Dagens Ridning

Innan jag berättar om ridningen så måste jag börja med att säga att jag och Linnéa är sjukt skillade på vårat kära jobb! Idag så var vi så änglalika så vi tog gröna kompostpåsar och knöt runt fötterna för att inte smutsa ner med våra smutsiga skor när vi moppat så fint! Sen straffade Gud oss och förstörde tändstiftet på Linnéas moppe så den blev oduglig att köra med, hahahaha! Tur för henne att hon fick åka med mig till stallet! :D


Och nu till dagens serriösa ridning. Har trimmat båda hästarna ordentligt eftersom jag drar till Göteborg imorgon och inte är hemma igen fören söndag kväll och sedan är det klubbdressyr på Tisdag!
Sputnik fick sig en rejäl genomkörare i form av ett rent dressyrpass där han var så illa tvungen att böja snällt på lilla nacken. Han är alltid så stel och tråkig i början när man rider dressyr och det tar iallafall intensiva 10 minutrar för att mjuka upp honom, sedan är det bara att köra! Övade på lite rörelser som ingår i LC:1. Bland annat serpentiner med avbrott på de båda raksträckorna och mycket volter. Orkade bara med att jobba honom grundligt i traven för i slutet hade jag serriöst kramp i sätet/magen/låren. Man får ju ta i som en blådåre med kroppen samtidigt som man måste vara snäll i händerna annars flyger huvudet omkring. Han är lite knepig att rida dressyr på men är riktigt nöjd med att han blev så pass stadig i traven som han blev idag.
Musse fick lite repetition från igår med skänkelvikningarna. Gick faktiskt lite bättre idag och han spände sig inte lika mycket i flyttningen åt vänster. Höger är inga problem med han blir lite orolig och stressad åt vänster. Rygga är något som Musse verkligen inte tycker är roligt över huvudtaget! Eller vi säger såhär; Rygga har Musse lite svårt att förstå, men där tar faktiskt jag på mig skulden för jag har ju inte övat med honom. Vi gjorde det ungefär 10 gånger och de två sista gångerna så gick det helt okej. Han har blivit otroligt känslig för hjälperna i just dressyren så det känns skönt att man inte behöver ta i så man storknar när man rider. Avslutade passet med att göra skänkelvikningar sick-sack på grusvägen och då och då stanna och rygga, tog en galoppsväng vid sommarstugan också.
Nu väntas semester i Göteborg!

Gårdagens Dressyrpass

Hade inte tid att skriva om dressyren igår så gör det nu istället. Musse var först ut och med honom blev det öva skänkelvikningar eftersom det är med i LA:1 programmet. Det gick faktiskt över förväntan! Bakdelen hänger inte riktigt med men han flyttar fint med fram vilket ändå är bra eftersom han har vart som en stenbumling att flytta i sidled! Mot slutet blev han lite trött och då blev det mest spänt och huvudet flög upp när vi skulle flytta så då var det lika bra att sluta. Ska lägga en 20 minuter ikväll på att träna igen och sedan rida ut så det blir lite variation på det hela.
Sputnik fick gå en latmask tur runt sommarstugan eftersom jag och Jennie hade så mycket att prata om. :)
Asså jag och Musse är ju bara för coola xD <3

Dressyrdag

Idag ska det trimmas dressyr på båda mina pollar! Vi måste vara taggade tills på Tisdag då det är klubbdressyr på ÖSLR. Sputnik ska gå LC:1 och Musse ska få prova LA:1. Drömde mardröm inatt om att Sputnik gjorde bort sig totalt och Musse mosade 2 hagar plus dressyrstaketet... Det är därifrån jag får min motivation till att träna inför något, haha, mina mardrömmar som förvarnar mig om vad som händer om jag inte tränar ordentligt!

Men ridningen får vänta tills ikväll när jag jobbat klart sista passet. Då ska även jag och Jennie fortsätta med Nisse som ska ha Jennie uppsutten idag. Innan dess så ska jag träffa min fina pojkvän som jag knappt hinner med eftersom jag är i stallet hela tiden eller jobbar, Men som tur är så får vi vara tillsammans hela fredag, Lördag och Söndag då vi åker till Göteborg på semester! Vi ska se Johan Glans, David Batra, gå på Liseberg och shoppa! Och jag ska pussa lite extra på honom eftersom han får vara utan mig så mycket nu. Men det är bara nästa vecka kvar sen har jag jobbat klart!

Sputnik eller Musse?

Det här inlägget skriver jag av ren nyfikenhet!
Vilken av mina två ponnyer skulle du kunna tänka dig att ha som din egen?
Svara gärna med en liten motivering, det blir roligare då! :)
Den eldiga Hopp-och Galopponnyn?
Eller?


Den trygga och genomsnälla Dressyr- och fälttävlansponnyn?

Terrängträning med Musse

Tränade terräng med Musse nu på kvällen för Cecilia Walf på Välvesta ute i Lid. Deras bana är precis nybyggd och jag tyckte den var jätte fin! En perfekt bana att ha hemma. Vi fick träna på olika typer av hinder och sedan hoppa en liten bana på slutet. Ganska mycket vikt lades på vattenhindret. Ner i vatten, upp ur vatten, hinder ner i vatten osv. Vattenhindret är ett ganska viktigt moment när man hoppar terräng så det är viktigt att hästen inte känner tvekan eller har svårt för vatten när man väl är ute. Jag fick träna på att få Musse lite mer intill hindren istället för att trycka av honom som jag gärna gör (dålig ovana). Terräng handlar ju inte om stilhoppning utan det viktigaste är att man tar sig över på ett säkert sätt. Visste ni att man kan få straffpoäng i terrängen för "Farlig ridning", alltså att man utsätter sig själv och sin häst för extra fara genom att rida ansvarslöst? Det kan vara bra att lägga på minnet. Fälttävlan och terränghoppning är något av det roligaste som finns! Jag skulle tillochmed våga säga att jag tycker det är roligare än hoppning! Även fast vi inte tävlar några jätteklasser, än så länge ;)


Musse i Mantorp förra året.

