Ny Tävling i sikte

Nu har jag hittat en annan tävling som jag tänkt åka på. Det blir Hebys regionala den 13.e mars med båda pollarna. LB med Musse och LA-Msv B med Sputnik. :) Det va i Heby förra året som jag och Sputnik debuterade Msv A för första gången med 17 fel. Haha, Jag höll serriöst på att skita ner mig för hindrerna var jätte stora!.. Tyckte jag iallafall då hihi :)








Grattis!

Hipp hipp hurra för syrran blir 14 idag! :D

Själklart har hon fått lite presenter av mig, bla. en klocka, halsband+örhängen, ögonskugga, eyeliner och ett presentkort på Gina Tricot! Jag är en snäll syster jag! ^^











Myskväll

Sitter här i lägenheten med Zabine. Vi ska kolla på film, Prinsessan & Grodan, och vi har laddat upp med chips dipp och naturgodis! Jag har vat hos Jimmy i ett par dagar och vi firar btw 11 månader idag den 23.e! Nästa månad är det ett helt år! Iallafall så är det jätte skönt med sportlov, mindre skönt är all jävla snö som borde vara borta nu. I Söndags när jag delade ut tidningar hade folket såklart inte plogat utanför sina jävla brevlådor så stackars jag fick kliva i flera decimeter djup snö för att komma fram till brevlådan... Lön på Torsdag! Me like me like!










Ingen tävling

Nej, det blev ingen tävling idag eftersom vi inte fick ut lastbilen ur garaget pågrund av all jävla snö! :( Jag packade, knoppade och gjorde iordning allt helt i onödan igår och bara för att knopparna på Sputnik blev skitbra så blev det inget. Mamma ringde dessutom till tävlingen för att fråga om de sandat i en brant backe så att det skulle gå att komma upp för backen och fick bara otrevliga svar. Så ingen tävling alltså men vi funderar på att åka och äta Kinamat istället och det är ju minst lika bra!









Home in the lägenhet

Är hemma i Brandkärr just nu och ska kila till bussen mot stallet om typ en halvtimme. Skoldagen avslutades perfekt med ett kilo chokladmousse och volvoåkning! Underbart! Så nu sitter man här och tar det lugnt en stund innan det blir dags för att ta hand om pollarna. Tävling i Södertörn imorron som sagt, tagga tagga!









Mattelektion, snart lunch!

Idag sitter jag iallafall i skolbänken igen och pluggar så duktigt. Vi hade engelska först och jag redovisade om Yellowstone National Park och jag tror det gick bra. Sen var det Kretslopp och jag fick veta vad jag fick på förra provet; 41.5= 1,5 poäng ifrån MVG!! Jäkla skit.. men man ska väll vara lycklig över ett VG också. Nu har vi som sagt matte. Jag måste införskaffa mig en miniräknare som klarar av att göra roten ur nu när jag räknar matte B. Sånna är nog ganska dyra. Vi har Lunch snart och vi ska få chokladmousse till efterätt bara för att vi lyckats slänga så lite mat! Det gillar vi väldigt mycket!

Kvällen kommer tillbringas i stallet eftersom det är tävling imorgon! Pepp pepp. Det är inte så många starter så förhoppningsvis tar det inte hela dagen. LC-LB med Musse och LA-Msv B med Sputnik. Startar typ i mitten i alla klasser. Ikväll ska det putsas, knoppas och packas, och så ska en viss liten Sputnik bli klippt också så han ser ut som en häst igen istället för ett igengrott murmeldjur. :)










Fyffelin

Hittade en bild på mig och Fyffelin för länge sen!



