Magnum KAN hoppa!

Igår så hoppade jag Magnum lite på ridbanan och himlans vad duktig han har blivit! Vi hoppade typ 80 cm och han lyfte så fint på sig. Han lär sig verkligen otroligt fort och vill bara göra rätt hela tiden. Han har fått mycket lättare för galoppfattningar också och har blivit starkare i sin kropp. Det som vi ska börja träna på nu är tempoväxlingar så att han blir reglerbar i alla gångarter. I Vår tror jag att han kommer vara redo att starta på hoppbanan och i sommar siktar vi på att debutera 90 fälttävlan! :)

Red ut Sputnik sen lite frammåt kvällen ute i skogen. Jag såg inte ett skit så fick titta upp mot grantopparna hela tiden för att lista ut vart stigen var, haha. Sputnik var lugn och fin och vi galopperade nästan hela vägen eftersom jag tycker det är så läskigt med mörker, haha. Det blev ett riktigt konditionspass eftersom vi galopperade långt i lugn takt. Idag ska det dressyras för Sputnik för att mjuka upp honom ifall han blev stel igår. Magnum ska ridas ut och likaså Musse som inte hans med igår.


Sputnik i hagen i somras. Önskar nästan att det kunde vara sommar året om för vintern är så jobbig!

Frukost med Lisa, syrran och syrrans boyfriend

Vi har det bra här hemma i lägenheten! Förlåt förlåt för att jag inte hunnit uppdatera så aktivt som jag önskar att jag borde. Vi har haft intensiv vecka i Mikrobiologi i en hel vecka med läxor och förhör nästan varje dag. yey. Hästarna har tagit det lugnt den här veckan eftersom jag haft så mycket att göra med plugget. Zabine har ridit dem ett par gånger och så.

Idag är det Lördag Och jag planerar att dra ut och klättra med Sputnik, hoppa Magnum och rida ut nånstans med Musse, har inte bestämt riktigt vart än.

SM närmar sig med storsteg! Det är bara TVÅ veckor kvar nu! Sputnik ska gå blandade dressyrpass och mycket kondition ute så hoppas vi att vi hittar SM formen i tid.


SM -09 <3

Tävling i Södertälje

Tävlade i Södertälje hela helgen men har inte hunnit skriva om den så gör det nu.

Tävlade Msv B, Msv A och Msv B+5. Han var jättefin hela helgen och vi var nolla i msv B, 4 fel i msv A och fyra fel i omhoppningen i Msv B+5. Vi kom precis utanför placering i Msv B och Msv B+5 och i Msv A så kom vi 6.a. :)


Nästa tävling för oss är inget mindre än SM!!! :D

MålapåZandradagen

Idag har vi haft Mikrobiologi hela eftermiddagen, och eftersom det blev lite småtråkigt ibland så roade jag Filip genom att han fick vara mitt ritblock, hehe. Han hade gröna fläckar i heela ansiktet! När lektionen var slut så fick han sin hämnd och kladdade ner mitt ansikte med blått... Upptäckte nu när jag tvättade bort färgen att den gröna är MYCKET svårare att få bort än den blåa. Tur att Filip höll i den blå pennan och inte den gröna för då hade det vart kört haha!


Syns inte så bra men jag är blå ända upp till hårfästet. Fick med min  nya tröja också som jag köpte i Lördags! En killmodell men ujuj så mysig den är!

Min första hästfria helg på länge

Zabine och hennes duktiga pojkvän Andreas har tagit hand om hästarna den här helgen. Har vart skönt med lite ledigt men imorgon ska det bli skönt att rida igen! Eftersom jag inte haft några hästar att ta hand om så har jag
shoppat istället. Har köpt nya kläder som jag behövt och velat ha. Igår var vi på Vingåkers Factory Outlet och idag i Norrköping city. Käkade vofflor på ett mysigt våffelcafè där man fick en stor våffla med massa glass och andra gottigheter på! Mums!

Nu på kvällen har jag faktiskt sprungit en runda för första gången på länge. Sprang mest på asfalt och eftersom det inte sviktar så mycket så kändes det lite spänt i höfterna och i hälsenorna efteråt så var noggrann med strechingen när jag kom tillbaka. Gjorde även några situps och ett par armhävningar och nu sitter jag och gottar mig med en god vaniljbulle! ^^ 

 
Imorgon ska jag rida min fina Mussegull igen! (Och såklart de andra två också ^^) <3

Ponnygalopp

Ni som någon gång funderat på att prova på ponnygalopp, ta en titt på den här filmen!