Solsken!

Solen lyser för första gången på evigheter! Det ska firas med terrängträning på Musse ikväll ute i Lid! Om nu nån av mina föräldrar kan skjutsa... Hoppas! Annars så har jag hunnit med att jobba nu på morgonen och även springa en runda. Nu jobbar jag även eftermiddagar en timme tillsammans med Linnèa så det blir mer money!

Och just det! Jennie har påbörjat operation "Rida in Nisse" så idag höll jag i honom medans hon hängde lite på honom. Det gick jätte bra så imorgon blir det uppsuttet! För er som inte vet så är Nisse E: Sputnik! Nisse har ungefär samma färg som sin far men med mer inslag av vitt.

 
Bjussar på en skön bild på mig och Sputnik sålänge, haha!

Tävling i Västervik, Dag 2

Sputnik har vart fantastisk även idag!
Msv B:
Bedömningen var A:0 så det gick fort i startlistan plus att det var många strukna. Jag fick rida och hoppa fram på 2 ryttare= ca. 4 minuter! När jag red in på banan så tänkte jag " Förlåt mig häst för att jag gör såhär mot dig". Men Sputnik verkade inte ha några problem med den korta framridningen utan hoppade på lika fint som vanligt. Vi nollade även denna klass och eftersom vi var enda felfria ekipaget så vann vi! 3 Globengehäng på en helg liksom! :D
Msv A:
En svår och lång bana med 11 hinder och 14 språng. Dessutom var banan rätt söndertrampad eftersom det regnat konstant i 2 dygn. De 3 första hindren gick bra sedan var det en linje till 3 kombinationen och Sputnik började byta galopp och ha sig i anridningen så vi kom in alldeles för snett på första så vi höll på att pricka hinderstödet på andra så det blev en nit. Hoppade om hela kombinationen sedan utan några som helst problem men utgick hindret efter det. Tyckte det var bäst att avbryta eftersom det inte kändes helt 100 och vi har haft en kanonhelg annars! :)
Film Msv B:


Tävling i Västervik

Vi är på Västerviks nationella meeting just nu och Sputnik har vart helt fantastisk idag!
Msv B:
Kändes helt klockrent! Bedömningen var ackumulator och jokerhindret var en vågit bom med stora ljusstakar under. Jag och Sputnik var det enda felfria c-ponny ekipaget men klassen var ju såklart ihopslagen med B-ponnyerna så den sista gick in och fick en bättre tid än oss. Så det blev en andra placering och eftersom vi var bästa c-ponny ekipaget så fick vi ett globengehäng! Så nu är vi kvalade till Globenkvalen!
Msv A:
Satte upp ett bra tempo men det höll på att skita sig rejält på 2.an som var ett räcke då Sputnik tog ett galoppsprång extra än jag räknat med. Fick rida oss ut ur linjen för att sedan göra en femöresväng till kombinationen. Han kändes asfräsch! Det är verkligen samma Sputnik som alltid! Bedömningen var A:1a så det var grundomgången först. Det var bara Erika Markör och Jag som var felfria i grunden och hon startade först. Hon rev en bom i kombinationen men hade en snabb tid. När det var våran tur så red jag på säkerhet och gick bara innanför till kombinationen, och vi var felfria! SEGER!!! Och ytterligare ett Globengehäng! Helt otroligt! :'D
Film Msv B


Film Msv A:

Film Msv A Omhoppning:


Knopptips!

Har precis kommit in ifrån stallet. Jag har packat, gjort rent saker, duschat och knoppat Sputnik. Jag använde silikonsnoddar för första gången idag med ett strålande resultat! Rekommenderar varmt dessa snoddar då inte ens jag lyckas ha sönder dem! Här kommer mitt lilla knoppinlägg som jag lovade tidigare idag. Hoppas det kan vara till någon nytta för någon! :)
Utrustning:

Snoddar, Hovkrats, Piggborste, Sax.
Steg 1: Jag borstar alltid igenom manen det första jag gör och blöter den lite grann. personligen så tycker jag att det är mycket lättare att fläta om manen är lite fuktig. (Schamponera dock inte manen för då glider man bara omkring i den). Toppa manen så att den blir så jämn som möjligt omd en inte redan är det.

Steg 2:

Dela upp manen i tofsar innan flätningen så är det mycket lättare att se hur många knoppar det kommer bli tillslut. Snygga benor fixar man lätt med hovkratsen och sedan får man ha lite ögonmått så att varje knoppsektion blir lika stor.
Steg 3:
Fläta! Stenhårda flätor ska det vara, hela vägen uppifrån och ner. Klipp sedan av stumpen som blir och vik in den och fäst med en snodd. Glömde såklart att ta bild på det men om det är någon som inte förstår så är det bara att fråga. Kom ihåg att det är flätningen som är grunden till hur knopparna blir! STENHÅRDA ska de vara!
Steg 4: Rulla, Vik INTE! Rulla och fäst sedan knoppen. Försök att rulla knoppen så att den ligger intill hästens hals och inte står ut.

