitta och spela lite trummor. Tschüsss!











Hemma hos Jimmy

Sitter hemma hos Jimmy. Vi datanördar sitter båda två parkerade framför varsin dator. Jimmy kör Battlefield på min dator och jag sitter vid hans och kollar en massa. Körde farmville på facebook förut. Innan jag började hade jag över 100.000 coins och nu har jag runt 16.000 kvar haha! Om jag får som jag vill så åker vi till Donken sen och utnyttjar en massa kuponger som vi har. Till frukost har vi åtit kexchoklad och marabou daim. Heja oss! Ikväll blir det rida Mussegull en liten runda och sen packa iordning inför klubbtävlingen imorgon. Ska hoppa LC med Musse. SM ena helgen, Klubbtävling den andra hehe. Men det ska bli skojj för jag har inte tävlat med Musse på hur länge som helst!











Fredagsmys med världens bästa! <3

Sitter i Enstaberga hemma hos Jimmy. Det bästingen har fixat virusskyddet på min dator så nu funkar den finfint igen! Vi har fredagsmys framför varsin dator. Han med sin sega diskmaskin till burk och jag med min jätte duktiga superdator. ^^ Vi är lite datanördar, vi vet. Jimmy har iallafall finally tagit ner en av sina mountain dew drickor från hyllan. han köpte dom där drickorna i polen så dom är ganska så gamla! Men gott smakar dom fortfarande för jag fick faktiskt smaka lite grann! Vi hade väldiga problem med att komma hemmifrån mig förut. jag hittade inte mobilen, hittade inte moppenyckeln och jag hade visst tappat min hjärna nånstans oxå. Mobilen låg i sängen och moppenycklarna satt i moppen. Surt tyckte jag.. Vi åkte en vända till bron så jag kunde tanka och så köpte jag lite OLW Mini Mellan nöt och fruktmix som jag tycker är megagod! Just nu sitter vi och lussnar på In Flames och tar det lugnt. JAg längtar till konserten! :D






Bästa låten!<3













Fredag förmiddag i ladugården

Blev tidig morgon idag med. Kl. 6 skulle jag befinna mig redo att börja jobba, och det var verkligen inte så roligt att åka moppe i minusgrader men det är smällar man får ta. Började precis som igår med mjölkningen först och idag var korna lite snällare mot mig. Jag tvättade trasor sen efteråt och vid ungefär kl. 8 blev det frukost. Sen mockade jag ett par hästboxar och en kobox där det står en ko som ska kalva närsom, och nu sitter jag igen med de här läkemedelsjournalerna. Jag är faktiskt klar med dem! De är utskrivna och färdiga men det kom bara från 2008 och jag har skrivit in journaler ända sen 2004 så jag vet inte vad skrivaren har fått för sig? Vilka problem man har! Slutar iallafall om en halvtimme och så ska jag åka hem och rida Musse och sen ska vi se om Jimmy lyckas få ordning på min knasdator. Och så är det sovmorron imorgon oxå eftersom det är lördag, PLUS att det är godisdag! :D











Filmkväll

När jag kom hem från Ladugården slängde jag mig först in i duschen, sen satte jag mig vid min data som total strejkade.. Fick pilla och pyssla en del för att få igång den. Kollade på massor av filmer. Började med Tenacious D som är så grymt rolig! Jack Black är verkligen urskum och urskojjig i den filmen! Fortsatte sen med att kolla på 5-6 avsnitt av Family Guy innan det blev dax att åka och hämta upp Sabine vid stallet. När vi kom hem gjorde vi varma mackor och tog det lugnt framför TVn. Vi kollade på Anna & Die Liebe, som är en tysk serie. Förstod ganska mycket faktiskt så jag är inte helt värdelös i alla fall! Sen gick vi upp till Sabines rum och kopplade in hennes högtalare i min dator och kollade på Ice Age 3. Så jäkla orealistisk med det är skitsamma för den är så jäkla rolig!! Jag somnade ganska snabbt efter att vi stängt av filmen och sov som en stock heela natten. hihi.












