Tävling i Gamleby

Uppdaterar bättre sent än aldrig! Det ärsvårt att hinna med när ma går  skolan osv.. ;)

Tävlade iallafall med Sputnik i gamleby i söndags. Msv B och Msv A. Måste bara säga att Gamleby är en himla mysig tävlingsplats! Tävlingsbanan ligger liksom mitt i skogen och på banan finns det träd och annat roligt! Det var ungefär som att hoppa hemma i grusgropen.

Msv B:
På framhoppningen fickSputnik sig en överraskning när ett gäng brunstiga kor kom galopperane längst ena kortsidan. Haha, min stackars polle höll på att trilla omkull så förvånad blev han. Skulle hoppa lillahindret som låg på typ 50 cm och han bara tvärnitade eftersom han var så upprörd, haha. Inne på banan verkade han ha glömt sin ko-upplevelse och var fullt fokuserad så uppgiften. Bedömningen var A:0 så det blev till att dra upp tempot lite vilket resulterade i att både jag och Sputnik blev aningen heta. 0 fel blev det iaf och vi slutade på en finfin 2.a plats!

Msv A:
En rolig bana med både mur och vattengrav! Jag ä jätenöjd med rundan för han hoppade jätte fint och var lagom framme. I trekombinationen (räcke-oxer-räcke) så blev det lite tajt till sista räcket så Sputnik var lite sen med framdelen och bommen trillade. Men i övrigt så kändes han toppen och han bara flög över vattnet. :)

Film Msv B:
 

Film Msv A:






Alla hästar rida

Idag är det Måndag och jag börjar skolan klockan ett. Gick upp vid 7 imorse och red alla 3 hästarna, Sputnik, Musse, Magnum.
Musse fick gå på stubbisen idag eftersom stubbåkrarna är så fina nu! Blev ett varv i trav och ett i galopp, ett halvt i trav igen och sen skritta sista halvan. Kondition måste de ha nu! Musse var stark och lite seg men mjuknade något mot slutet efter att han fått böja sig som en banan åt alla håll och kanter. 

Sputnik fick gå en lite kortare tur runt fälten och i första galppen så brallade han nästan av mig! Jag visste inte att det kunde vara så kul att galoppera på ett fält, haha. Sedan fick han samla ihop sig eftersom det blev mycket spring. Galopperade på en 8 med byte i varje varv. Han är ju så grym på sina byten! Perfekta varje gång och nu drar han ine iväg direkt efter om han kan få en tendens till att göra ibland.

Magnum var sist i raden och fick sig ett pass på ridbanan. jag har gömt berätta det men jag har ridit agnum på fältet två gånger redan! Han har skött sig kanoners! Idag iallafall så övade vi på alla basic saker; Gas, broms och styrning. Han har blivit så duktig och det märks att han börjat bli starkare i sin kropp.  

Rest in Peace fina Volvon

Mammas fina Volvo V70 har dött. Pappa lånade den eftersom hans skit Audi ruttnat ihop och skulle köra till sitt nattjobb i stockholm. På en mack så pumpade han däcket och pumpade i för mycket. Ute på motorvägen sprack hela däcket och bilen for in i mitträcket. Ett bakdäck flög åt helvete och hela framvagnen blev skrot. Pappa klarade sig med ett par skrapsår på armen eftersom Volvon räddade honom med sin airbag. Den heroiska Volvon själv vårdas just nu på intensiv servicen i Södertälje men diagnosen tyder på att den inte kommer klara sig. Fina älskade V70, Den finaste bil vi någonsin haft! Jag sörjer dig! :'(


M & M Ridna

Jag har nyss kommit in från stallet och är sjöblöt eftersom det började regna som in i helvete när jag red Musse. Om man tänker efter så har det regnat på mig i stort sett hela dagen eftersom vi gick runt med de nya kläpporna i skolan. Vi gick runt på massa samarbetsstationer i skogen och det regnade HELA tiden.

Red iallafall Magnum först. Blev ridbanan en superkortis eftersom han gått på bete i nästan en månad. Blev mest att checka av att gas och broms fortfarande funkar och att han kommer ihåg hur man svänger. Han skötte sig kanon så nu är det bara att vänta på att framskorna ska på igen.

Musse fick sig ett konditionspass på den ny tröskade åkern som nu är stubbåker! Så jäkla bra att vi har en stubbis att rida på för det är så mycket skönare att kunna rida ett ordentligt konditions pass utan att behöva rida 2 timmar långt iväg i skogen. Iallafall så blev det öva tempoväxlingar och mjukgörande ridning. Musse var bajsigt stel i hela halsen idag och det var mest jobbigt att sitta och kämpa med att få loss den där jäkla vänstersidan! Det måste vara något krångel med hans tänder för annars vet jag inte vad som kan vara fel. Kändes inte som att det lossnade mot slutet heller så får försöka jobba ännu mer med det imorgon. Annars så var det superkul att rida på stubbåkern!