Resultat:

Blev faktiskt jäkligt nöjd för en gångs skull! :)
(Så kan nästan slå vad om att Sputnik just nu roar sig med att förstöra dem bara för att retas med mig...)

Dagen före tävling

Imorgon ska det tävlas i Västervik! Vi åker tidigt på morgonen och hoppas på att anlända i så pass god tid så att vi hinner installera oss innan det är dags för första klassen. Det är så skönt att åka iväg med egen lastbil! Man har liksom en egen fristad där man kan ta sig en tupplur eller bara vara ifred när man känner för det. Dessutom reser hästarna som kungar och man har större utrymme att packa saker. Transporter har jag alltid vart lite skeptisk till eftersom man har hört att golvet har lossnat, hästar har tagit sig ut genom framdörren och som Sputniks mamma, fick huvudet under bommen och bröt nacken med föl vid sidan och föl i magen. Däremot har jag sällan hört några sådanna olyckor med hästlastbilar inblandade? Känns tryggare att ha hästen i samma fordon som en själv så att man snabbt kan ta sig till den ifall något skulle hända.



Iallafall, idag ska det packas, knoppas, duschas och nu ska jag äta smörgåstårta med Jimmy! :) Ikväll lägger jag ut ett inlägg om mina bästa knopp tips!

 

Födelsedagsfirande

Idag ska de födelsedags firas för fullet eftersom Jimmys Mamma fyller idag och han själv på Lördag. Så, jag har precis fixat klart i stallet efter att ha jobbat och köpt en present i bara farten. Linnèa förbarmar sig och rider Musse åt mig idag eftersom jag ska iväg och själv tänkte jag ta mig en 20 minuters skritt och joggingtur med Sputnik. Han ska vila imorgon eftersom det är tävling Lördag och Söndag så det blir lugnt idag.
Random bild på ridbanan.

Dagens Ridning

Pallrade mig ut och red tillslut med mitt stackars huvud. Började med att rida ut Musse tillsammans med Zamantha och Rollex. de första metrarna i trav var inte kul då det kändes som att hjärnan skulle studsa ut genom öronen på mig, men det gick över efter en stund. I galoppen sen så blev det lite frammåt galopp med fokus på lösgjordheten som funkade bra. Musse vill gärna flänga iväg med huvudet i vädret när man ber om ökning men idag så låg han still och smaskade på bettet. Slönt att han var snäll idag för jag vet inte om jag hade orkat med att tillrättavisa honom.

Sputnik var näste man till rakning och han fick sig till att börja med ett joggingpass på järnvägsrundan som slutade med att vi gjorde galoppombyten nästan hela tiden. Från vänster till höger går det lätt på rakt spår men från höger (som är hans starka galopp som han springer i på upploppen på täby) till vänster gick det lite trögt ibland. Men galoppombyte på rakt spår är ju inte det lättaste heller så jag var nöjd. Dessutom var han ganska stilla med sitt huvud idag.
OCH! JAG BÖRJAR KÄNNA RESULTAT AV MITT SPRINGANDE! DET ÄR INTE ALLS LIKA JOBBIGT ATT SÄTTA SIG NER OCH KRAMA OM HÄSTARNA MED BENEN NÄR DET BEHÖVS NU, HEJA MIG! :)

Solsting

Mina stackars ögon lider! De känns överansträngda och jag ser konstigt. Dessutom gör huvudet bajsont... Jag har verkligen jättelätt för att få solsting även fast jag springer runt med solbrillor på mig hela dagarna. Det är jätte jobbigt! Det enda som hjälper är att ta en tablett och gå och lägga sig ett par timmar. Men jag har ju inte tid att sova! Ska rida och sen har jag massa annat som jag ska göra. men antar att hälsan går först... Måste ju vara fräsch till helgens tävling!

Pojkvänsplågaren nr 1!

Jag tog med mig Jimmy till stallet så han fick rida Musse, och till alla förvånade människor kan jag ju säga att det här var första gången som människan följt med mig till stallet utan att jag behövde tjata som en unge! Dock så hade min stackars pojkvän väldigt ont i rumpan efteråt, men det blir ju lätt så när man är ovan. Stolt som en höna över sin tupp var jag när Jimmy dessutom fick fram Musse i galopp och galopperade ett helt varv runt ridbanan! Det här är kanske 3.e gången som han rider och han kan ju typ mer än vad de lär sig på ridskolan det första året. Rida lätt är inga problem alls och inte heller att byta sittben. Sedan ville han att jag skulle förklara hur man fick hästen att gå i "form". Jag gjorde mitt bästa och efter flera minuters kämpande så fick Jimmy Musse att kröka lite på nacken! Så underbart att se att man kan vara ute och rida med sina 3 favoritkillar på samma gång! :D Jag är super stolt!!! <3


Startlistor till Västervik!

Startlistorna till Västervik nu i helgen har kommit! Jag hoppar Msv B & Msv A både Lördag & Söndag.
Lördag: Msv B startnummer 8/10, Msv A startnummer 6/9
Söndag: Msv B startnummer 16/17, Msv A startnummer 1/7.
Ser inte framemot att starta först i Msv A men det måste man ju göra ibland också. Är taggad och lite små nervös eftersom det var ett tag sedan vi hoppade Msv A nu.
<3

Home on the Ranch

Är hemma på krustorp och har jobbat som vanligt nu på morgonen. Mockade precis åt pollarna och tog in dem så nu står de och tuggar betfor. Sputnik har fått gå ut i gräshage nu 2 nätter på raken så att han biffar till sig lite. Han har vart lite tunn över halsen och rumpan så lite gräs gör nog bara gott. Planerar att rida dressyr med honom idag och sen rida ut i skogen med Musse, men ridningen får vi ta ikväll eftersom jag och Jimmy ska gå på stan snart och köpa present till hans mamma.

