Red bara en polle idag

Är nyss hemkommer från en trevlig Taco-kväll hos våra yngsta kusiner. Zamantha och Charlie har lekt så mycket så de sov som två stockar påvägen hem.

Red bara Magnum idag, Zabine red Sputnik och Zamanthas kompis Bella gick ner på knä, knäppte sina händer och bad att få rida Musse. När de gör sådär så går det ju inte att säga nej! Så Musse fick bara läromästare åt henne idag. Bella rider vanligtvis på Stjärnholms ridskola och hon och Musse kommer jätte bra överrens. Han behöver bara trava omkring och vara sig själv så är Bella lycklig. Musse, 7 år och läromästare haha! :)

Magnum red jag järnvägsrundan x2. Han skötte sig som vanligt kanoners och brydde sig inte ens om att vi mötte tåget. Längtar tills vi kan börja träna terräng! Han kommer vara så grym i terrängen eftersom han har ett stencoolt psyke och går fram överallt! Red lite lösgörande och försökte att samla ihop honom lite i galoppen. Än så länge så åker huvudet bara ner utan att det blir någon skillnad i rygginverkningen och längden på steget, men man får inte glömma att han fortfarande är ung och för att bara vara riden i 9 månader så är han så himla mogen!


Gå upp tidigare..

Jo tjenamors, det funkar inte för mig... Får jag inte sova mina 10 timmar per natt så blir jag fullständigt galen eller helt däckad. Måste försöka vänja om mig så att jag går och lägger mig 11 så att jag verkligen orkar upp. Man an ju inte sova hela dagarna nu när det blir mörkt så tidigt för då hinner man aldrig rida i dagsljus.

Iallafall, får försöka hinna med iallafall en polle innan det är dags att åka till körskolan. 14.25 är det dags! Nu vet ni så håll er undan från vägarna! Hehe..

Försökte ladda upp en bild på min bil men det sket sig :(

Vänt på dygnet

Klockan är snart 2 på natten och jag har fortfarande inte gått och lagt mig. Såhär har det vart i snart en vecka och jag går inte upp föränn kl. 1 på eftermiddan heller. Men imorgon SKA jag upp vid 10 för jag måste hinna rida skapligt eftersom jag ska ha min allra första körlektion på eftermiddan! Jätte taggad men lite nervös, fick köra mammas fina V70 idag också och det gick jätte bra! :)

Fick några fina bilder av Linnèa förut som hon tagit på Magnum tidigare idag:



Han är ju för söt! <3
http://iinyourdreamss.blogg.se (Linnèas blogg)

Nu blir det sängen, Godnatt!

Ridit mina 3 finaste

Red alla 3 pollarna idag och alla har skött sig kanoners!

Red Magnum först tillsammans med Zamantha och Fiffe. Vi red järnvägsrundan och travade och galopperade och det gick så bra så. Det är så kul att Zamantha tillslut lärt sig manövrera ponnyerna helt själv. Hon mockar, släpper in/ut och fodrar Fiffe och Rollex helt själv varje dag, och hon är bara 9 år! Magnum kändes iallafall som vanligt: pigg och glad men ändå lugn. Jag älskar att rida honom! Han är så följsam och mjuk och så har han en stor och behaglig gång.

Red Musse efteråt samma vända fast x2. Han har stått ett par dagar nu igen men kändes ändå fin. Måste öva på att vara mer still i händerna för jag kommer ofta på mig själv med att pilla lite för mycket och då blir Musse lätt ostadig i formen. Men annars var han också pigg och fin.

Red sen Sputnik för första gången på länge. Hävde mig upp barbacka och sen red vi ut och skrittade och travade i ca 30 min. Aningens överladdad var han eftersom han vilat nu ca. 1 månad men jag tror det gjort honom gott att ha lite semester eftersom hösten varit väldigt intensiv.

Ska försöka komma iväg och hoppträna med M & M eftersom Magnum behöver öva och Musse har inte hoppat sedan 1.a oktober. Nytt år innebär också att Musse ska slutmätas eftersom han fyller 8! Har snart haft honom i 4 år. Tiden går fort när man har roligt! :)


De är så fina mina pojkar <3

Lyckad Julafton!

Hoppas att alla hade en lika fin julafton som jag hade.

Jag fick minst julklappar av alla ungarna men det visade sig snart varför eftersom Mamma och Farmor lagt ihop pengar så att jag kunde få mina körlektioner + teori i julklapp som jag önskat mig! Blev verkligen jätte glad och även om det låter nördigt så läste jag i min splitternya körkorts bok ända tills klockan 2 inatt! Jag är så himla taggad inför att ta körkort! :D Förutom det så fic jag ett par nya vita ridbrallor som jag behövt och massor med godis. :) Sedan hade vi en mysig julafton med massoor av god mat!