Förmiddag i ladugården

Har haft APU från kl. 6 imorse fram tills nu. Min morgon var hemsk! Gick upp försent och fick skynda mig ut till moppen. När jag kom dit kom jag på att jag glömt väskan med vantarna och mobilen kvar i huset, sprang upp och hämtade dem sen tillbaka igen. Sen kom jag få att jag inte hade en aning om vart mina moppenycklar var! Sprang upp till huset igen och letade och hittade dem tillslut på köksbordet. Det var jäkligt kallt imorse men det blev kallare sen runt 7 halv 8. Då var det is på vägarna. Tur för mig att jag inte behövde åka moppe på en isig väg för så stressad som jag var imorse så hade jag nog kört ihjäl mig. Nu på förmiddan har vi mjölkat korna, strött deras liggplatser, skrapat skit och gjort rent grejor. Sen skulle Lottie iväg med sin häst till tandis så då fick jag ansvara själv för ladugården ett tag. Gick mest runt och skrapade och tog kort på kossorna. Kommer nog bilder ikväll om ni har tur! Nu har jag setat och gjort pappersarbete och registrerat läkemedelsjournaler för korna. Ska sluta om circus 40 min. Tjalalalal! x)












APU om 1 och en halvtimme

Åker tillbaka till Lappetorp så att jag är där till halv 2 sen. Sov hos världens mysigaste inatt och knallade sen hem från bussen. Har setat ända sen dess fram till nu och spelat Battlefield heroes! Det är skitkul! Annars har jag setat här och ätit frostflingor som jag älskar och massor med äpplen! Tror det är närmare 7 stycken nu och har fått hicka. Men jag tror ändå att jag ska ta och äta ett till :) De är ju för goda! Jag äter nog mer äpplen än nån av mina ponnyer gör. Btw så börjar det ju bli kallt nu! Imorse var det minusgrader och nu är det knappt 4 grader! Vart tog sommaren vägen!? :( Jag saknar sommaren väldigt mycket, det var riktigt riktigt rolig. "Bara" typ 3/4 år kvar till nästa sommar... Jag fryser inomhus och det är 19 grader ändå. Men det kanske beror på att jag är förkyld. 


Äpple! :D <3




 

Filmerna på SM Rundorna!

Nu har jag laddad upp filmerna från SM! :D 

Omgång 1 Msv B;




Omgång 2, Msv A,



Final Msv A!



Omhoppning i Finalen!

 

 

 

 

 

 


Bilderna från SM!!

Har äntligen lagt över bilderna från SM i Ljungby till datorn! Videorna dröjer lite till men håller på att ladda upp dem med! :D



Märla-Lovisa, Sputnik-Jag, Sara och hennes ponny som jag inte vet vad den heter. x)


Från Invigningen, Jag är nr 2 närmast, längst ut står Karin.


Invigningen, Jordbruksministern anländer!


Charlotte och Olgas Lad Flower


Jag och Sputnik värmer upp.



<3








 


APU Dag nr. 2

Började kl. 6 på morgonen idag! Det var lite jobbigt att gå upp så tidigt men det gick i allafall. Direkt när jag kom var det dags fr korna att mjölkas. Det är faktiskt den roliga biten och så får man lära känna kon lite mer eftersom man ska sätta på aparaten på spenarna och så. Jag har hittills bara behövt ta de snälla korna så jag har bara bra "mjölkningserfarenheter". Efter mjölkningen och rengöringen av allt som behövs till det så var det frukost. Te och macka med salami och ost. Sen pysslade vi lite mer i ladugården innan det blev dax att hämta mer hösilage med traktor och släp. Lottie hämtade alla balar och jag fick ställa in dem med traktorn! Det är jätte kul att köra traktor verkligen! Sen fick jag sitta vid Lotties dator och skriva in olika medicineringar av olika kor när de vart sjuka osv. Fick sluta vid lunch och börjar inte förän kl. halv 2 imorgon så jag har åkt hem med moppen nu. Det var svinkallt! Men hemma är man iaf! Stannade i stan på vägen och köpte en mascara oxå eftersom min försvann i helgen.

 

 

 

 

 


APU Dag nr. 1

Vi kom hem halv 2 inatt så hann sova några timmar innan det var dags att åka iväg till Lappetorp på APU (ArbetsPlatsförlagd Utbildning). Första dagen har vart jätte kul! Har fått klippa och mjölka korna, fodrat dem, fikat, kollat på kalvar m.m. Det är verkligen jätte roligt! Sover hos Sabine den här veckan. Kanske åker hem på Onsdag och rider för då börjar jag inte förän på eftermiddagen. Imorgon börjar jag kl. 6 på morgonen och slutar nog ganska tidigt på eftermiddan hoppas jag.

 

 

 

 

 


Det blev BRONS i SM!!!