Rösta på min sko design!

href="http://www.nelly.com/designyourshoe/?obj=IfctHW91RUqPpUaFfKJQ9QV9HmQOKPUQuvAzH9nWQUj6m0BIIIWG#shoeGallery" title="Är du Nellys nästa skodesigner?">Mina designade sko på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på mina skor här!


Tävling i Kumla

Tävlade med Sputnik i Kumla igår. Det höll på att börja katastrof då vi försov oss och åkte en halvtimme försent, Men som tur var så kom vi fram i ganska lagom tid.
LA
Kändes lite av och på men man får ha lite överseende eftersom Jag och Sputnik vart borta från tävlingarna ett bra tag. Kändes lite sådär med att få till avstånden till hindren men mot slutet av banan kändes det bättre. Grundomgången gick smärtfritt och i omhoppningen gasade jag iväg på 2 hinder men Sputnik var snäll och hoppade ändå. Fina ponny! 0+0 fel och en 2.a Plats!
Msv B
Uppladdningen blev inge bra eftersom de inte hade någon paus mellan klasserna och det var bara 1 B-ponny med så Sputnik hann inte gå in mellan klasserna och vila lite i transporten. Det blev bara av med sadeln, svampa av honom, beta lite och sedan på med sadeln igen. Hoppade bara fram 3 språng och sedan blev det lång väntan medan de höjde hindren. Väl inne på banan så flöt det på väldigt bra. Red iväg honom mot ett hinder men han klarade det ändå och vi var felfria! Bedömningen var A1:a vilket betyder att man hoppar grundomgången och sedan hoppar omhoppning när alla har hoppat grunden klart. Vi var bara 3 stycken till omhoppning och det var 3 placerade så det var inget att förlora. Dock så blev Jag och min polle lite oense inför ett räcke så vi kom alldeles förnära så bommen trillade annars kändes det bra. Höjden i omhoppningen var Msv B+5 så det kändes som bra genrep inför nästa helg! de andra två var felfria i omhoppningen så jag och Sputnik slutade 3.a. Bra ändå! Första Msv Bn sedan operationen så det kändes asbra! :D
Film LA

Film Msv B
:D

Tävlingsfix

Sorry för dålig bloggupdate idag men passade på att sova ut riktigt länge eftersom Lördagar är mina enda sovmornar nu i veckorna! Klockan är typ 5 över halv tolv och jag är precis klar med all tävlingsfix! Jag tycker att tävlingsfixet är en jätte mysig och rolig del av tävlandet! Jag tycker så mycket om att smörja mina saker, knoppa och förbereda. På sätt och vis är själva packningen och förberedelserna kvällen innan den ultimata mentala uppladdningen! Det är det iallafall för mig då jag får känslan av att det här kommer bli roligt roligt roligt!


Tog lite bilder på utrustningen som jag tänker använda imorgon:

Mina benskydd som jag köpte på majpokalen iår. De är så underbara för de går att vika utoch in utan problem och är skit lätta att rengöra! Och dessutom snygga som fan!



Santa Cruz hoppsadeln med Mountain horse Quick release stigbyglar med vanlig sula och mitt fina Lamicell schabrak! Imorgon matchas det med marinblå huva med vit kant.



Lamicell loggan. På andra sidan är det en avlång sverige flagga. När jag såg detta schabrak för första gången så praktiskt tagen SKREK det åt mig att köpa det! Så jag hade inte mycket till val kan man säga. ;)



Morgondagens knoppar.



Har även börjat träna på att göra luggflätor. Än så länge blir de väll inte världens snyggaste men som tur är så täcker tränset och huvan det mesta. :)


Taggad inför tävlingen imorgon! Halv 8 lämnar vi stallplanen!

Min Förebild!

Den coolaste blondinen ever!
Angela Gossow!


Visste ni att...

Sputnik bara Hoppat Medelsvår sedan augusti 08?
han debuterade Msv A Mars 09?
vi 3 och en halv månad senare startade SM?
vi tog SM Brons ca 9 Msv A starter efter debuten?
vi bara var 1 sur liten rivning ifrån att starta i Globen 09?
Sputnik slängde av mig varje dag i ett halvår när han var 4 år när jag skulle sitta upp?
Jag har vunnit 3 gånger i Globen på shetlandsponny?
Jag kan äta choklad tills jag dör?
Båda C-ponnyerna som jag ridit in startade sin första tävling på samma ställe med ett års mellanrum?
Dessa två ponnyer var Pideli Pi och Sputnik?
Båda var felfria?
Jag en gång i tiden tyckte det var fult med knoppar? (Sen började jag umgås med Pontus & Carro Frisch, haha)
Musse är den första ponny som jag inte ridit in själv som jag trivts med?
Min lillasyster är 6 cm längre än mig....?
Mina favorit färger är blågult eftersom min idol som jag avgudade när jag var liten hade de färgerna?
Jag har vart livrädd för höga hinder?
Det är bara de senaste 3 åren som jag vågar hoppa högt, innan dess hoppade jag bara LB?
Jag kände bara för att skriva ner lite saker :)

Kvällsdressyr

Har anmält mig och båda ponnyerna till ÖSLRs kvällsdressyr den 3/8! Det är alltså en träningstävling i dressyr. Sputnik ska få gå LC:1 och Musse LA:1 så får vi se hur det går. Så nu ska det tränas mycket program och dressyr med pollarna fram tills dess! :)
Musse, Dressyrtävling på Bullersta.