Bilden är 8 år gammal, jag var alltså 9 bast när den togs! Och Fiffe, hon var runt 10! Nu är jag snart 17 och Fiffeluring blir 18 den 4.e Juni. Guldhästen. Hihi, tränset som Fiffe har på sig använde jag senare på fler hästar, Rollex, Pi och slutligen Sputnik som var tvungen att ha alla spännen på yttersta hålet för att kunna ha det, tränset är fortfarande helt och jag har fortfarande kvar det! :)

För er som inte visste så har jag haft denna underbara shetlandsponny sen jag var tre månader gammal. Jag fick henne i dopgåva av Farmor och jag måste erkänna att det var den bästa present jag någonsin fått! Det var på henne som jag lärde mig rida och det var med henne som jag fick så otroligt mycket erfarenhet som jag haft nytta av senare i livet. Fastän jag bara red Fiffe tills jag var 9 år (eftersom jag blev förlång sen) så gjorde vi otroligt mycket kul tillsammans! När jag var 6 år red jag mitt allra första galopplopp på henne. Det var på hösten på Mantorps travbana och jag red längst ut i banan eftersom jag inte fattade att jag skulle styra, haha. Men Fiffe sprang som en galning och vi lyckades vinna med ungefär en längd. Fiffe hade sprungit förut med en tjej som heter Py, men för mig var det första gången. Under min och Fiffes tid tävlade i även i div. 3 och 2 i hoppning och om vi inte vann så var vi alltid 2.a bakom Jennie och Estelle som stod i samma stall som oss. Jag och Jennie brukade leka alla möjliga lekar med våra shettisar på ridbanan hemma och vi hade buskul! 2001 var jag och Fiffe med i Globen för första gången i steeplechasen. Första loppet kom vi 2.a! Resten kommer jag faktiskt inte ihåg. 2002 var vi med i globen igen och den här gången vann vi 3 av 4 lopp! Jag blev intervjuad inför 16.000 pers och fick dessutom en puss på kinden av dåvarande Jockeyvärldsmästaren Fredrik Johansson! Mitt allra sista framträdande tillsammans med min underbara shetlandsponny var på Luciagaloppen på Täby. Jag och Fiffe var Lucia ekipaget, och vi vann. 

Efter min och Fiffes tid började Zabine rida henne, de tog tillsammans 3 SM guld, silver i skandinaviska, 2 Derbyguld, vinst i Globen och en massa fler segrar! Zabine red henne fram tills hon var 10 innan hon blev förlång. Sen fick Fiffe ett års paus innan Zamantha började rida henne och de vann tillslut sitt sista lopp ihop eftersom Zamantha växte fortare än mig och Zabine.

Nu är Fiffe pensionär och står hemma i hagen och har det bra, nästa år ska hon betäckas och såsmåningom hoppas vi på flera små Fiffe-kopior. Det här måste vara den piggaste gammel-gammel-mormorn som finns! ;)

Shettis tiden var verkligen speciell, det var då man lärde sig det viktigaste inom ridningen, styra, bromsa, skänkla och sitta kvar. Jag har många fina minnen ihop med min underbara shettis som jag kommer att vårda ömt resten av mitt liv!


Zamantha och Fiffe vinner på Täby!











Usch,

Linnèa visade mig en film som jag tyckte var helhemsk!



Här kan man börja diskutera om skygglappar verkligen är bra ur säkerhetssynpunkt? Eftersom hästarna inte ser åt sidorna kan de inte väja i tid när hästar, människor och vagnar kommer i vägen. Skygglappar har många bra funktioner inom körning och får många hästar att koncentrera sig bättre på uppgiften rakt fram, men här ställer skygglapparna bara till det eftersom hästarna inte har en chans att se vad som händer runt omkring dem vilket leder till att de springer halvt blinda. Jag skulle inte heller tycka att det var speciellt kul.











