Onsdag Kväll

Låg för länge i sängen imorse, IGEN! Men jag kan väll inte råför att jag har världens mysigaste sovsällskap heller! Ialla fall så var förmiddan helt slapp. Jag satt med Charlotte och Viktoria på Charlottes rum och hon spelade gitarr ochvi andra sjöng för full hals! Roligt vare! Charlotte matade mig även med knäckemackor med prickikorv eftersom jag inte hann äta nån frukost. Mycket uppskattat av mig! Sen började vi typ vid 10. Vi fick massa information om våra APU platser. Jag ska vara på ett Jordbruk som heter Lappetorp! Yeey! Det kommer bli massa skojj! :) Ingen lunch fick jag heller! För jag, Helen, Eric, Tobias, Hampus och Zebbe satt och kollade på filmen Jumper. Den var jätte bra det lilla jag såg av den. Var ifull färd med att skydda min mobil från elakingar som ville kidnappa den hela tiden! På eftermiddan började vi med matte. Det va ganska skönt att sitta och räkna, jag får verkligen en kick när jag löser ett klurigt tal! hehe. Sist på dagen hade vi Idrott. Vad ska man säga om den? Hemsk! (Iallafall för läraren ;). Haha kul dag har det vart ändå! Påväg hem från bussen sprang det en lös Pepper längst grusvägen. Han hade blivit rädd för en bil och då hade hans medryttare fått sig en lufttur. men de måsdde bra båda två!

Kom hem, tog in Musse och Sputnik och vilade mig lite. När jag kom ut i stallet började jag med att göra iordning Musse för en ridtur och PRECIS då så börjar det regna! >.< kul,, Men det var minsann uppehåll när vi väl va ute på ridturen! Red bara en kortis runt sommarstugan med Musse. Han var pigg och glad som vanligt. Men jag ahde inga stövlar idag! Det är urjobbigt att rida utan stövlar! Dressyrade sen med Sputnik på banan i skenet från två billysen eftersom ridbanelampan var trasig, men pappa lagade den medans vi red. Var inte riktigt på dressyrhumör idag så det gick sådär. La till gramanen efter ett tag och då kändes det bättre. Sen fixade jag allt annat stallpyssel och var färdig typ vid kl. 21. Slår vad om att just då sitter alla "normala" ickehästmänniskor och käkar kvällsmat eller ligger nerbäddad framför TVn. Vad tråkigt det måste vara!

Nu är jag astrött så ska nog fundera på att gå och lägga mig. Godnatt!

 

 

 

 




2 år med Musse!

Idag firar jag och min Mussegull 2 år tillsammans! Det är redan två år sedan jag och mamma åkte ner till Jönköping och hämtade hem honom! Vilket var en väldig tur eftersom Mussegull är världens goaste och mysigaste polle! Vi har hunnit göra mycket tillsammans de här två åren. DM-guld i fälttävlan -08, Startat LA på klubbtävling, och inte minst vart med på TVÅ SM på bara 09. Först Connemara SM där vi tog en fjärdeplats i Working Hunter Pony och såklart Lag SM i fälttävlan! Musseguld är nog det allra bästa vi nånsin köpt! Han har verkligen gjort både nytta och nöje hemma hos oss!

TACK FÖR 2 UNDERBARA ÅR MUSSE, OCH TACK FÖR DE ÅR VI HAR KVAR! :D








Jag ÄLSKAR min Mussegull! :D <3













Hemma!

Kom hem från skolan nyss! Blåste rätt igenom huvudet på mig påväg hem från bussen, blä. Hela eftermiddagen spenderades i skogen på Ekologin. Vi vandrade i en kohage, hoppade över staket och klättrade uppför berg. Och som slutstation kom vi upp till en urborg eller vad det heter. Högst upp på ett berg med en slänt på framsidan mot sjön. Helt underbart fint var det! Solen sken, himlen var alldeles blå och det var vågor i sjön som såg helt underbart ut! Hade det inte vart så nedrans kallt så hade man nästan blivit badsugen! Frysit har jag gjort hela dagen i alla fall. Det märks att hösten börjar komma. Hoppas Hoppas att inte alla ridvägar fryser till is i vinter bara! Annars får det gärna bli höst och vinter.