Ridbane Ridning

Båda pollarna fick gå varsitt pass på ridbanan idag.
Sputnik var först ut och fick gå ett rent dressyrpass. Det gick faktiskt förvånansvärt bra! Han har inte gått ren dressyr på hur länge som helst så det var en fröjd att sitta på honom idag! Han fick ha Musses träns och tror han gillade det bettet för han var väldigt stadig med sitt lilla huvud. Ett smalt tredelat var det. Underbara Linnéa tog bilder på oss och vi spökade ut stackars Sputnik i både benlindor och vitt schabrak, haha.
Funderar på att ta med honom på en sommarkvälls dressyr och testa LC:2 eller nått! :)

Red Musse sedan då. Ja, vad i hellskotta ska man säga? Jag flög av på ett 50 cm kryss hahahahahahah, amatör... Nej men jag tyckte vi skulle köra lite markarbete med bommar på volt och några låga hinder. Fick för mig att vi skulle hoppa i samlad galopp och Musse kom skitnära krysset och stannade och jag flög som en vante och landade på fötterna... Jag tog faktiskt SM brons i hoppning förra året! Även om det är grymt svårt att tro... Just nu så går Jag+Musse+Hinder inte så bra ihop. Men det får vi väll se till att ändra på! Linnéa var snäll och fotade mig och Musse oxå! :)
Här är det förbannade krysset som jag inte klarade av att sitta kvar på! Som tur var så landade jag på fötterna.... Jävla helvetes kryss!!!!!

Radion är på..

... och det spelas Bandit såklart! Det bästa som hänt Nyköping är att Lugna tråkfavoriter byttes ut mot en Hård Rocks kanal!! Iallafall, jag sitter här hemma och har precis slängt i mig lite makaroner med ketchup och vatten till. Tror att Zabine gjorde makaroner till frukost för det fanns inga på bordet när jag åkte till jobbet imorse men nu när jag kom hem stod de där och var ljumna! Perfekt! :) Sprang som vanligt efter jobbet och vilket flyt jag börjar få! Nu orkar jag inte bara länge utan jag springer fort också! Har verkligen överträffat mig själv.
Ska dra mig till stallet snart och ta in hästarna som senare ska få sig varsin omgång. Sputnik ska få gå dressyr idag och Musse vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på förnått. Han ska nog få gå llite lugnare eftersom han gått hårt ett par dagar nu.
see yah!
Men jaa, vi är assnygga! :D

Dagens Ridning

Körde ganska hårt med båda ponnyerna idag!

Började med Musse som fick gå ytterligare ett mjölksyre pass bland backarna i grusgropen och han fixar det så bra! Han tar i och försöker inte dra iväg i galopp när man ska trava upp, något som Sputnik har svårt för. Galopperade även mycket på vägarna runt omkring grusgropen och Musse kändes verkligen fräsch och han har börjat räta ut sig mer i högergaloppen, i vänster kränger han fortfarande lite med bogen och springer med lite sne hals men det börjar kännas bättre! Att han började med det överhuvudtaget är ju för att jag är mycket starkare i min vänstersida (Även fast jag är högerhänt) vilket resulterar i att jag håller hårdare i vänstertygeln och då har Musse gått och blivit svinstark i den sidan... Det är lätt att vänja av hästarna ovanor men desto svårare med ryttaren! Lösningen är att jag måste bli mer jämn i mina händer och nu tillsvidare tänka på att försöka hålla lite hårdare i högertygeln.


Musseguld på Guldsporrarna iår. <3


Sen blev det ett konditionspass för
Sputnik som började med att vi blev osams.. Usch, jag hatar att bråka med mina hästar men jag skyller på att jag var trött och väääldigt hungrig. Han var ouppmärksam och bråkig med huvudet och slet tyglarna ur händerna på mig. Tillslut så tröttnade jag och satte fast tyglarna i martingalringarna så att det blev som en sorts graman och då minsann så kan han gå ursnyggt! Skulle verkligen behöva jobba med honom flera gånger på banan för att få honom stabilare i dressyren igen. han Har vart jätte fin men jag måste nog se till att underhålla det bättre. Galopperade iallafall ca. 3 km i sträck i lugn canter och skrittade sedan en halvtimme ungefär. Imorgon ska jag slänga på honom dressyrsadeln och så får vi se hur det går. Gramanen kan inte göra mer nu så nu är det dags att börja kämpa med dressyren igen!


Kolla liksom! Såhär fin har han varit! Nu ska jag ta i med hårdhandskarna och börja träna dressyr med lilla hästen igen!


Btw, Magnum är iväg på bete nu i ett par veckor! Så ni inte går och undrar vart han har tagit vägen! ;)

Är på Krustorp

Är hemma på Gården nu och har precis gjort pannkakor! Jag har vart urdålig på att äta de senaste dagarna och ska man orka med att jobba, motionera, rida och samtidigt vara trevlig mot sin omgivning så är det viktigt att få i sig mat! Okej, pannkakor kanske inte är den bästa maten man kan stoppa i sig men det är iallafall något. Nu när det är sommar så måste man faktiskt fixa lite egen mat åt sig själv eftersom föräldrarna jobbar. Sputnik och Musse kom in för ungefär en timme sen och har ätit kraftfoder så snart ska jag ut och ta hand om dem. Sen ikväll drar jag vidare till min käre boyfriend, Jimmy! :D <3

 
My pancakes!

Tagga inför Tävling på Söndag!