Therese Karlsson (Voltaire) som de intervjuar i filmen är min barndomskompis och går galoppgymnasiet på Strömsholm! :)

Sen kväll i stallet

Hoppade av sista hästen klockan halv elva på kvällen igår. Kändes tungt att släpa sig hem sedan efteråt. Jag bara Musse och Sputnik för Magnum har tappat en sko och blir så öm i fötterna då, förhoppningsvis ska mamma banka på den någon gång under dagen så jag kan rida honom ikväll.

Började med Musse, red med gramanen ute på fältet och gud va fin han var! Övade lite sidvärtes, övergångar och gjorde lite galoppombyten. Han har haft ganska svårt för att byta (men han är riktigt grym på förvänd galopp, hehe) så bytena han gjorde var lite halvdanna men det var iallafall byten! Blev korsgalopp ett par gånger men han rättade sig alltid efter några steg. Duktig häst!

Sputnik tänkte jag rida dressyr på, var trött och irriterad och det kände han på en gång så det blev bara pannkaka alltihop. Han blev stressad och sladdade med bakdelen och trampade inte igenom hörnen ordentligt. Sedan var han allmänt ostadig och spelade överkänslig. Man får VERKLIGEN INTE vara irriterad när man rider honom för han känner det direkt. Idag ska jag ut och galoppera honom sedan gör jag ett nytt dressyrförsök imorgon.

ZZZzzzZZZnark

Ligger i sängen och ska snart sova men tänkte bara slänga in ett inlägg först.

Till att börja med vill jag meddela världen att jag och Nadja fick MVG på dagens idrottlektion för att vi ägde röv på orienteringen! Hejja oss! Annars så har dagen inte innehållt så mycket. Skrittade ut en sväng på Sputnik lite senare på kvällen och mockade och hade mig i stallet tills kl. 22. M & M fick vila idag så imorgon ska jag ta itu med dem ordentligt. Var ju ledig igår så då hann jag rida dem skapligt ordentligt i det fina vädret!
Får skjuts hem från skolan imorgon så ska försöka rida lite markarbete imorgon med lite små hinder innan det blir mörkt. Med de andra två får jag se vad jag hittar på.

Nu ska jag återvända till min skönhetssömn som jag mer än väl behöver!
Natti!


Såhär ser jag ut om jag inte får ordentligt med skönhetssömn! Uuuuusch..... x)

Film Msv B+5


Tävling i Sydslätten

Har glömt att skriva om tävlingen i Lördags! Var och tävlade i skåne med Sputnik och hoppade Globenklassen och en Msv A.

I Globenklassen som var 115 cm kändes det sådär, mycket av och på ridning och saknade lite flyt. I trekombinationen blev han för stark in och vi kom lite snett så det blev tajt till b-hindret och där föll bommen, så nu är alla chanser till Globen brända. Spelar ingen roll om jag vinner nästa kval för poängen räcker ändå inte till. Surt men thats life. Hade tänkt satsa i omhoppningen men kom inte så långt. Besviken såklart men det är inget att göra något åt.

Kändes bättre i Msv An där vi fick flyt och fina språng. Red iväg honom på ett hinder samtidigt som vi kom lite snett så det sa klonk. 4 fel men kädes bra ändå. Lite surt att åka långt för bara en dags tävlan men ibland får man offra sig.

Anmälde till SM förut! Taggar som fan till det istället!


Suddig bild från Globenklassen

Träning med Magnum!

Magnum var iväg på sin fjärde hoppträning igår och han utvecklas bara mer och mer för varje gång! Cavaletti är något om han är riktigt grym på, hur han än kommer så lyfter han hovarna så fint och tar sig igenom utan att röra en bom. Blev väldigt mycket hopp den här gångfen så på slutet var han lite trött men vi klarade ändå att hoppa en hel bana med kombination på 70 cm! Inte illa för en häst som bara hoppat ordentligt 4 gånger i sitt liv. I kombinationen var det meningen att det skulle vara 2 lite korta galoppsprång men Magnum hoppade av efter ett, jättesprång blev det och sedan hoppade han stort på flera hinder efter det också. Jag är så stolt över honom! Det kommer bli en så fin häst efter lite jobb. Han kunde tillochmed göra en liten volt i galopp, duktiga häst.