Jag är helt överlycklig! Det måste vara en dröm! Nej det kan det inte vara för jag kände allt hur mycket jag frös om händerna på prisutdelningen! Det är i allafall helt otroligt!!

Vaknade på morgonen och mådde kasst efter gårdagens ryttarfest. Jag och katarina dansade och vrålade med till låtarna som två galningen! Men usch så roligt vi hade! Lät som en kraxande kråka när det va dax att åka hem. På morgonen vard et lite febrigt, snuvigt och allmänt jätte förkyld. Men som tur var så livade min supertrevliga boxgranne upp mig genom att säga att hennes sadeltvål påminde om snor. HAHA!! Asgarv blev det på den, man måste få skratta för att må bra. 

I Finalen sen så startade jag som nr. 16. Den som red precis innan mig nollade men jag kände faktiskt inte av pressen då för jag var stenfokuserad. Hindrerna låg på Msv A (120 cm) Med en vanlig kombination och en trekombination. Rundan satt perfekt! Det gick skit på framhoppningen så det kändes inte helt bra när man skulle in på banan men det gjorde ju ingenting! NOLL FEL blev det i finalgrundomgången! Vi var 6 stycken som var helt felfria genom hela helgen så det blev omhoppning. Jag var redan så hemskt lycklig över att ha nollat i grundomgången så jag lallade bara runt i omhoppningen för att sätta en nolla, vilket vi gjorde! Nolla hela helgen! Och dessutom räckte det till BRONS!! :D Kan inte beskriva hur glad jag var!! Det här är så himla stor för mig alltså! Och folk som jag inte hade den blekaste om vilka de var kom fram för att berömma min otroliga ponny! En kvinna sa att hon tyckte att Sputnik var den finaste ponnyn på hela tävlingen! :'D Och dessutom så vann vi inte bara SM Brons! Vi vann även meetingpriset från Ute och Inomhus SM! Vi var alltså det C-ponny ekipaget som hade bästa placeringarna totalt efter de två tävlingarna! Vem hade trott det!? Inte jag i alla fall! Priset var fri uppstallning och startavgifter på två tävlingar på antingen Ljungby RK eller Vetlanda! Så jävla Underbart! Jag är så fruktansvärt stolt över Sputnik! Han har verkligen vart en klippa hela helgen och kämpat hela vägen! Vilken ponny jag har! Jag är serriöst tårögd just nu! Tack för alla Grattis och uppmuntrande ord jag fått! Det betyder otroligt mycket! :'D

 










Omgång 2

Red Omgång 2 i SM nu på eftermiddan, och gissa vad!?? Vi Nollade igen!!!! Vi har alltså noll fel med oss till finalen och kommer bli sämst 23e placerad! Är man glad eller är man glad!? Jag har inte nollad i Msv A sen Edsbro när vi kvalade så är verkligen hur glad som helst! Det var en bana bestående av 10 hinder, 12 språng, 1 trekombination. Började med en snett igenom över 1.an som var en rödsvart oxer, sen båge till 2.an som var ett räcke med granar som infångare, runt hela kortsidan vid utgången och vända snett igenom och hoppa 3.an och var en stor maffig oxer med en solfräder under, på båge sen till trekombinationen som var nr. 4a med räcke-oxer-räcke, runt hela kortsidan igen och följa långsidan och hoppa en stor Agria oxer, sen båge till ett kantigt vågplank, runt kortsidan igen och vända snett igenom och hoppa 7.an som var en tysklandsfärgad trippelbarr, sen båge till ett guldigt räcke som var nr 8, 4 lite tillbaka galoppsprång till en blåvit oxer med vattenmatta under och sen svänga snett igenom och hoppa 10.an som var ett vanligt räcke. Sputnik gjorde 90% av jobbet verkligen!! Jag red lite virrigt, tröck på lite för mycket här och där och var lite sen med förhållningarna, men han redde ut det! Min ponny är så himlans underbar!! Nu hoppas man ju såklart att det kommer gå bra i finalen imorgon men om det inte gör det så kan man vara lycklig ändå över att det gått så jävla bra den här helgen! Gu vad jag älskar min ponny! Han är världens bästa! :D


 

 

 

 

 


Gomorron!