 

 

 

 

 


Godkänd!

Yes! Jag blev äntligen Godkänd på traktortest A! Tog mig "bara" fyra gånger innan jag klarade det haha. Man skulle ha 49/70 rätt och det var precis de poängen jag hade! Jippi! Så nu ska jag börja med Traktortest C. Det lär ju gå bra, hmm... Hehe.


Uppdatering

Ingen blir väll speciellt förvånad när jag meddelar att jag inte klarade Traktortest C på första försöket, haha! Men jag orkar inte försöka fler gånger idag, tar det om 2 veckor istället när det är dags för nästa dataförmiddag.

 

 

 

 

 


Tisdag förmiddag

Sitter vid en data i skolan och har Basmaskin Körning, Traktorteori. Har precis gjort traktorprov A för 3.e gången och jag blev underkänd, IGEN! Med 2 fel för mycket! Traktor test B har jag i alla fall klarat. Hann inte skriva nånting om vad vi gjorde igår men vi satt bara i 2 och en halvtimme och hade fyrhjulingsteori. Jag satt och läste Malins bok "Syskonkärlek". En väldigt speciell bok som jag faktiskt tycker är bra. x) Sen var jag med världens bästa Jimmy resten av dagen!

Idag ska Malin följa med mej hem och rida lite grann. Det ska bli roligt eftersom jag lovat att vi ska göra det i snart 2 veckor men det har alltid blivit nått i vägen, tex. blev jag sjuk, sen sa jag fel dag hehe. men idag ska det alltså bli av! Har Ekologi prov på Fredag också så ska väll kanske om jag orkar, börja plugga till det ikväll. Men det tror jag inte att jag orkar eftersom jag är så lat och bekväm av mig, haha.












Måndag Morron!

Om 1 minut måste jag börja gå till bussen! börjar kl.1 idag i skolan så har haft sovmorron fram tills nu :) Ha en skojj Måndag alla!

 

 

 

 


Rundorna på Film!

LA n




Globenkvalet Msv B+5

















Bästa Bästa Sputnik! <3

Tävling idag i Västervik! Hoppade LA och MSV B+5 som var själva Globenkvalet. Vi lyckades försova oss imorse så åkte en halvtimme senare än vi tänkt men kom fram i tid ändå.

LA
Han kändes helt super på framridningen och framhoppningen! Pigg och glad!
Rundan satt perfekt! Gick ut som sista ryttare och var dubbelnolla och knep 5.e platsen!! :D

Mellan klasserna unnade jag min Ponny ett GG schabrak med matchande luva! Tycker faktiskt han är värd det! Men fick 100 kr rabatt på schabraket för det var en fläck på det :) Annars hade jag aldrig haft råd! Där rök den tidningslönen.

Globenkvalet MSV B+5
Han kändes asfin även här på framhoppningen, men ännu bättre inne på banan! Fick verkligen till det här flytet som saknades förra veckan och allting gick som på räls! 0+0 fel även här och tog ledningen med min runda! :D
Men jag startade som nr 13 av 40 så det höll ju såklart inte hela vägen, Men vi slutade på en 3.e plats! Vilket är helt super! Vi fick Globenpoäng och är med i matchen om att tävla om Globenplatserna! Skulle vara så grymt coolt att tävla där, eller vad fasen, det skulle vara helt fantasktiskt! Och nu har vi i alla fall en chans att komma med! :D

Bästa Bästa Sputnik! <3




Kommer film på rundorna lite senare!




Aspeppad inför imorgon!

Är såååå himlans peppad inför tävlingen imorgon! Hoppas på att det ska gå bättre än förra veckan bara. Sputnik är duchad och knoppad och redo för morgondagen! Vi lämnar stallplanen runt kl. 6 imorgon bitti och far mot Västervik.