Känner press

I helgen så är det dags för det näst sista Globenkvalet och pressen är ett faktum. Det är svinkul att man får vara med och rida kvalen men samtidigt så tycker jag att det är så fruktansvärt dåligt att det bara är ynka 4 st från kat C och D som får åka. Jag har räknat lite och de fyra i kat C som  får åka är 0.1 % av alla som deltager i kvalen! Asså det är ju så sjukt jävla svårt att komma med! Jag och Sputnik ligger 12.a nu med två kval kvar och jag känner prestationsångest redan nu, JAG VILL JAG VILL JAG VILL så jävla gärna komma med men chansen är så fruktansvärt minimal!


Jäkla golfboll! Varför ska du vara så himla åtråvärd?
JAG KAN FAN KÄNNA LUKTEN AV SÅGSPÅN, POPCORN OCH HÄSTAR!!!!!

Äter Glass

Rubriken säger allt om vad jag gör just nu, glass glass glass. Red Magnum för en stund sedan och det gick rätt bra om man bortser från att ena långsidan var läskig hela tiden eftersom det ligger en ny sandhög där som ska ut i leddhålen i hagarna, suck. Men annars gick det bra och han var mjuk och fin och orkade tillochmed bära sig runt på en volt i galopp. Det går frammåt!

Nu ska jag äta upp min glass och sedan sussa.
Nattii!


Update: Min glass är slut... jäkla skit!

Dubbelseger!

Det gick grymt bra idag i terrängen! Musse var pigg och gick som en kanon runt hela banan. Han studsade upp för trappan, for genom vattnet och hoppade super! Vi var faktiskt 20 sekunder snabbare än optimaltiden för en gångs skull, hehe. Det har typ aldrig hänt förut men roligt var det! Vi fick 2 extra straffpoäng för tiden och slutade på 49.3 straff vilket är vårat bästa resultat någonsin! Och det räckte till en seger!

Zabine flöt runt terrängen felfritt med Sputnik och var inom optimaltiden och slutade på 61.5 straff totalt. Det räckte även det till segern i hennes klass! Många av dem som låg i topp innan fick problem, speciellt vid vattnet.
Dubbelt Svensson blev det idag alltså! :D

Jag & Musse:






Min Fina Mussegull! <3

Zabine & Sputnik:





Bästa Hästarna!


Vi ligger 1.a!

Jag och min fina Musse ligger på en 1.a plats efter dressyren och hoppningen idag! :D

Han var spänd och jag var irriterad när vi red fram så den kändes ganska dåligt men såfort vi kom in i colecting ring och bort från de andra hästarna så varvade vi ned båda två och rundan gick bra. Kändes ganska alldagligt men hon som stod utanför sa att hon tyckte han såg skitfin ut. Och poängen blev jätte bra! Fick 7.or rakt igenom förutom en 6.a på mellantraven då han blev lite springig. Straffpoängen blev 47.3 vilket är nytt personbästa för oss!

Fick inte veta poängen förän jag kom in på banan och speakern sa att om jag var felfri så skulle vi gå upp i ledningen, NO PREASURE AT ALL! hehe. Musse var framåt och hoppade bra och klonkade bara i en bom som turligt nog låg kvar! felfritt och upp i ledningen! Min fina Mussegull :)

Zabine och Sputnik satte också personbästa i dressyren och ligger på 61 straff (59 % i dressyren), och de var felfria i hoppningen såklart. Resultatet i dressyren är jättebra för att vara Sputnik, faktiskt så är det hans näst bästa dressyr resultat någonsin! De ligger 6.a, precis utanför placering.

TAGGAT INFÖR IMORGON DÅ DET ÄR TERRÄNG! :D

Fälttävlan imorgon!

Yesbox imorgon ska jag och Musse starta P80 på Stora Wäsby FRK! Zabine ska med och hoppa P70 på Sputnik. Det ska bli så grymt kul! Älskar fälttävlan för det är så roligt! :) Ikväll ska det packas tvättas hästar, Musse ska klippas, det ska knoppas och putsas, tvätta schabrak osv. Tävlingspyssel är nästan precis lika roligt som att tävla. När man har ansträngt sig ordentligt för att ha rena och snygga saker och pysslat extra med hästen så är man nästan dubbelt så taggad inför tävlingen än om man skulle strunta i fixet. Det roliga med fälttävlan är att man får rida terrängen i jockeydressarna! Jag och Zabine har ju lite extra kul där eftersom vi gillar att spöka ut oss i våra egna färger.


Min blågula säkerhetsväst som mamma köpte till mig på fälttävlingen i Mantorp :)

RSS 2.0