Sitter här i hästlastbilen i Ljungby och äter cheerios med mjölk ur en kastrul för våra djupa tallrikar är slut. Tog en morgondusch förut och Sputnik är fodrad och klar. Han hade rullat sig så knopparna var alldeles ingrodda med spån. Blir väll till att plocka med pincett sen, yeey! Mamma ligger och vilar sig och hunden ligger här och sover. Radion är på med nån lugn låt på så just nu känns det mer som att vara på semester än på tävling. Trots alla tävlingsnerver och den lite stressade atmostfären så måste man få gå undan och bara ha en stund för sig själv. Annars pallar man helt enkelt inte! Snart ska jag ut på en skrittrunda med min bästa ponny. Sen är det dags att börja ladda o  inför klassen som går nu på eftermiddan!











 


Invigningen

Vid kl.8 på kvällen var det dags för Invigningen i stora ridhuset. Det började med att alla ryttare tågade in bakom respektive distriktsskylt. Jag, Katarina, Karin och Charlotte va de enda SM ryttarna från Sörmland och vi hade sällskap av två stycken Mountain Horse ryttare också. Läktarna var fullproppade och det var verkligen häftigt! Det var några stycken som höll tal, bland annat Jordbruksministern (Som Katarina lite diskret kallar för Jordgubbsministern) haha. Men han tog upp många viktiga saker inom ridsporten. Det viktigaste han sa var; "Ridsporten är en av få sporter där Flickor och Pojkar tävlar på lika villkor!" Bra sagt ministern! Vi fick även höra ett litet rykte om att Reinfeldts barn tjatar om en ponny och att det eventuellt blir en! Det var även fyra stycken tjejer som dansade och i end ans var det flera ryttare som hängde på. Såg urkul ut! Sen var det även en tjej som sjöng "Simply the best" och nästan alla ryttare hängde på och sjöng med! Det hela avslutades med att raggarbilen som Jordbruksministern hade anlänt i körde ut med hela ryttarskalan hoppandes och skuttandes efteråt. Jag och Katarina passade på att busa och hoppa lite extra, hihi. Efteråt var det mingel i cafeterian med tilltugg, snacks och dricka! 


Jordbruksministern och bilen han anlände i :)


 

 

 

 

 



   


0+0 fel!

Yes! Vi nollade i både förklassen och i kvalet!! Förklassen gick i LA och Sputnik var super pigg och hade jätte roligt på framhoppningen då han hade brallparty, haha. Rundan gick lite hastigt men över hindrerna kom vi iallafall! Sedan var det långt uppehåll tills SM kvalrundan som gick i MSV B. B-ponnyerna hade väldiga problem med banan då den var väldigt teknisk men bland C-ponnyerna var det jätte många nollor, och vi var en av dem! Vi fick stressa på framhoppningen för vi kom i senaste laget men några språng hann vi med. Inne på banan sen var jag lite irriterad över framhoppningen för folket ska alltid gålla på och ändra med hindrerna när man vrålat som en tok "Hoppning Oxer!!!!!!!!!!!!". Sånt stör mig så grymt mycket!! När man är så spänd och nervös som man oftast är innan man ska in på banan så får sådanna små saker en verkligen att bryta ihop, speciellt om man är stressad! Men i allafall, vi låg i första hindret och då morrade jag lite och knep med skänklarna sen så hoppade han resten helt super duper perfekt! 10 hinder, 12 språng varav 2 st kombinationer. Det var hemskt trångt mellan 2-3an och 3-4an.  Kom in super i botten med flit men fick det ändå trångt ut. Men det gick! Han kändes så himlans fin! Lyssnade både frammåt och bakåt och vi hade det där underbara flytet! Är grymt taggad inför imorgon! Hoppas påd et bästa. Filmerna lägger jag ut när jag kommer hem. Ska på APU nästa vecka också så vi får se när jag hinner lägga ut.

 

 

 

 

 


Idag ska vi åka på riktigt!

Om 1 timme och 54 min ska vi åka på riktigt! Mot SM alltså. Ska packa ner datorn nu och plocka iordning det sista inför resan! Hoppas på att vi kommer få dunderkul! Ha det så bra här hemma!:)

 

 

 

 

 

 


Hahah

Såå typiskt.. Vi har kolalt fel på listan och jag ska inte rida föräns först på fredag! Så vi åker imorgon istället! Så typiskt mig att kolla fel! >.<