GOD JUL!

Jag vill bara önska er alla en riktigt härlig julafton! Hoppas ni har en trevlig dag tillsammans med familj och vänner! Och glöm inte att ge alla fyrbenta en extra julkram! ;)

God Jul! <3

K..K..K..K..Kallt!!

Fy fan asså, det är svinkallt ute! Sprang ut och tog in hästarna förut och på den timmen som jag va i stallet så brände kylan i hela kroppen, usch. Att rida idag vore rena självmordet så nej tack... Nu ska jag ila iväg till mitt kära jobb! I <3 Pengar! :)

Julen börjar närma sig

Och jag har fortfarande hälften av julklapparna kvar att köpa och pengarna börjar ta slut! Hujeda mig undrar hur det här kommer gå. Lyckades iallafall få en del ingandlat igår till min lilla familj men har fortfarande några vänner kvar som jag måste köpa till. Får nog vänta med några klappar tills efter jul då jag hoppas att jag får lite pengar i julklapp.

Jag själv har bara önskat mig en enda grej, och det är en massa körlektioner! Jag fyller ju i Mars och vill kunna ta körkort så fort som möjligt.. Och sen har jag ju önskedrömt om den där traktorn i snart ett år men börjar undra om jag någonsin kommer få nån? Jag har en liten mini John Deere i hyllan iallafall, får väll nöja mig med den tills jag blir vuxen och rik som ett troll :)


En sån här babe i miniformat står i min bokhylla, John Deere 7930. :)

Magnum från idag

Red Magnum på våran igen snöade ridbana tidigare idag och lyckades få mamma att fota! Red med gramanen för andra gången i hans liv och han svarar jätte fint på den. Eftersom han fortfarande bara är en 4 (nästan 5) åring så är det viktigt att vara försiktig med den därför är jag jätte noga med att inte "dra ihop" honom med den eftersom den enbart ska vara ett hjälpmedel för att få honom mer eftergiven. Det funkar så bra än så länge! :)

Här är bilderna:





Mysiga häst!

Fast det va jäkligt kallt att rida idag, närmare 20 minus.
Brukar ni rida fast det är så kallt ute att man fryser ända in i benknotorna?

Sovmorgon-Igen

Jag kom inte upp ur sängen mycket tidigare idag än igår.. Eller för att va ärlig så har jag inte gått upp än, hehe. Vädret är iallafall perfekt idag! Det snöar inte och himlen är blå! Shit vad jag ska rida nu! :D


Solen skiner himlen är blå, vad det är skönt att rida då!

Sugen på ny design

Jag har börjat tröttna på min design här på bloggen eftersom jag haft den i mer än ett år... Och sedan så har jag tröttnat ganska hårt på den grå bakgrunden. Jag har ju inte photoshop längre så kan ju inte fixa det själv och dessutom är jag inte så superduktig på koder osv.. :P

Finns det någon vänlig själ som skulle vilja fixa en ny mer stilren design till mig? :)
Maila: [email protected]
eller skriv till mig på facebook!


Vintrig bild på Lova the dogg! <3

Inget rensar huvudet så bra som en ridtur

Red ut Musse i snön förut. Jag har inte ridit honom på säkert en månad eller något, det har helt enkelt vart för rörigt så har inte hunnit. Men idag så kom vi iväg på en mysig tur i snöovädret. Jag blir glad bara jag slänger en blick på fina Mussegull! Han är alltid så positiv, pigg och glad och han kan verkligen konsten att smitta av sig sin positiva energi på mig. Vi galopperade i snön och han var så mysig. Trots att han stått ett bra tag nu så var han inte speciellt annorlunda att rida mot hur han brukar va.

Nu ska jag strax åka och jobba, hann bara rida en häst idag. Imorgon ska jag försöka gå upp tidigare så jag hinner rida alla 3 :)



Finaste Musse i somras <3

Rösta gott folk!

Glöm inte att rösta på mig som årets idrottsprestation för mitt och Sputniks SM Brons! Rösningen på SN pågår bara i två dagar till!

Kulregnsgalan: http://www.sn.se/sport/prestation/1.889513

Nyköpings Idrottsgala: http://rosta.holmerwd.se/Rosta.aspx?id=8e0ef946-d951-443b-992d-5600e6378909&c=3&w=200



Tack till er som röstat! :D


Magnum Pay'n Jump

Igår var jag med Magnum på Lövsund och hoppade en julklappshoppning, 70 och 80 cm precis som förra gången. Han skötte sig jätte bra och i 70 flöt det jättefint och han gick i rätt galopp hela tiden och var jätte duktig! I 80 cm var han lite trött och vi kom jätte nära till hinder nr. 3 och eftersom han fortfarande bara är en bebis så kan han inte korta sig i galoppen men vi kom överoch lyckades vara felfria i båda rundorna! Duktiga Magnum!