Träffade Elin på Donken lite tidigare idag också! Träffade även Emily som man inte träffat på hela sommaren! Jag och Elin satt och mumsade på cheeseburgare, chokladmuffins, milkshake och mycket mer flottigt och gott. Sedan satt vi i nästan två timmar och bara pratade om allt mellan himmel och jord. Vi kom in på gamla klassen 9A som såklart är saknad så det skriker om det. Jag vill ha en övernattning hos Elin igen som vi hade den där underbara Tisdagen på sportlovet!! Jag vill Jag vill Jag vill verkligen ha en sån igen!! Sist hade vi så jäklans kul! hur många filmer var det vi kollade på? 5,6 stycken på en kväll! Även fast man har det jätte bra nu ute på Ökna så kan jag inte låta bli att sakna ihjäl mig efter bästaste klassen 9A :/ Älskar er fortfarande, folket!

 

 

 

 


Lördag, Veckans Godisdag!

Vaknade av att mina syskon vrålade som vrålapor upp och ner för trappen och runt  i hela huset. De har verkligen udda sovtider de där två små monstren. Ibland vaknar de inte förän vid 10 och vissa dagar är det uppe kl. 6! Småsyskon är mer påfrestande än de är gulliga tycker jag. Iallafall idag. Käkade en frukost bestående av rostmackor med ost och te. Ojoj vad jag äter nyttig frukost men rostmackor är faktiskt hemskt goda! Idag ska jag förbereda inför tävlingen imorron. Ska duscha och knoppa Sputnik, smörja och rengöra alla grejor och packa ner allt som behövs. Annars ska jag nog åka till in Coop Extra i Nyköping med moppen, de har tydligen SÄNKT priset på sitt GODIS där! Underbart! Lördagar är nog min favvisdag i veckan för då kan man proppa i sig godis mm. utan att ha det minsta dåligt samvete. Lördagsgodis finns ju inte för att tittas på, det ska ätas!

 

 

 

 

 


Ridtur på Musse

Red Musse en sväng förut. Red Järnvägsrundan och försökte få honom lösgjord, som faktiskt gick väldigt bra! I traven gick han i lätt och stadig form, övade ställningar (misstolkas ej tack xD ), Tempoväxlingar och sidoförflyttningar. Det mesta flöt på bra. Enda felet är att han är stel i nacken men det har han alltid vart, det har faktisktblivit bättre nu med tiden. Red sen i aningen ökad cantergalopp med fokus på att han skulle gå avslappnat och söka sig neråt. Hemvägen blev lite jobbigare men det är ju nästan självklart. Musse springer alltid fortare åt det håll han vet att maten finns. Sötponny. Nöjd med honom idag iallafall! :)


Bild från Connemara SM :) <3











Back to School!

Yes! Idag var jag i skolan för andra gången den här veckan! Köpte frukost på pressbyrån, en Risifrutti och en Yoggi. Risifruttin hade nog gått ut för den va alldeles för tjock och det var en äcklig hinna över både sylten och Riskladdet. Annars hände det inte så mycket. Vi hade vikarie på engelskan och fick sluta efter 50 min. Egentligen har vi typ 2 och en halv timme engelska så det var väldigt skönt. Jag följde med upp till internatet sen och satt och kollade på Hem till Midgård! Den är så sjukt rolig alltså! Tycker att dom borde sända den på TV igen! Iallafall så hade vi Ekologi sen som är något av det tråkigaste som finns verkligen. Jag mitt smarto hade glömt nycklarna hemma så satt bara och lyssnade. Vi ska tydligen ha ett prov nästa fredag. Uuusch. Hängde inte med ett dugg på det han sa idag.  Sen Lunch, Köttfärslimpa med potatis, sylt och gräddsås, Mums! Sen hade vi en halvtimmes Ekologi igen innan vi fick sluta för den här veckan! Bussresan hem var rolig! Satt och pratade med Jacob och Kurre Kusin.

Vid kl. 6 kommer Emma och Linn hit, det var längesen man träffade dem! Ska rida båda mina buspollar om en stund också. Men just för tillfället tar jag det bara lugnt här i min silvriga fotölj som är alldeles för låg så man får kramp i axlarna när man skriver, haha.











Tävlingar

Jag är med i en massa tävlingar hos http://millahoman.blogg.se/2009/august/tavlingar.html .