Onsdag Morgon, 3 timmar & 40 min kvar

Om 3 timmar och 40 minuter åker vi mot SM i Ljungby! Har precis käkat frukostbestående av rostmackor och te. Är faktiskt inte så nervös just nu men igår och i Måndags var jag sjukligt nervös! Drömde mardrömmar om fula knoppar inatt. Fula knoppar är något av det värsta jag vet! Det ser liksom så fult ut. Om knopparna blir fula så är det bättre att inte ha knoppar alls. Okej, jag är nog lite nervös eftersom jag sitter här och babblar om fula knoppar. Packade det mesta och duschade Sputniks man och svans igår. Tänkte gå ut vid 9, halv 10 och börja fixa iordning det sista. Det känns nästan som en lördag tycker jag, haha. Men hur som helst, nu känns det inte lika hemskt att tävla SM eftersom vi redan har gjort det en gång. Och jag hoppas att oavsett resultat så kommer vi att komma hem glada och nöjda och känna att vi genomfört en bra tävling! Men ett Lycka Till skulle inte skada! :)

 

 

 

 


Sitter här istället...

Jag orkar inte köra mer traktor idag så jag måste tyvärr dissa John Deeren, men får köra den efter lovet istället. Usch blev jätte seg när jag kom in och fick värma mig. Dessutom så fick jag precis det som var kvar av Marcus ballerinor! Typ 4 kakor va kvar eller nått! Tack! :D Får se om jag pallar jobba nån traktor teori nu. Tror inte det.

 

 

 

 

 


BMK

Har BasMaskin Körning nu! Har precis kört en röd MFa som jag gillade mycket! Den hade stereo och diverse andra finnesser. Den enda som jag saknade var att jag inte fick värmen att fungera. Nu ska jag köra en grön John Deer traktor. Det ska tydligen vara värme i den! Tjoho! Förövrigt så kommer det bli att packa hela eftermiddan inför imorgon. Vi åker mot Ljungby kl. 12.00. Börjar bli nervös faktiskt... Men får hoppas på det bästa! Försov mig imorse igen. OVANLIGT VAA!??? Jag är verkligen världsmästare på att solla bort ljudet från min väckarklocka för jag vaknar bara när den ringt i en timme! Hehe, fick skjuts in till Bt av mamma iallafall. Hann inte med frukost men fick en ballerina av Marcus nyss. Den var god! 

 

 

 

 

   


Måndag, Kom hem nyss

Kom nyss hem från skolan. Har vart ganska hyffsat kul idag. Har vart hos världens bästa Jimmy hela helgen så åkte hem från honom imorse. Träffade Emily, Adde och Anton påvägen hem också! Det var skojj! Sen i skolan då, lunchade lunchkorv med Eric. Sen har vi fått en ny tjej i klassen också. Sen efter lunchen hade vi Arbetsliv Naturbruk. Jag satt och läste i Malins "speciella" bok. Hehe. Sen fikade jag med Emeline och Nina som är den nya tjejen i klassen. Det var kanelbullar idag! Mums! Sen vare Basmaskin körning teori i maskinhallen. En aning dampigt vare där jao. Missade tidiga bussen igen för Tystberga bussen är så slö. Åkte 10 över 5 bussen med grannen Erik istället. Det va skojj!

Nu ska jag ut och rida med Linnèa. Sparris ska ridas ut med för första gången sen hon fick Accidento så vi får se hur det går. Jag skulle ta Sparris och Linnèa Musse. Hoppas på överlevnad! hehe.



 

                                                    Sparris och Accideno i sommras. 












SM Startlistor!

Startlistorna till SM har kommit nu! Jag rider uppvärmningsklassen på Torsdagen oxå som är en LA. har startnummer 22 där. Men det är en Clear Round så det spelar ändå ingen roll. I själva SM Klassen har jag startnummer 58 av 61!! Hur bra som helst tycker jag! Gillar att starta längre bak i klasserna så att man får en chans att studera andra och se vart de största svårigheterna ligger. Vi åker vid lunch på Onsdag. Är aspeppad verkligen! Det ska bli så kul! Lite press känner man väll oxå. Kom på 13.e plats på utomhus SM i somras så det vill man väll slå men man ska aldrig ta ut något i förskott. Har jag tur så får jag rida A-finalen igen. Vilket skulle vara super roligt! Men det är ju helt fantastiskt bara att få vara med, så jag är faktiskt redan nöjd. :)




Sputnik på Utomhus SM i Vetlanda -09!