Hemma

Idag är jag hemma från skolan. Jag är inte sjuk men mådde så fruktansvärt dåligt igår över allting. Jag har 3 timmar på mig i stallet efter varje skoldag och på den tiden hinner jag inte ta hand om mina hästar på ett vettigt sätt! Jag vill kunna stå och gosa med dem och borsta på dem en timme om jag har lust eller bara sitta i stallet och ha det bra, men det går inte. Istället kommer jag till stallet vid halv 6, byter om, springer ut i stallet slänger på utrustningen och drar iväg på en 40 minuters ridtur, hem igen, byta häst och iväg igen. Det finns ingen tid över för lite gos med hästarna, och dessutom måste jag hela tiden bestämma om jag ska skippa att mocka en box eller skippa att rida en, och det är inte heller kul! Ridturerna är inte heller någe roliga när man måste stressa iväg och sen stressa hem. Så igår bröt jag ihop och därför lät mamma mig vara hemma idag så att jag kunde ta det lite lugnt och göra allt i lugn och ro. Jag vill ju kunna ta hand om mina ponnyer på ett sätt som de förtjänar! Med massor av kärlek och bra skötsel så att de trivs, men jag hinner inte när jag går i skolan och det gör så fruktansvärt ont att veta att det inte finns ett dugg jag kan göra när man slutar 10 över fyra varje dag och ska åka buss kl. 20.45 hem. Jag känner mig som världens sämsta människa när jag vet att det bara är halvklart i stallet när jag ska gå och lägga mig. Jag älskar ju mina ponnyer...













Morron!

Det är Måndag morgon och jag har haft en toppenmorgon än så länge. Somnade vid 8 igår för jag var helt slut! Så Idag vaknade jag vid halv 8 fast jag inte hade behövt gå upp förän halv 9. Tog en dusch, rakade benen och tog sedan på mig jeansleggings utan att smörja in benen med bodylotion så nu svider det en aning, det får väll bli morgonens minus, annars så sitter jag här och dricker Indian Spice te som är det godaste te som finns och så dunkar jag Metallica. Serriöst, det bandet har inte gjort en enda låt som är dålig! Det borde vara världsrekord. :) Om en kvart ungefär är det dags att gå till bussen. Just det! Idag har jag faktiskt satt upp luggen. Jag som annars gillar att gömma mig bakom min långa lugg så att man bara ser halva ansiktet ungefär.


Ibland är mitt hår helt underbart verkligen. ^^
Bilden är tagen med min webcam som är riktigt bra den med! :)










Alla hjärtans dag

Om jag får säga det själv så är allahjärtans dag bättre än de flesta dagar! Men jag hatar Nyköping centrum för att deras affärer aldrig är öppna och för att de knappt har några bra alla hjärtans dag presenter! Jag sprang runt i 3 dagar på stan för att försöka hitta något vettigt att ge till Jimmy men hittade inte ett skit. Så det slutade med att jag köpte 2 st Marabou choklader till honom, hehe. Som tur var så hade älsklingen tänkt lika dant så av honom fick jag (Y) en Marabou choklad och en dricka som hette Root Beer (Han försöker visst supa mig full?) Hihi nej men det var lite kul faktiskt! :D

Älskar dig, Jimson! <3












Modellfotograferna

Igår (Lördag) var Jag, Lisa, Sanna och Jennie på Modellfotograferna och fick vara modeller för en dag! Vi blev sminkade fixade och fotade och det var verkligen jätte kul! :)


















Musse Film

Jag är dö seg jag vet, på att uppdatera men jag har inte tid i veckorna att sitta vid datan. Här kommer iallafall filmen på Musse från förra helgen i Södertälje!













Just a normal day

Skola var det precis som vanligt idag. Försov mig och missade att äta frukost så sista timmen innan lunch var riktigt plågsam! Hade Naturvetensap hela förmiddagen, först matte och sen Kemi. Matten gick riktigt jäkla asbra! Lärde mig båda kvadreringsreglerna och konjugatregeln idag! Heja mej! Skrev sen prov på kemin och det gick väll inte alltför dåligt! :) Falukorv till lunch och 3 koppar te sen var jag hyper resten av dagen. Riktigt busig var jag och det är faktiskt otroligt skönt att bara få garva sönder lite då och då. Man behöver det om man ska orka plugga och vara duktig. Vi hade svenska hela eftermiddagen och kollade på en film som hette "Mun mot Mun". Riktigt hemsk var den faktiskt och ganska svår att förstå men helt okej ändå. Hämtade Zamantha och Charlie på fritids och åkte sen till stallet. Det är väldigt skönt att inte ha nått plugg ikväll, men imorgon blir det till att plugga kretslopp för på fredag är det prov!