Hon har diverse tävlingar med diverse roliga och praktiska priser :) Bla. så är jag med i denna;


http://iamias.se/


http://www.kalaspinglan.se/


Får hoppas att man vinner nånting för priserna är verkligen jätte fina! :)

 

 

 

 


Ridtur på Sputnik

Var ute och red på Sputnik tillsammans med Zamantha och Fiffe i höstmörkret. Det är så himlans mysigt att rida när det är mörkt! Man får en sådann härlig känsla av att galoppera när det bara är mörkt och tyst runt omkring. Sen i vinter när marken fryser så är det väll inte lika roligt.. Vi red iallafall järnvägsrundan. Först trava fram och tillbaka och sen galoppera fram och tillbaka. Fiffe den piggmörten var som vanligt jätte pigg och Sputnik var lite lagom småstark. Hade gramanen på idag för att slippa den här jobbiga dragkampen som kan bli mellan oss när vi rider ut och det funkade väldigt bra idag. Just ja! Armbandet och klockan som jag beställde igår har kommit! Vad skönt det kändes att bara behöva vänta knappt ett dygn för att få grejjorna till brevlådan! Ett stort plus till http://www.cocoo.se !

:D











Hemma, IGEN!!

Jag får visst aldrig gå till skolan! Att bara sitta hemma och vara sjuk slutade vara kul för länge sen... Jag har iallafall vart ute i stallet och fixat det dagliga pysslet där. Ska rida Musse och Sputnik sen. Planerar att rida dressyr på Sputnik och sen bara rida ut och galoppa i skogen med Musse. Frisk luft är som sagt den bästa medicinen enligt mig! Jag rider btw bara på söndag i helgen, LA först och sen Globenkvalet. Det sket sig med skjuts annars eftersom mamma och pappa ska hjälpa mammas kompis att ta hit ett bärbart hus? Det såg ut som ett vanligt hus bara att det gick att plocka isär och sen sätta ihop igen. Lite mysko kanske men det blir säkert coolt. Imorron fick jag iallafall gå till skolan för mamma. Så då jäklar! 

Just  nu sitter jag och lyssnar lite blandat på Metallica och In Flames, Dagens favvislåtar är Sad but True med Metallica och Disconnected(!) med In Flames. Längtar som fan till In Flames konserten den 11e december! :D 











  

Startlista Globenkval 2

Ska tävla både lördag och söndag. På Lördagen var det tänkt att jag skulle starta Msv B och Msv A,men som vanligt när man lägger ansvaret att anmäla på ens föräldrar så blir det såklart fel. I mitt fall så har de inte ens anmält till Msv An! Men ska nog efteranmäla mig dit iallafall. Usch jag hatar att vara efteranmäld! Startar iallafall som nr. 17 av 30 st i Msv Bn påLördagen ochnr 13 (lyckonummer.. :(not..) i Globenkvalet på Söndagen.


Sputnik från Strömsholm!













Hemma Idag Igen...

Är hemma idag igen, skönt iochförsig men lite småtråkigt just nu. Har inget bättre för mig så har beställt en armbandsklocka och ett halsband från http://www.cocoo.se/. De är jätte fina!
Hoppas på att Jimmy kommer hit sen för vi har faktiskt 6 månader idag! Yaay! :D <3













Traktorkörning!

Jag har äntligen fått köra traktor! Och det var jätteroligt!! Fick börja med att köra en jättegammal blå och rostig traktor som efter ett tag blev min bästa vän! Den var verkligen jätte rolig och inte speciellt svår att köra. Vi fick öva på att köra slalom, backa, starta i en backe växla m.m. Jag lyckades även backa slalom som även det var jätte kul! Jag skrattade som en tok när jag skumpade fram i min gamla traktor. Asroligt var det och det var lätt värt att vänta i 5 veckor på! Längtar tills Tisdag om 2 veckor då jag ska få köra igen! När jag kört min blåa traktor ett tag så fick jag efter ett tag byta till en stooor ny Valtra traktor. Det gick helt värdelöst att köra den! Men det kan ha vart för att jag körde med handbromsen i, HAHA! Efter ett tagg gick det lite bättre efter att jag fått hjälp av bla. Erik och Hampus. Men jag föredrar ändå min blåa gamla rishög till traktor! Just det, lärde mig även att man måste lägga ur växlarna INNAN man stänger av! Kul som fan var det iaf! :D