Stallkväll

Ha vart i stallet hela kvälen efter skolan. Vi har redan hunnit dra en repa med traktorn och kärra, dessutom var det skit coolt att se alla nya kläppor (ettor). Imorgon ska vi springa runt med dem i skogen på olika stationer.

Men just nu så ska jag och Mamma åka iväg och hämta Magnum från betet!


Magnum

Skolan börjar IMORGON!

Jag är en olycklig stackare som börjar skolan redan imorgon! Eller olycklig kanske jag inte är eftersom det ska bli rätt så kul att träffa alla igen! Idag så har jag köpt en massa skolsaker (pennor, mappar, sudd m.m). Kom på nyss att jag glömt beställa busskort... Måste beställa så att jag har det innan nästa vecka. Imorgon så kommer jag alltså börja 2.an i klass Jo2! HIHIHI hoppas att ettorna inte har något emot att vi planerar att knuffa dem i ankdammen! Somsagt så hemskt kommer det inte bli att börja skolan, om jag bara visste vilken tid bussen går imorgon...

Skandinaviska Mästerskapen 2010

Vi har lndat hemma i sverige efter en skit rolig resa till Danmark! Vi höll på att missa färjan till Danmark men vi hann med 3 minuter till godo haha. Sedan körde vi runt hela natten i Aalborg och hittade inte till banan. Så typiskt oss haha x) 

Sputnik sprang sitt första lopp på över ett år och gjorde det bra även fast han var halvt galen innan. Han kunde verkligen inte vänta på att få springa och slösade mycket energi på att toka sig i ledvolten. Loppet gjorde han bra och flög iväg i början men tröttnade lite i slutet så två andra ponnyer hann upp honom. Det blev ett spännande upplopp där en svensk ponny som heter Merveilleux vann med ungefär en halv längd innan Sputnik och 3.a var en norsk ponny sm heter Gucci Girl. Spännande in i slutet var det och jag tror att Sputnik hade riktigt kul! 

Vi stannde kvar i danmark över natten och grillade älgkött på kvällen. Asgott var det och vi hade det supertrevligt!
Vi har haft en riktigt super resa!






Mot Danmark!

Idag sticker Jag, mamma och Sputnik tillsammans med Frischarna ner till Danmark för imorgon är det Skandinaviska mästerskapen i ponnygalopp! Vi får hoppas att Sputnik kommer ihåg hur man gör. Blir nattbåten, lite jobbigt kanske men vafan. På Söndag åker vi hem igen och då ha jag och Carro bestämt att vi ska handla godis så det räcker en livstid! :)


Hästbutiker?

Jag har tänkt beställa hem lite nya tävlingssett i form av schabrak med matchande huva. Äger ju faktiskt bara mitt mintgröna GG sett som matchar. Men jag hittar inga bra sidor att beställa hem ifrån! Tipsa mig gärna om du vet några butiker på nätet där man kan beställa tävlingssett. Vore super snällt!

Storhäst sugen!

Jag har kollat runt lite på hastnet.se och kikat på lite storhästar bara för att det är kul och shit vad sugen man blir alltså! Visst jag har Magnum men det kommer nog dröja innan det blir några tävlingar för hans del. Pga den långvariga hovbölden som han fick förra året så ligger han minst ett år efter utbildningsmässigt. Dessutom så skulle det vara kul att ha två. Om 2 år är det dags att rida in min fölunge Metallica men det är ju liksom 2 år! Just nu är jag mest sugen på en 4-5 eller 6 åring. Eftersom jag nästan bara ridit unghästar hela tiden så tror jag inte att det är någon idè att köpa en läromästare som redan gjort allt. Jag brukar ändå aldrig komma överens med sådana hästar. Men någon ny storhäst lär det inte bli det närmaste året iallafall, men drömma är ju faktiskt gratis.

Köpa?

Har länge gått och suktat efter en systemkamera så man kan få med sig lite fina bilder hem från tävlingar och även ta fina bilder i vardagen. Och nu när jag jobbat som ett svin så har jag ju faktiskt råd!

Kameran jag funderar på är en Canon EOS 1000D. Den är i min prisklass och verkar funka bra.



Är det någon som har någon erfarenhet av denna kamera?
Är den bra? Är den dålig?
Tacksam om någon har nån kommentar om den :)

Godmorron, eller snarare go lunch..