 









Bilder Från Tävlingen

Här kommer lite bilder från tävlingen i Söndags. Håller även på att ladda upp filmerna så snart är de också uppe. :)





 




New Monday

Måndag igen, början på ny skolvecka och jag har träningsverk!? Vafan är det här? Klarar jag inte ens av att rida ett par vändor utan att få ont i musklerna. Jag undrar hur otränad jag är egentligen, eller jag vill nog helst inte veta.

Vi drar dagen lite fort;
Sov hos Jimmy för att där sover jag allra bäst!
Åkte hem när Jimmy åkt till skolan
Åt kanelknäcke och drack 3 koppar av mammas nya Indie Te som är röövgod!
Knallade till Bussen
Åkte buss
Åkte buss lite till och hamnade tillslut på skolan
Hade TTF, ingen aning om vad det är för lektion men iallafall.
Åt Falukorv till lunch.
Hade matte, lärde mig två nya saker! Räkna Olikheter och dubbla parenteser.
Hade svenska och pratade om samanhållning m.m. (Saknar 9.a! :'( )
Åkte buss hem
Gick hem till Lisa en stund för Zabine hade snott nyckeln hem (!)
Åt godis och hade det bra hos Lisa en stund
Knallade de 40 långa metrarna hem,
Pratade med Jimmy en evighet i telefon och kom på att jag saknar honom med.
Åt Zabines Pasta-med-kyckling-och-chilisås mat
Drack en kopp te till

Och nu är tekoppen slut och dagen börjar rinna iväg mot sitt slut den med. Nehej, nu ska jag ta och plugga lite Kemi för jag har minsann prov imorgon. Halleluja... Jag vill bara sluta skolan, flytta ihop med min snygging till boyfriend, tjäna pengar och köpa dyra prylar!! 1 år och typ 1 månad tills jag är 18... Godnatt!










Stackars Musse...

När vi gått med Sputnik efter sista rundan så sa Jimmy att det sprang en massa folk runt våran transport och när jag tittade ditåt så var det en karl som var i full färd med att hiva ner bakluckan. Musse hade hoppad över bommen ochd et riktigt ordentligt! Han hängde med bommen i ljumskarna och hela kroppen fram i transporten, och utrymmet där framme är verkligen inte stort! Stackars Musse hade grimman hårt om halsen och var helt upptryckt mot främre delen av transporten. Det var ungefär 5-6 personer som jobbade med att få loss honom och runt 20-25 soms tod runt omkring och såg på. Jag stod hysterisk och jätte rädd och kunde inte göra nånting för att hjälpa min stackars ponny. Som tur var så behöll mamma lugnet och jobbade febrilt med att få loss honom. Det var verkligen hemskt! Efter en stund som kändes som en evighet så fick de tillslut ner bommen och Musse kunde lite omtumlad kliva ut ur transporten. Han klarade sig med lite skrapsår på tandköttet och en uppdragen buk. Veterinären fick kolla på honom och hon kunde inte hitta några fel på honom. Han hade verkligen tur! Vi brukar alltid ha en kniv fram i transporten för att det ska vara nära att skära loss hästarna om de fastnar i t.ex. sitt hönät, men det ska vi aldrig ha mer för hade den setat där den här gången hade Musse kunnat få den i huvudet! Usch vad rädd jag var, Det såg verkligen onaturligt ut att han var så ihoptryckt som han var. Men Musse är en kämpe och han kommer repa sig!
 
Älsklings Musse <3












Tävling i Södertälje

Då var min tävlingssässong igång och det med besked! Dagen var full med dramatik och man var riktigt trött när man kom hem.