Brunch

Gjorde Risgrynsgröt nyss. Jag äälskar risgrynsgröt! Oavsett vilken tidpunkt på året det är så är det alltid lika gott! Jag vet att inte alla delar min uppfattning om att risgrynsgröt är nått av det godaste som finns men jag gillar det ändå! Min lillebror Charlie är en sån som inte gillar risgrynsgröt så han ville inte smaka. Han tränade med sin mini-skateboard i vardagsrummet istället. Just det, vi hade ingen kanel hemma så jag tog det första bästa som liknade kanel istället; Kakaopulver! Såg precis ut som kanel men det smakade såklart annorlunda. Ungefär som att äta ridgrynsgröt med oboy, som faktiskt var gott! Men jag tänker inte byta ut kanelen mot kakaopulver föralltid, bara tills vi får hem kanel igen!



Gröt och Lillebror :)


Hemma Idag

Japp, hemma från skolan idag, mår lite bättre faktiskt! Ska försöka hinna med att städa mitt rum som jag inte gjort på några månader (?) haha. Sen blir det väll det vanliga stallpysslet. Sputnik får vila idag eftersom han reste totalt 8 timmar igår, men Mussegull ska ut på en runda! Han är så mysig den hästen, alltid så mysig, go och glad! Om jag får mer tid över så tänkte jag leka lite med Photoshop oxå! Det är något av det roligaste som finns faktiskt! :) 

Ha det så bra i skolan alla!
<3


Mussegull på terrängträning -08 <3


Globenkval i Ljungby - Inte det mest lyckade kanske

Det gick sådär :/ Framhoppningen kändes verkligen asbra! Men sen inne på banan fick vi aldrig till något riktigt flyt. Det var ganska trångt tyckte jag (24x80m). Eller trångt var det kanske inte men jag vill helst ha riiktigt stora banor och den här var av det lite mindre slaget. Men i alla fall; Började rundan i undertempo men klarade mig ända fram till hinder nr. 6 B då jag red iväg honom så han blev för lång. Sen red jag i ett ännu värre undertempo men klarade 7.an och 8.an. 9.an som var sista hindret var en helgul räcke-räcke kombination som kom ur en liten sväng. Det sket sig totalt. Började plocka ännu mer innan hindret och Sputnik som redan tyckte hindret såg läskigt ut kände att jag blev osäker, vilket ledde till att han blev osäker vilket ledde till att han la in en broms. Ingen kraftig nit dårå eftersom vi redan kom i sveriges undertempo och jag försökte bromsa upp och ställa in avstånd och hej och hå. På andra försöket klarade vi det i allafall. Imål med 10 fel.

Usch, jag är så grymt missnöjd över min ridning idag :( Bläää vad jag förstör för Sputnik ibland alltså. MEN jag skyller på att jag är sjuk, då har jag i allafall nån ursäkt att gotta mig med. x) Laddar om nu till Västervik nästa vecka! Då JÄKLAR ska jag rida bättre! Blir hemma från skolan imorron också, missar Paintballen! :( Men på Tisdag då SKA jag till skolan!! För då ska jag äntligen få köra traktor som jag väntat på i 5 veckor!!!

Knoppat och klart!



Har knoppat Sputnik, packat alla grejor inför imorgon! Knopparna blev faktiskt superbra! :D Får hoppas att de håller sig över natten bara. Vi åker vid kl. 7 istället för det var jätte många starter i de två klasserna innan min. Sovmorron! x)  


Bilder från Skolan

Jag går ju då i 1.anpå Öknaskolans naturbruksgymnasium :)
Här kommer lite bilder så ni får se vad det är jag pysslar med i skolan egentligen :)


Jag i den übersnygga blåbärsdräkten ;)



Bella och Malin delar tröjja! x)




Eric och Sebbe jobbar för fullt med nya rökrutan vid Busshållplatsen :) Viktoria i bakgrunden.