Jag har nyss stigit upp (kl 12 ungefär) precis som man ska göra på ett sommarlov! Njuter nu av mina sista lediga dagar eftersom jag börjar skolan redan på onsdag. Hade tänkt kanska mig ut och göra ett desperat försök att inte likna en snögubbe till skolstarten men det sket sig eftersom solfan gick i moln. Ja måste säga att jag är ganska mssnöjd med denna sommar. Det har vart mulet och äckigt i flera veckor nu och jag har jobbat för mycket, och nu har jag en ynklig vecka på mig att ha sommarlov på riktigt! Jag har knappt hunnit träffa kompisar pga allt jobb och inte hunnit med det jag velat göra. Sedan så hardet vart alldeles för dåligt med tävlingar! Speciellt fälttävlingar! Sommaren har dock haft ett parljuspunkter;
1. Jag är rik nu eftersom jag jobbat röven av mej.
2. Västervik meetinget! Aldrig gått så bra för oss på en och samma tävling!
3. USA resan! Fantastiskt!
4. Helg i Göteborg med hotell och shopping!
5. Stockholm med Carro! Även fast Sthlm hade sämre utbud än förväntad så var det värt det eftersm Carro är så sjukt rolig!

Sen nu i helgen så blir det Danmak! För Sputnik ska försvara sin titel som Skandinavisk mästare i ponnygalopp, och jockeyn är ingen mindre än Caroline Frisch! 

Nu ska jag ut och mocka.

Hemma från Sthlm City

Jag och Carro har vandat runt i Stockholm på drottninggatan och handlat kläder och fikat. Det tog allt ett bra tag för oss att komma igång shoppandet men vi fick allt med oss lite fina grejjor hem! Förutom mat och bakelser så har jag köpt ett par jeans från JC (rea såklart) OCH (Hör och häpna..) En Fred Perry tröja! Jag som aldrig trodde jag skulle bli märkesbög haha.


Snygg som fan är den! :D

Btw! Sputnik är helt ohalt nu så imorgon blir det ridning igen!

Sorry för dålig uppdate..

Men igår var det fullt upp hela tiden och även i förrgår. Har vart på bio med Jimmy och två vänner till oss sedan har jag vart i stallet och ja, de flesta förstå nog att stallet tar en massa tid!

Dessutom blev det halvt panik då Sputnik var blockhalt igår morse! :( Orsaken var en stor sten som kilat sig in mellan hoven och skon och låg och tröck på strålen. Han hade stått och avlastat benet och blivit lite varm och svullen. Men igårkväll så såg det helt bra ut men han ska få stå idag för säkerhets skull men tror ine att det ska vara någon fara.

Jasg passar istället på att åka till Stockholm och möta upp min kära vän Caroline Frisch!  

Fälttävling på Mantorp!

Tävlade som sagt P90 med Musse ida i Mantorp! Hela dagen börjad ed kaos eftersm vi vaknae en halvtimme efter att vi borde ha åkt. Vi kom fram precis i tid för min dressyrstart så medan jag och Musse spra upp tll banan så sprang mamma till sekreteriatet för at hämta nummerlapparna till västen som man har på överkroppen. Jag fick dock dispans av överdommaren så jag fick rida utan den eftersom de var tvugna att hålla tidsplanen. Red programmet litehstigt och lustigt eftersom vi inte hann värma upp ett dugg. Ändå så fick vi 63% av en hård domare så direkt dåligt var det inte. 55.5 Straffpoäng blev det efter dressyren. Hoppningen sen då var en lien plutt mini 90 bana och Musse hoppade slarvigt och tog inte i. Vi rev en bom ganska kraftigt efter ett slarvigt språng. Han börjar bli som Sputnik, hoppar bäst när  det är högre. 

Sedan var det 5 timmars väntan till terrängen som är det roligaste av allt! Adrenalinet bar pumpar genom kroppen när startern räknar ner sekundrarna. Musse var grymt duktig och hoppade skit bra! Vi var felfria på hinder men drog på oss några straff för tiden. Vi slutade på en 6.e plats utav 16 ekipage! :) 

 
Slutet av banan i terrängen.







Eftersom mamma är världens bästa så köpte hon en svinvacker säkerhetsväst till mig!


Ryggen är av ett skitbra material som smälter om kroppen när den blir varm! Den är skitskön och skitsnygg och inte ett dugg klumpig! Orginal priset på den var 2900 :- Men idag kostade den bara 1500 :-!  

Musse knoppad och klar!

Vrålade nyss på musse för att han tänkte rulla sig med sina knoppar som btw blev asbra! Snälla gode gud gör så att Musse är snäll mot sin man inatt och inte förstör knopparna, amen! Packar för fullt och har inte hunnit lära mig dressyrprogrammet än... Men det ordnar sig säkert! :) Får väll skippa att sova annars. Nä, nu ska jag packa foder :)

Fälttävlan imorgon!