Det ska bli riktigt kul att se skillnaden om typ 1 år från nu och då! :)


Min stiliga pojk! <3

Egobild!

Hittade bild på mig i tidningen Succè. Jag börjar faktiskt undra om jag är nominerad till två olika galor? Jag tror faktiskt det för den ena är Nyköpings Idrottsgala och den andra är Kulregnsgalan och de är olika datum!



Rösta här:
http://rosta.holmerwd.se/Rosta.aspx?id=8e0ef946-d951-443b-992d-5600e6378909&c=3&w=200

och här:
http://www.sn.se/sport/prestation/1.889513

Jullov!

Nu var ytterligare en termin avklarad och jag vill bara gråta när jag tänker på att halva tiden på Ökna redan är förbi! :( Jag verkligen älskar min skola för vi har aldrig några tråkiga stunder. Skulle jag få bestämma så skulle vi inte ha några helger utan bara skola hela tiden. Fattar ni då hur underbar Ökna är!?

Igår festades det loss med alla underbara bönder och denna dag har bestått av julgröt och huvudvärk och ett evigt väntande på bussar som aldrig kommer.

Nu när det är jullov så är det dags att sätta igång hästarna igen nu när man har tid. Jag ska börja träna regelbunden dressyr med Musse så att han är riktigt i dressyrform när fälttävlingarna drar igång! Magnum ska fortsätta att stärka sig och få ifång sin hoppteknik och Sputnik är det bara att fortsätta finlira med.


Årets sista Tävling

Jag har faktiskt en tävling kvar iår innan det blir ny säsong! Magnum ska få hoppa 70 & 80 cm på en Julklappshoppning på Lördag! Fina hästen!


Jag har jobbat nu två dagar och imorgon är det Julmiddag i skolan och Julfest på torsdag! Sjukt kul ska det bli! :D

Känner mig som en kändis

Fick precis ett SMS från tidningen Succè som ville att jag skulle infinna mig på deras redaktion kl. 14 på Söndag för intervju och fotografering iochmed nomineringen. Waow alltså! Känner mig nästan som en kändis fast inte lika uppblåst (bara lite). ;)

Tack alla som röstat hittills och för er som ännu inte gjort det gå in här;
http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.882051

Nu ska jag ut och galoppa med Musse och Magnum i snön! :D


Det är tack vare dig och allt hårt arbete vi lagt ner som gjort detta möjligt. <3

Röstningen har börjat!

Nu har röstningen till årets idrottsprestation börjat! Det har nästan aldrig hänt att en ryttare vunnit priset i Nyköping och jag är en av endast fem nominerade!

http://www.sn.se/sport/prestation/1.889513

Är jätte tacksam för alla röster! :D

Jag har blivit nominerad till Årets Idrottsprestation!

Det trodde jag aldrig! Är otroligt hedrad och ser redan fram emot att få gå på Sörmlands Idrottgala! (Måste ta reda på när den är bara, hehe). 

FAN VAD MYCKET KUL JAG FÅR UPPLEVA OCH ALLT ÄR TACK VARE MINA FINA UNDERBARA HÄSTAR! 

Rösta som galningar när röstningen drar igång! :D
http://www.sn.se/nyheter/nykoping/1.882051


Nu vet jag hur en julskinka känner sig...

... När den ligger ensam och djupfryst i frysen dagarna innan jul..

Kom hem för typ 40 minuter sedan efter att ha gått hem de 20 minutrarna som det tar till bussen och fy helvete säger jag bara! Den sista kilometern trodde jag att mina stackars ben skulle spricka som glas under mig. Det kändes som jag hade tusen nålar i varje ben innan de domnade bort helt. När jag kom innanför dörren kände jag varken om det var kallt eller varmt sen var benen alldeles röda och fulla med blåmärken! Gissar på att mina ben blev aningen misshandlade av att få kämpa på framåt när de nog helst ville frysa fast. Fyfan alltså...

På hästfronten nuförtiden är det ganska lugnt. Pollarna får ha vintervila nu för det är fan inte schyst mot dem att behöva jobba i 20 minus. Och inte är det kul att nästan förfrysa såfort man går ut heller. Det blir mer rida av när det blir sådär 5 minus eller nått istället.

Plugga blir det ikväll också, Mikrobiologi står på schemat.

Vinter är fan inte kul alltså!

RSS 2.0