Fredag

Finally Fredag! Sovmorron imorron Jippi!!
Blir någon förvånad när jag säger att jag försov mig imorse igen? Inte en kotte blir väll det.. Men jag fick skjuts till en försenad buss så jag hann ändå! Började med Engelska. Var förberedd på att få ett läxförhör som jag glömt plugga till men icke då, inget läxförhör! Efter det så hade vi det fruktade Ekologi provet, som visade sig vara väldigt lätt! För mig gick det iallafall asbra! kunde svara på allt och så. Hade man MVG i NO så hade man, *Skryt, Skryt* haha. Jag skrev jäääätte mycket på provet! Läraren gav mig en tung suck när han fick se det... hehe. Lunch sen då. Medelhavsgryta med smarrigt ris till. Det va helt okej. Öknas skolmat är iallafall 10000000 gånger bättre än nån av skolornas i stan. Ja, Elin, Linda & Niclas; Jag dissar erat resturangkäk som ni får uppe på Enskilda! hahaha!! ;) Men Elin får väll ett litet plus i kanten för att hon är en McDonalds jobbare. Efter lunch hade vi en halvtimmes Ekologi innan vi fick sluta. Vi kollade på nån helskum film som det var nån hel crazy miljö snubbe i från år 2071. Han tyckte tydligen inte att vi va bra på att ta hand om miljön. Men i allafall. Gick en snabbis på stan med Sabine när vi anlände till Nyköping. Hon köpte sporrar och nått special schampoo och balsam. Själv köpte jag en Dove cucumber deo och es aspirant till den! Yes, jag gillar gurka. Köpte även Gliss Asia Straigth balsam och schampoo. Åkte sen med 5 över halv 3 bussen hem och fy, jag hade glömt att fredagsbussen alltid blir smockfulla! Behövde bara gå till korsningen sen när jag hade hoppat av iallafall. Fick skjuts hem av Fredrik den sista biten. 

Just nu väntar jag på att Jimmy ska komma hit! Han har åkt från stan och frågan är bara när han anländer. Skönt som sju med helg är det iallafall! Hoppas alla får en lugn och skön helg :)




Sähär mycket skrev jag på provet x) hihi :D



 

 

 

 

 


Blev kvar hemma...

Jag kom inte till skolan på nått vis så jag blev kvar hemma. Stack ut till stallet 20 över 8 och red ut med Sputnik till mustanggrusgropen i Stigtomta. Han tycker verkligen det är jätte kul att klättra i backar! Han blir så ivrig och han kan knappt vänta tills han får galoppera uppför backarna. Var jätte längesen jag var ute på en riktig långtur! Urmysigtvar det i alla fall. Red sen Mussegull hundrundan. Han var lugn och snäll, det är ganska stor skillnad på honom och Sputnik, inte bara att Musse är bredare. Red bort mot lilla grusgropen och klättrade lite grann med honom där. Sen på hemvägen skulle vi hoppa över en gran som vi hoppat över ungefär 100 ggr innan, men stackars Musse felbedömde språnget och fällde sig själv på granen så han landade på bogen. Stackarn, det såg jätte läskigt ut och han fick ett blödande sår på ena framknät. Travade med honom längst stigen men han var inte ett dugg halt. Hoppade sedan granen igen och då gick det perfekt. Resten av rundan tog vi det lite lugnt. När vi kom hem pyssladejag först om Musse sen släpte jag ut Sputnik, fixade åt honom och sen släppte jag ut Musse.

Vid typ 2 kom Jimmy hit också! Vi har typ bara setat vid datan och tagit det lugnt hela eftermiddan fram tills typ halv 7. Då åkte vi in till Elgiganten och shoppade eller vad man ska kalla det. Jag köpte en förlängningssladd till min dator och Jimmy köpte ett 16 GB USB-minne. Sen drog vi vidare till Jet och tankade. Haha, många höll på att faila vid den ena kortautomaten som va trasig. Sen drog vi vidare till McDonalds vid Gumsbacken och köpte med oss mat hem. Vi träffade Emily oxå! Nu ska vi slå igång en film. Måste plugga inför Ekologiprovet imorron men det blir nog sistaminutenplugg som vanligt. Yaay!











Nu börjar Hösten

1.a oktober, nu äre höst! Och hur börjar man inte hösten som bäst om man inte missar bussen det första man gör? >.< Japp, jag har inte gått upp en tid en enda gång den här veckan... Och idag har jag ingen aning om hur jag ska ta mig till skolan. Jag vägrar åka moppe för det är svinkallt ute! Plus att det tar 1 och  en halv timme att åka moppe till Ökna. Nästa buss till Tystberga  går 14.15, då har jag missat hela dagen. Yes, en riktig toppenmorron har jag haft. Yeey.

 

 

 

 

 


RSS 2.0