Sputnik LB:
Usch, inget flyt och mest dragkamp. Sputnik var för taggad och jag satt väll och tänkte på nånting som inte hade det minsta med ridning att göra. Nej det kändes bara ryckigt och knackigt. dessutom red jag alldeles för snett mot kombinationen i omhoppningen så Sputnik nitade, suuuck! Jag blir så jäkla trött på att han har börjat med det där, men det betyder att jag måste rida ännu mer och samtidigt låta bli att störa honom för mycket. Dubbla budskap men så är det. 0+4 fel blev det.

Musse LB:
Älsklings Musse var super duper pigg på framhoppningen verkligen! Haha, asså han är verkligen hur gullig som helst när han trippar runt och är hyper. :) På banan hade han lugnat sig lite men det var fortfarande tryck i honom. Han har verkligen förbättrat sin galopp som alltid har vart lite kort. Visst, den är fortfarande kort men nu är det mer tryck i den och det är lättare att reglera honom. Vid 3.an som var en oxer så blev det lite missförstånd i avsprånget så Mussegull fick med sig bakbommen men resten av rundan hoppade han kanoners! Mycket mycket nöjd med Musse idag, missförstånd blir det för alla ibland men det som var så kul med denna runda var att känna att hela hästen blivit mer rädd om sig och hoppar skiit bra med bakbenen! :D 5 fel fick vi, 1 litet fjutt tidsfel eftersom jag var tvungen att sakta av till trav och ta stigbygeln efter rivningen.

Sputnik LA:
Sjukt rolig bana och dessutom en A:0 a! Jag som inte tänkt satsa så mycket blev helt galen och drog in svängarna och hade jätte roligt! Stigbyglarna rykte mot de två sista hindrerna, 1 kombination och sen lång galoppsträcka mot ett smalt plank. Jag red bara runt och hade kul kändes det som, precis som det ska kännas! Och nolla var vi med en bra tid! vi kom 9.a av ca. 50 starter så det var verkligen inte dåligt! Jag längtar redan till nästa tävling i Södertörn om 2 veckor!











Snöig Onsdag

Helt onödig dag att sminka sig på, vilket jag inte förstod förän jag var framme vid busskuren och såg ut som en blandning mellan ett emo och en snögubbe. Usch. Bussen till skolan var dessutom en halvtimme sen!!! Underbart... När vi tillslut kom fram till skolan så hade vi Basmaskin Service hela förmiddagen. Vi hade mest traktorteori om lite allmänna saker, kraftuttag, vad man ska tänka på innan/efter körning m.m. Sen vare lunch, spagetti und fleissose (köttfärssås, i miss mein deutsch!) Sen matte, vild diskussion om galopp och travhästar. Sist men inte minst Fys på idrotten med Eric som lärare. Vi värmde upp med att hoppa jämfota över varandra och springa på varandra (hehe). Sen var det att plocka fram mattan och göra tiotusen armhävningar, nej men kanske runt 30-35? Det jobbigaste var nackövningen! 10 spänn på att jag kommer ha nackspärr imorgon! Stackars Simon blev tvungen att springa fram och tillbaka över gympasalen med mig på ryggen, haha. Det va kul. x)

Var ute med lilla Lova dogg förut och om ca. 3 kvart ska jag till stallet. Sen blir plugga hela dagen för imorgon har jag Djurkunskapsprov! :)


Lova the dogg <3











1 Februari

Det är måndag och jag hade inte behövt gå upp förän om en halvtimme eftersom jag har sovmorgon! Men jag sov, precis som förra veckan, hos Jimmy så då var det bara att stiga upp och åka buss med honom till stan.
Så nu sitter jag alltså här ensam i lägenheten och har stekt ägg och bacon. Det osade så mycket från spisen så jag ser knappt vad jag skriver. mina stackars ögon x) På söndag är det äntligen tävling i södertälje med båda pollarna! Ska bli urkul! Har inte tävlat sen jag var på strömsholm med Musse och det va väll ett tag sen? Skojj skare bli iaf! :)








RSS 2.0