Bilder från Sundbyholm!

Foto: Katarina Sjöberg
Musse i Söndagens LA! :)
Är så otroligt stolt över min lilla Musse som blivit så duktig så han går LA! :')

Tävling på Sundbyholm!

Tävlingen i helgen har gått helt okej!
Zabine & Musse LB med MHPC:

Jättefin och stadig runda! Musse bar Bine över stock och sten och hinder och hoppade jätte fint. Dock så var han lite sen med framdelen på ett räcke så bommen trillade ned. 4 fel blev det men de fick ändå en 4.e plats i Mountain Horse cupen!
Musse LA:
Lagom typiskt att precis innan klassen skulle börja så började det regna och åska utav bara helvete. Banan blev till en enda stor vattenpöl och det var lerigt och halt som fan. Såklart så maxade banbyggaren hindren också så det var ju lagom kul. Jag och Musse hoppade ända till hinder nr 5 innan jag utgick. Vi var faktiskt felfria fram tills dess även fast vi var i 4.an rätt så rejält, men ville inte fortsätta eftersom sadeln gled bak och jag tyckte att det var lite för högt.
Musse LA Söndag:
Strålande sol och banan hade torkat upp ganska så bra. Hinderna var inte lika maxade och det flöt på bra! Musse petade A-hindret in i kombinationen som var hinder nr 4 och sen kom vi alldeles i botten på ett räcke så bommen åkte ner på det hindret också. 8 fel blev det men Musse var jätte duktig verkligen, även fast han var lite trött.
Bilder och filmer kommer ikväll! :)

Startlistor till Syndbyholm!

Kollade nyss dem och Musse har startnummer långt ner i både LBn och LAn, dock inte i Söndagens LA för den efteranmälde jag mig ju till. Den LAn är btw nationell. Ska bli lite spännande och se om Mussegull klarar av nationellt för isåfall så kan han ju börja följa med på Sputniks tävlingar sen. Dessutom tycker jag att det är bra att debutera nationellt på en bana som man får hoppa regionalt på dagen innan plus att Musse aldrig vart så stark i kroppen som han är nu och därför så tror jag stenhårt på honom! :) Vi ska göra ryttarbyte i LBn så att Zabine rider istället för hon ville rida MHPC cupen som jag ändå inte får rida eftersom jag är kvalad till SM.
Musse -07. Sådär hoppade han alltid! Med kravlande framben och slickade bommen precis. Och det här var ändå ett bra språng.
Såhär hoppade Mussegull med Zabine i söndags! De kom 3.a i LB :)
Lite skillnad på tekniken har det väll allt blivit?


Bilder från Dressyrtävlingen

Här kommer det massa bilder från dressyren i Lördags som gick i strålande solsken! :)
Filmen från LC:2 är påväg också! Men datorn är så jäkla seg så det kommer nog dröja en stund men påväg är den iallafall! :)

Dressyrtävling på Smedstorp

I Lördags var jag och tävlade dressyr på Smedstorp med Musse. red LC:1 och LC:2 lagklass. I LC:1 fick vi 66.7 % och delad 1.a! :) I LC:2 gick det bättre tyckte jag med domaren gav oss kassa poäng såd et blev bara 62 %. Ursnållt för rundan var inte speciellt dålig. Enda missen var en galoppfattning som blev ankskit men resten tyckte jag kändes helt okej. Men det räckte iallafall till en inviduell 3.e plats och laget slutade 4.a för dagen så det blir A-final för oss iallafall! Bilder och filmer kommer förhoppningsvis ikväll om jag har tid. :)

Man ska vara försiktig med vad man önskar sig..

Jag har precis som alla andra önskat mig massvis med sol och värme i sommar. Sommaren har inte ens börjat och jag sitter nu hemma med något som liknar solsting... Jag skulle vilja skjuta huvudet av mig för att det gör så ont och dessutom mådde jag illa när jag var påväg hem från bussen så jag däckade i min säng typ kl. 5 och vaknade halv 10 och undrade vart tiden tog vägen. Vi var ute hela förmiddagen och plockade sten från fälten i skolan och innan dess så var jag redan trött eftersom jag skrev klart min bokanalys sent inatt.
Tänk på att skydda era ögon från solen när ni är ute! Solbrillor eller keps funkar jätte bra och är en billig försäkring mot solsting, som är jävligt plågsamt vill jag meddela...

Värmen är här!

Glöm utomlandsresor! Nu har sommaren nått Sverige och lilla Nyköping! Det är sjukt varmt ute och jag har brännt mina axlar eftersom vi har vart ute hela dagen idag. Började morgonen med att springa 5 km i skogsterräng. Första halvan gick bra men sen blev det för jobbigt så det blev till att varva mellan att gå och springa. Kom imål på 37 minuter så det ser inte kört ut för mig än! Sen fick vi en paus som spenderades vid fotbollsplanen där 3.orna mötte 1.orna, tyvärr så vann 3.orna men men. Sen blev det brännboll hela eftermiddagen! Nu sitter jag hemma och mina ben värker som fan. Jag kommer ha världens träningsverk sen men jag har iallafall motionerat! Nu ska ska jag åka till stallet och rida mitt solsken, Mussegull!