Idag är det Onsdag och halva jobb veckan är förbi! Igår så blev det dålig uppdatering men vi var på stranden hela dagen Jag, Jimmy, Zabine och hennes pojkvän Andreas. Kallt i vattnet var det men det var skönt att sola.
Idag iallafall så har jag jobbat precis som vanligt och sprungit Ekensberg precis som vanligt. Så nu ska jag iväg till stallet och ta in mina stackars pollar som fortfarande går ute i solen. Planerar att rida ut långrundor på dem båda två och galoppera massor! Sputnik ska gå normalt imorgon också och sedan ta det lite lugnt på fredag för att slutligen vila på Lördag och på Söndag blir det tävling och sen vila på måndag igen! Låter alltid mina hästar vila dagen före och efter tävling så att de får en ordentlig chans att vila upp sig eftersom tävlingar är ansträngande med resor, nerver m.m.
Startlistan inför Kumla på Söndag har dessutom kommit! Startar som nr 18 av 21 i LAn och som nr 3 av 9 i Msv B!
Sputnik i debuten i Msv B, Vingåker -08.

Blev pizza och glass istället

Eftersom Nyköping är så värdelöst och bara har två pluttiga kinaresturanger så blev det inget. Den första, Asian City, har buffe på vardagar men såklart så hade de ingen rätt idag som vi tyckte om och Choy's Garden hade semesterstängt! Jag var riktigt arg eftersom jag längtat efter kina mat i typ 1 vecka! Tjurade i 20 minuter innan jag bestämde mig för en flottig pizza istället. Däckade sen i Jimmys säng och sov där i 2 timmar. Sen åkte vi runt lite i en Opel Insignia som Jimmys mamma skulle lämna på bilcenter. Samtidigt så sprang vi förbi hamnen och köpte glass!

Zabine tog hand om stallet idag så jag kunde vila mig lite. Tack syrran!
Men imorron då blire stallet på kvällskvisten! :)

Snart Blir det Kinamat!

Sov hos min bästaste Jimmy inatt och åkte till jobbet imorse. Det gick undan idag så nu har jag precis sprungit en runda och hunnit med en dusch och ska snart hämta Jimmy i Enstaberga, sen ska vi tillbax till stan och käka kinamat! :D

Vilodag för pollarna

Men inte för mig! Nyss hemkommer från ännu en springrunda på ekensberg. Sprang bara ett varv idag för kunde känna av mjölksyran i benen efter tvåvarvs-rundan igår. Jag börjar få ett riktigt flyt med det här! Har börjat förbättra min teknik nu också när jag orkar mer. Förut sprang jag som en hösäck med korta steg påminnande om en sköldpadda, nu springer jag lite mer rak i ryggen och med större kliv och bättre tempo!
Idag får mina fina pollar en välförtjänt vilodag och jag ska bege mig hem till min pojkvän som är ny hemkommen från Danmark! Har saknat honom jätte mycket!
I Love You! <3

Alla hästar ridna

Jag måste återigen börja inlägget med att berömma mig själv för idag sprang jag två varv på Ekensberg! Det blir totalt 3 km backe upp och backe ned- Och sen så kom Jimmy hem från Danmark nu på kvällen! Underbart! Har inte träffat honom på 10 dagar så imorgon ska jag pussa extra mycket på honom bara för att jag saknat honom så!

Käkade sen en super god kebabrulle för att belöna mig själv och för att jag ÄLSKAR kebabrullar! Sen blev det dags att ta itu med stallet och min kära vän Matilda alias Tildus kom och red ut med mig på Musse och jag red Sputnik. Det blev mycket skvaller och sådant roligt som det alltid blir när Tildus är på beök i Nyköping! Människan pluggar annars på ett universitet i Stockholm så vi träffas inte så ofta längre.


Red Magnum senare och han skötte sig utmärkt under själva ridningen men han har börjat bli lite svår att komma upp på. Man måste alltid ha någon med sig annars drar han iväg när man ska sätta foten i stigbygeln. Imorgon drar Magnum iväg på bete i 2 veckor så får vi hoppas att han är lite finare i hullet när han kommer tillbaka. Och nu är det bekräftat att det var blodmask han hade så det fanns iallafall en anledning till varför han smalnat av så mycket!


Mathilda och hennes förra D-ponny Arhamiz. Bilden är från -07.

GRATTIS SVERIGE!!!

Som vann Superligan i Falsterbo!!!
I Laget red:
Malin Baryard-Johnsson
Helena Lundbäck
Peder Fredricsson
Rolf Göran Bengtsson
GRATTIS!!

Godmorgon!

Det är Lördag och min ända sovmorgon på 3 helger eftersom det ska tävlas nästa och nästnästa. Vaknade vid 12 och har precis tagit en dusch så nu känner jag mig som en ny människa!
Ska nog dra till ekensberg och jogga en runda innan jag åker till stallet och sen ska jag försöka rida alla 3 idag igen! :) Magnum får snart 2 veckors semester för han ska iväg på värsta betet så att han kanske lägger på sig lite. Han har haft någon mindre form av blodmask och vi började behandla honom igår. Det kanske inte har synts så förskräckligt på bilderna men han har vart och är fortfarande ganska tunn. Så vi får hoppas att betet gör susen för honom. Topsan (Våran åring) och Accidento (Sparrens föl) kom hem för ett par dagar sedan och de såg jätte fina ut efter några veckor på bete! Topsan skulle platsa på vilken utställning som helst eftersom hon är så fin!
Ska ta lite bilder på dem idag så ni får se hur de ser ut.