Jag kör grävskopa :) Som var superskojj!



Malin kör traktor med Jacob till hjälp. :)



Mitt blomsterarrangemang som jag gjorde på Trädgårdssnurren :)



När vi fick lära oss hur man flår och styckar ett Rådjur på Jaktsnurren.



Jakthunden som jag och Viktoria fick lägga spår åt på Jaktsnurren :)



Emeline kör traktor :)




En assöt kanin som vi fick hålla på med på Djurvårdssnurren :)



Ville bara avsluta med att jag trivs SUPERBRA ute på Ökna och jag ser framemot de här tre åren på gymnasiet! :D


Lördag

Har sovit hos Jimmy ett par dagar, och som vanligt har det vart bästbästbäst! <3
Har handlat godis till den nattliga resan mot Ljungby inatt oxå. Är faktiskt inte ett dugg nervös, än. Det lär jag väll bli imorgon bitti eller nått sånt. Jag tror vi åker vid ungefär 2 inatt eller senare. Hoppas på att vi INTE försover oss bara för då lär jag missa hela klassen. Hoppas på att det går bra imorron, är lite osäker på våran form bara. Eller Sputniks form är det nog inget fel på men jag själv har ju inte tävlat honom sen SM och det är väll en månad sen ungefär. Men det brukar gå bra även fast det går lång tid emellan.
Men det känns nästan som om jag håller på att bli sjuk. Har ont i huvudet och i halsen och är jäkligt trött! Aja, jag får väll sova hela resan ner så att jag orkar hela vägen in imål :)

Hejsvejs!
:D

Startlista till Globenkval 1

Startlistan har kommit till Globenkvalet på Ljungby RK i helgen och såklart startar jag och Sputnik först eftersom vi efteranmälde :/ Så först av 75 starter är väll inte sådär jätte roligt men, vi får väll vara glada för att vi får vara med över huvudtaget :) Vi har ju inte tävlat sen SM så får väll hoppas att Toppformen sitter kvar :)


- Sputnik på SM <3

Torsdag i Skolan

Sov över hos Helen på internatet inatt. Vi gick och la oss ungefär halv 11. En tidig kväll alltså men sånna behöver man också. När jag kommer hem tänkte jag lägga upp lite bilder från vad vi gjorde förra veckan och vad vi gjort den här veckan. Igår hade vi Trädgårds Snurr. Vi fick alltså pröva på inriktningen Trädgård. Det var faktiskt roligt även fast jag inte tänker välja det så var det kul att prova på. Vi fick göra blomsterarrangemang, köra grävskopa och plantera lite grann. Nu på morronen har vi haft matte och jobbat med exelluppgifter som är JÄTTE tråkigt >.< Plus att jag är näst intill värdelös på det också. Nu väntar vi på att datakunskapen ska börja.

Tjingeling!
:)

Skolan

Yes, Jag sitter i skolan och har Basmaskin Körning, men inte får jag köra nånting inte >.< Jag plus 4 andra roliga människor fick den trevliga uppgiften att sitta vid datan och plugga traktor teori. Men tror inte en enda av oss gör det. Vi ska sitta här tills 10 över 12, vilket är nästan ganska precis 3 timmar kvar. Jippi! Aja, det är bättre att sitta här än att ha ekologi hela förmiddan som de i Grupp 1 får ha. Nästa vecka DÅ JÄKLAR ska jag få köra traktor! x) Okej, Jag ser EN som pluggar traktorteori, men det tänker inte jag göra. Hehe, till lunch idag blire fisk sen ska vi ha ekologi hela eftermiddan, inget att hurra för men eftermiddan är iallafall kortare än förmiddan!

HejSvejs!
:D

Bloggeliblogg

Heej!
Tänkte falla för flugan med det här med blogg.
Verkar ganska kuligt ju :)
Tänkte väll mest skriva om vad jag pysslar med om dagarna.
Allt från skolan till stallet och tävlandet :) Får se lite.

Enjoy!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0