Nyss hemkommen från stallet

Återigen så använde jag min sovmorgon till att göra i ordning i stallet! Skönt för då är hela eftermiddagen ledig sedan. Hann även med en liten lugn runda i skritt och trav på Musse, super mysigt var det! Sputnik får vara ute i en liten sjukhage nu ett par timmar om dagen och han lyser upp hela han när han får lite sol på sig. Och snart är det sommar också! Värmen börjar komma och jag längtar efter sol och bad! :D

Filmer från Skogslotten!

Här kommer filmerna på Musse från Skogslotten!
Ber om ursäkt för att det dröjt så länge men bättre sent än aldrig! :)

Programridning

Idag var det Programridning på Ingelsta för mig och Musse. LC:2 och LB:1 red vi inför dressyrdomaren Anette Henriksson. Efter att vi ridit programmen så fick vi varsin kort genomgång om vad som var bra och vad vi måste förbättra och vi blev även procentbedömda. I LC:2 fick jag och Musse 70.5 % och hade totalt 8 st 8.or! I LB:1 fick vi ihop ca. 68 % vilket var mycket bra med tanke på att jag lärde mig programmet påvägen till Ingelsta. (Det tar typ 20 min för oss att åka dit) Iallafall så var det en bra genomkörare eftersom det nästa helg är omg. 2 av Div. 3 dressyren!

Sarah Gustafsson!

Jag har något till dig som jag tror du blir ganska glad över och som du nog fått vänta länge på! Närmare bestämt ett år eftersom jag är så seg och aldrig lagt in dem på datan... Det är iaf gjort nu! :D:D Hör av dig så kan jag skicka "Du vet vad" ;)

Lite shopping

Passade även på att shoppa lite i montrarna på Skogslotten! Det blev en ny hjälp från Lamicell+ ett schabrak som var mörkblått med ljusblå paspoal, sverigeflagga på ena sidan och en blågul logga på andra. Som gjort för mig ju! Sedan blev det även ett par framskydd och ett par bakskydd som var svarta med svagt grå/rött rutmönster och förstärkning just där hästen stryker sig. De passar både Musse och Sputnik :)
Min nya hjälm! Fast de guldiga ränderna är ljusgrå på min!


Tävling på Skogslotten!

I Fredags så var Musse på Skogslottens ryttarförening och hoppade LB och LA debut! Innan jag berättar hur det gick så måste jag få säga att Skogslotten verkligen är en av Sveriges bästa arrangörer! Stämningen är så avslappnad, funktionärerna trevliga och banorna bra. Iår fick dock funktionärerna fullt upp med att hinka ut vatten från banan pga allt regn som gjorde underlaget till rena rama soppan.
Men iaf! I LBn så kändes Musse jätte fin och hoppade bra på framhoppningen med mycket energi och bra språng. Inne på banan blev sprången lite tyngre med det berodde på underlaget. Mussegull hoppade runt och var felfri i både grunden och i omhoppningen och svängde dessutom jätte bra! Trots att vi startade tidit i klassen så höll vårat resultat ändå till en 2.a plats! Duktiga Mussegull!
Sen var det ganska lång väntan till nästa klass och även där startade jag ganska tidigt som tur var. Underlaget hann torka upp lite men det var fortfarande tungt. Musse hoppade super på framhoppningen och kändes inte ett dugg trött och inne på banan hoppade han super! Vi rev 2.an och 6.an, två räcken som vi kom lite stort på så han orkade inte riktigt upp med framdelen, men det gör ingenting för resten av banan klarade han galant! 8 fel i LA debuten och jag tror aldrig att han vart så stark i kroppen som han är nu! Så kul för nu när han går LA så kan han följa med ut på samma tävlingar som Sputnik framöver! :D

Godmorgon!

Klockan är typ halv 9 och det är en härligt mulen Söndagmorron! Har precis jobbat klart och sitter nu och äter frukost helt ensam här i lägenheten. Jag fick låna Jimmys jacka imorse för jag hade bara min tunna skinnjacka hos honom och det hade blivit alldeles för kallt att åka i. Visste ni att hans jacka luktar godast i hela världen! Det är en blandning av Derbiavgaser, vaniljhårvax och armaniparfym och tillsammans så blir det rena rama knarket! Jag skulle nästan vilja låna Jimmys jacka varje gång jag delar ut tidningar :)
Igår så var Igår så var jag, Jimmy och Jimmys fasters jobbarkompis i Stockholm och vandrade omkring. Jimmy köpte plektrum och vi käkade kinamat på Bamboo Garden. Hihi, det var en skitrolig kines där som sprang runt och sa "Che Che" efter typ varje mening han sa.
I Fredags så red jag och Lisa tillsammans på banan på Musse och Melody och hoppade lite. Musse fick hoppa lite högre och gjorde det galant! Nästa helg ska vi debutera LA på skogslotten och jag kan ju meddela att jag redan är nervös! Men nu ska jag pallra mig ut till stallet och sen ska jag vidare till min knarklangare ^^
Hejsvejs!