3 Hästar 1 eftermiddag

Jag hann med alla 3 pollarna idag! Musse, Sputnik och Magnum!
Började med att rida ut Musse till klättergropen och vi var ute i ungefär 1 timme och 45 minuter. Gjorde samma övningar som jag gjorde med Sputnik häromdagen. Upp för backarna i alla gångarter och även stopp nedanför backen och sen galoppera upp. Stackars Musse har ju inte alls lika lätt som Sputnik att komma upp för backarna men han gör verkligen hela tiden sitt bästa och han vill vill vill ta sig upp för backjäveln hur brant den än är! Han är så underbar min Mussegull!
Älskade Mussegull! Jag har sagt det tusen gånger innan och jag kan säga det tusen gånger till! För mig så gör det inte ett dugg att han inte hoppar medelsvår. För hästen är så jävla speciell och han gör mig glad precis varje dag!


Red sen Sputnik på ridbanan för första gången på typ en månad minst, men jag var hoppsugen så var bara tvungen. Hoppade fram minismått med gramanen och hoppade i samlad galopp. Sedan när hindren blev högre så tog jag av den. Hoppade en oxer på ca. 1m som pappa breddade ganska så mycket och sedan ett räcke på typ 110. Första gången rev han räcket men det var för att vi kom alldeles för nära. Jag gillar egentligen inte att hoppa på våran ridbana för den är alldeles för liten! Men när man blir grymt sugen på att hoppa så får den duga.

Red Magnum sist av alla oxå han på ridbanan eftersom jag är för feg för att rida ut på honom än, hehe. Han skötte sig kanoners och fick bara ett brall anfall när vi galopperade, hihi. men det är inte speciellt svårt att sitta kvar när han gör så eftersom han gör allt i slowmotion. I övrigt så är han en så himla fin unghäst! Känslig och positiv och går i naturlig form. Det enda minuset med honom är att han är så jäkla fixerad vid sina islandsdamer som han delar hage med.. Men det försvinner nog med tiden får vi hoppas. Fick Linnéa att ta lite bilder från idag:
Magnum får se något läskigt!
Och här har Magnum precis bockat färdigt x) Sötingen!

Fick en fråga som jag tänkte svara på:

Hej! Du som även tävlar fälttävlan ibland, skulle du kunna hjälpa mig med ett väst-dilemma som jag har? Min säkerhetsväst som jag har nu (Race-safe 2000) är alldeles för stor, och även klumpig, så jag tänkte köpa en ny. Är inne på Riders Company, som jag har provat och tycker är jätteskön. Men jag har hört att de inte är godkända för fälttävlan? Tävlar visserligen nästan enbart hoppning, men vore ju roligt att iallafall KUNNA starta en fälttävlan om jag ville... ;)

Svar: Visst är Riders Company ursköna! De är sköna även att ramla av i vilket jag provat ett antal gånger! För att säkerhetsvästen ska vara godkänd att starta terräng i så måste den vara av typen Betaklass 3 och vara CE-märkt, Och min Riders Company är en klass 3.a. Det var därför jag köpte den. Min blåa säkerhetsväst som jag hade innan var bara en klass 2.a och därför behövde jag en ny.
Hittade denna information om just min väst på http://www.ridsportonline.se/product_info.php?cPath=21_33&products_id=690
Godkänd enligt EN 13158:2000 - Klass 3

Sedan 1 januari 2009 gäller nya regler angående användandet av säkerhetsvästar i hoppning och fälttävlans terrängprov:
  • Säkerhetsväst av godkänd typ ska bäras vid all ridning på tävlingsområdet, av alla ryttare fram till och med det år ryttaren fyller 18 år.
  • Västen måste, för att användas på tävling vara Level 3, CE-märkt och ha beteckningen EN 13158.
  • Överdomare på tävling har rätt att kontrollera att en ryttare använder en godkänd väst.
  • I fälttävlans terrängprov måste alla ryttare ha godkänd väst.
Hoppas att du fick svar på din fråga! :D

Duktiga duktiga Jag!

Idag är en sådan dag då jag är så stotr över mig själv för att jag springer som en galning varje dag efter jobbet. Jag har sprungit varje dag denna vecka förutom Onsdag då jag ahde en vilodag! Sedan har jag motionerat mina hästar alldeles super den här veckan och jag är allmänt nöjd med mina prestationer! En annan sak som jag tycker att jag gjort bra den här veckan är att jag har solat till mig en riktigt snygg bränna och dessutom har vart vart osminkad ett bra tag! Bra för huden att få vila lite. :)

Visst är det skönt att kunna räkna upp en massa bra saker som man gjort under veckan? Det får verkligen självkänslan att flyga i topp! Ska snart ut och ta hand omm mina fina hästar som står inne och vilar sig från den värsta värmen. Låter ni också era hästar stå inne på dagarna under sommarmånaderna?

Gårdagens ridturer

Hann inte med att skriva om ridningen igår för klockan var närmare halv 12 på kvällen när jag kom hem från stallet!

Red iallafall Musse Tysktorpsrundan och övade lite temporidning i galoppen. Hade tänkt att starta fälttävlan snart och då måste man hålla ett bra tempo i terrängen och Musse brukar oftast vara några sekunder för långsam. Jag har tänkt öva mycket galopp och tempo med honom i sommar så det här var en bra början och han skötte sig fint. 

Sputnik fick gå en lugn runda på 2 och en halv timme. Red över till Palstorp där jag mötte upp min kära klasskompis Jonna! Hon red på sin fina storhäst och vi pratade om allt möjligt och hade det jätte trevligt! Någon dag ska Jonna komma över till mig och lånna Musse så kan vi rida ut i min skog och galoppa lite. Jätte kul var det att träffa Jonna igen för jag har inte sett henne sen skolavslutningen!   