Imorgon ska jag tävla fälttävlan med Musse på Mantorp! Ska bli så sjukt roligt! Fälttävlan är verkligen grymt kul och ni som inte har provat har verkligen missat nått! Bilen går skittidigt imorgon bitti för jag rider dressyren kl. 07.56. Tur att man inte behöver veterinär besikta förän kl 13 innan terrängen börjar. Musse ska få gå ut några timmar i en gräsfri hage idag så att han inte är trött och full av gräs imorgon när det ska tävlas. Att rida dressyr, hoppning och terräng på samma dag är inte det lättaste som finns så det kommer nog bli ganska jobbigt för både mig och hästen. Men kul som faaaaan ska det bli! :D




Övningskörning!

YESYESYES!!! Igår fick pappa sitt handledartillstånd för att vara min handledare när jag övningskör!! Vi drog ut och premiärkörde på en gång och jag fick köra pappas Audi. Det gick jätte bra och jag fick öva på att växla upp och ner medans jag körde. Tur att man har kört så mycket traktor så att man inte är helt lost bland spakar och pedaler. :) Dock så måste jag bli lite snällare mot växelspaken som jag var ganska brutal mot, stackaren. Vi avslutade turen med att jag fick köra till Gumsbacken och tillbaka! :D Det var skitskojj!


Snart pärlan min så ska jag bränna runt på vägarna med diig!!!
Zandra <3 Min 740!!!

Hahahahaha!!!!

Asså jag förstår inte men denna bild hittar jag alltid på unggalopp.nu hemsidan, hahahah! Jag förstår inte varför de envisas med att ha med den hela tiden för den är så fuuul!



Bilden föreställer ett monster som heter Zandra Svensson (Jag skäms, haha!) efter ett lopp på täby för några år sedan! Man blir ju så sjukt snygg när man ligger bakom andra hästar på en lerig bana! xD


Det är liksom såhär det ska se ut! Jag & Sputnik 2005. :)

En Film för oss Tävlingsryttare

En påminelse till oss tävlingsryttare om varför vi faktiskt håller på med hästsport;



Jag hade gåshud i slutet!

Klubbdressyr på ÖSLR

Waow, bloggar från mobilen för första gången i mitt liv!
Tävlade klubbdressyr med båda ponnyerna idag med jätte bra resultat! Sputnik slog personbästa med dryga 60 % i LC:1! Asbra för att vara honom och ändå så busade han som en tok i galoppen. Mamma filmade rundan så ska försöka lägga upp den senare. Musse fick gå ett betydligt svårare program. Som ni har läst så har jag traglat skänkelvikningar och ryggningar för fullt för att vara förberedd för dagen. 62.9 % prickade vi in i debuten i LA:1!

Pluggar Dressyrprogram

Red precis LA:1 programmet på Musse och det kändes bra. Det svåraste är såklart skänkelvikningarna men tycker ändå att han gör det bra med tanke på hur lite vi har tränat på dem. Förvända galoppen och ryggningen kändes rätt bra faktiskt. Nu har jag mellanlandat i soffan här hemma och tänkte plugga in LC:1 och sedan gå ut och rida igenom det med Sputnik. :)


Sputnik

Hur gör ni när ni pluggar dressyrprogram?

Hemma från Göteborg!

Och oj vad jag har shoppat! i Fredagskväll så var vi och såg Sunny Standup med bla. Johan Glans, David Batra, Måns Möller och en massa fler. Garvade ihjäl mig stundvis och grät stundvis pga det urdåliga vädret som gjorde att man frös ihjäl samtidigt som man blev regnad på. Efter showen tänkte jag minsann få lite valuta för pengarna så jag snföll stackaren Johan Glans och krävde att få en kram vilket jag också fick! Haha! 
Lördagem spenderades mestadels i ett shoppingcenter! REA överallt! Sedan på kvällen blev det Liseberg och jag försökte förgäves att vinna en stor marabou men utan att lyckas :( 
Söndagen, idag alltså, spenderades även den i ett shoppingcenter kallat Frölunda Torg. Massa REA och massa shopping! Här är bilder och beskrivning på allt jag köpt;

Från H&M:


Nitörhängen, Svart silver & Guld. 29.50 :-


Armband. 29.50 :-


Från New Yorker:

Nitbälte. 139 :-. Linne "Let´s Break the Rules", 89 :-.


Från Bik Bok:

Linnen vit & svart, 2 för 99 :-. Ziphood, vit med svart dragkedja samt svart snörning, lång modell, 299 :-.


Från MQ:

Linne, 199 :-


Från Din Sko:

199 :- (Felmärkta så jag fick dem billigare!)


Från Gina Tricot:

Rosa trosor med tuff dödskalle, 39.50 :-


Från Rut m.fl. :

Tunika, 99:-. Lackleggings, 179 :-.


Ahh, jag mår så bra nu när jag fått lite nya kläder! Min lön för mitt jobb kommer jag nog slänga iväg på några nya riktigt fina schabrak till mina fina hästar! :)

RSS 2.0