Idag har jag motionerat

Jag kommer bli en riktig muskelknutte och kondisnisse om jag fortsätter såhär! Först på Förmiddagen så kom det en massa mellanstadie elever som skulle knalla runt på olika stationer på Ökna och lära sig lite om hur allt funkar. Jag, Eric och Mattias i Jo3 guidade dem och det flöt väll på bra. Sen fick jag och Matte springa ikapp ungarnas buss för vi glömde bort att de skulle få godispåsar att ta med sig. Sen efter lunch var det djurkunskap och vi fick mest hålla på och gulla med korna. Min favorit är en Jersey kalv som heter Julia, hon är så underbart söt! Jag och Nadja höll på att komma försent till gympan som var dagens jobbigaste och sista lektion. Först gjorde vi Bip-test och för er som inte vet vad det är jag jag ju berätta att det är något väääldigt jobbigt... Jag förbättrade mig med en längd sen förra gången iallafall och sen blev det att köra ett pass i roddmaskinen. Lyckades köra 3015 m få ca. 16 och en halv minut! Jag äger!
Hem till stallet sen och fixa till hästarna. Red Magnum på banan och det gick super! Han är så grymt snäll fastän han är en typ oriden hingst. Jag travade faktiskt över ett kryss och lille Magnum lyfte inte mer på benen än vad som behövdes. Blir han inte hopphäst blir han alla gånger en dressyrhäst eftersom han är så sjukt mjuk och ridbar. Mamma filmade faktiskt lite när hon väl förstod sig på min hightec mobil x) Ska lägga upp den senare om jag hinner. Sen var jag hurtig nog och gick hela sommarstugerundan med Sputnik. Den ponnyn är jooobbig att gå prommenixer med... När vi skulle förbi kalvarna så blev han pampig arabhingst och med svansen i vädret flög han omkrin runt mig som försökte skriva sms samtidigt, haha. Dagen avslutades iallafall med att jag och Charlie åkte på min moppe hem till stan. :)

Blev prommenerad med förut

Åkte ut till stallet förut och fixade samt gick prommenad med Sputnik, Eller rättare sagt; Han var ute på prommenad med mig. Nästa gång vi ska prommenera så ska jag ha träns på totton så han går dit jag vill och inte springer med mig hängades i grimskaftet. Pollen är på bättringsvägen, var så säkra!
Nu sitter jag åter hemma i lägenheten. Åkte förbi BT en snabbis med moppen och lämnade tillbaka Mina´s nycklar som hon glömt i min väska och nu snart så kommer Jimmy och hans pappi och lämnar min nya säng som jag fått av Jimmys faster. :)
Btw så har jag knarkat In Flames hela dagen! För tillfället är det Deligth & Angers som gäller!
Please heal me, I cant sleep
Thought I was unbreakable,but this is killing me
Call me, everything
Make me fell unbreakable, now you set me free

I feel the fear takes hold
Afraid this hell I create is my own
Come my fatigueness, I cant take it anymore
This used to be my own world, but now I've lost control

Min Favvisdel!



Jag vill tävla!!!!!!!!!!!!!!! :(

Jag skulle ha tävlat i Edsbro i Lördags, Mora igår, Roslagen nästa helg, helgen efter det meeting på Skogslotten, Två veckor senare på Sunbyholm och tre veckor senare SM. Ingen av de tävlingarna blir av pga det som hände Sputnik. :( Jag vrider mig i graven just nu över det här och är så frustrerad så det är inte sant! Just nu är det väll bara att vänta på ett mirakel för att jag ska kunna rida iallafall SM, fast oddsen är pyttesmå eftersom det bara är 7 veckor kvar dit och när SM är så är det 9 veckor sedan han blev sjuk. Det är ju fan inte omöjligt i och för sig men man ska väll inte hoppas på för mycket.
Sputniks hälsotillstånd är så bra som det bara kan vara. Han ser tjurig ut i boxen när Musse kommer precis som vanligt, gnäggar när man kommer med mat och är sig själv. Dessutom är såret fortfarande jätte fint! Men jag tror att stackaren tycker det är jobbigt att inte få gå ut i hagen.
Den här totton vill komma ut i hagen! <3

En Seg Boll

Jag är en seg boll just nu och på hästsidan står det mesta still eftersom Musse tappat en sko och ömmar så det går knappt att rida nånstans och Sputnik är det ju som det är med. han får just nu bara gå 2x10 minuters prommenader om dagen i ca 8 veckor till. Valborg var super kul! Bara det att innan partajet började så brännde jag pengar utav bara helvete... Slingade håret (svin dyrt...), Köpte skinnjacka, skor, läderbrallor och lösnaglar för första gången någonsin. Det fanns inte ett spår av mitt vardags Jag på kvällen sedan :) Vad gjorde ni alla andra på Valborg?


RSS 2.0