Jobbat, Joggat, Prommenerat

Jobbade hela förmiddagen och det flöt på bra utan några större incidenter. Städade alla Försäkringskassans och Frivårdens kontor idag och imorgon ska jag kasta mig över Bar & Ungdomskontoren. Det tar alltid aslång tid när man ska städa kontoren så det är tur att de bara ska göras en gång i veckan.
Flög sen hem och bytte om och åkte ut till Ekensberg och sprang ett varv. Jag börjar få riktigt bra flås nu! Och pulsen går tillbaka snabbare för varje runda jag tar, bättre kondis here i come!
Här ska ni få lite tips från mig om ni också tänkte ta er en springtur nån gång:
Före joggning: Använd skor som sitter bra och kläder som inte är ivägen under joggingturen. En smart sak är att borsta tänderna strax innan man springer! Då slipper man det jobbiga slemmet i halsen som kan komma ibland.
Under joggning: Spring en runda som du vet att du klarar av, klarar man hela rundan får man en enorm kick med självförtroende! En bra sak som jag kör med är att hålla något i handen medan man springer. Själv kör jag med mina nycklar och det känns alltid bättre! (Första gången jag sprang med nycklarna var för att jag inte hade någonstans att lägga dem, hihi)
Efter joggning: Varva alltid ner långsamt. Precis som hästen så måste du också skrittas av för att inte bli stel i musklerna och få träningsverk dagen efter. När du känner att pulsen är normal igen och musklerna avslappnade så är det dags för streching och sen kan man gärna gå en liten stund till bara för säkerhets skull.
Vi ryttare måste också vara i form om vi ska kunna prestera!
Jobbade hela förmiddagen och det flöt på bra utan några större incidenter. Städade alla Försäkringskassans och Frivårdens kontor idag och imorgon ska jag kasta mig över Bar & Ungdomskontoren. Det tar alltid aslång tid när man ska städa kontoren så det är tur att de bara ska göras en gång i veckan.
Flög sen hem och bytte om och åkte ut till Ekensberg och sprang ett varv. Jag börjar få riktigt bra flås nu! Och pulsen går tillbaka snabbare för varje runda jag tar, bättre kondis here i come!
Här ska ni få lite tips från mig om ni också tänkte ta er en springtur nån gång:
Före joggning: Använd skor som sitter bra och kläder som inte är ivägen under joggingturen. En smart sak är att borsta tänderna strax innan man springer! Då slipper man det jobbiga slemmet i halsen som kan komma ibland.
Under joggning: Spring en runda som du vet att du klarar av, klarar man hela rundan får man en enorm kick med självförtroende! En bra sak som jag kör med är att hålla något i handen medan man springer. Själv kör jag med mina nycklar och det känns alltid bättre! (Första gången jag sprang med nycklarna var för att jag inte hade någonstans att lägga dem, hihi)
Efter joggning: Varva alltid ner långsamt. Precis som hästen så måste du också skrittas av för att inte bli stel i musklerna och få träningsverk dagen efter. När du känner att pulsen är normal igen och musklerna avslappnade så är det dags för streching och sen kan man gärna gå en liten stund till bara för säkerhets skull.
Vi ryttare måste också vara i form om vi ska kunna prestera!

Tävlingar på gång

Anmälde nyss till två tävlingar! Den första är nästa vecka, Söndag i Kumla då det blir reg. LA och Msv B för Sputnik. Sen helgen efter det så drar vi iväg till Västervik och hoppar Nationellt Msv B och Msv A Lördag och Söndag!

Dagen i helhet

Jobbade imorse fram till ca kl. 11 och drog sen hem för att äta en pannkaka och sen vidare till stallet! Jag och systeryster gjorde en rabarberpaj som vi käkade framför TVn och One Three Hill. Klockan hann bli så mycket som 7 innan jag kom ut på en ridtur med Sputnik. Det blev ett hårt mjölksyre pass med klättring i grusgropen och mycket kondition. På vägen till grusgropen såg lille Sputnik en älg och jisses vad rädd han blev! Älgen hade ju faktiskt kunnat äta upp honom eller något ännu värre, även fast den såg rätt harmlös ut. I grusgropen blev det några backar i alla 3 gångarterna och jag var så elak mot Sputnik så jag gjorde halt nedanför backen och sen fick han galoppera upp. Om vi ska komma tillbaka till Msv A banorna snart så måste vi banne mej komma i form! Imorgon ska jag köra samma sak med Musse och se vad han tycker. Musse fick bara gå en latmask runda runt sommarstugan idag för jag kom inte iväg med honom förän vid kl. 10.
Har ni några speciella styrketränings metoder för era hästar? Själv lägger jag ganska stor vikt på styrketräningen, men hur gör ni? Berätta gärna! :)
Bjuder på lite sommarbilder sålänge:

Musse och Magnum

Efter att jag öst i mig thai maten så somnade jag i soffan och vaknade i lagom tid tills hovslagaren Maria Åberg kom och skodde Musse, Magnum, Fiffe, Rollex, Sparren och några fler.
Red sen ut Musse i ca. 40 min tillsammans med Zamatha & Rollex och Linnéa & Sparren. Musse var pigg, jag var trött. Men vi såg en älg och det var ganska häftigt. Det blev bara en helt vanlig motionsrunda för pollarna idag.
Degade ihop sen och var mega as trött så mamma matade mig med lite godis så att jag orkade ta mig upp på Magnum (som jag inte skrivit om på länge eftersom han blir halt såfort han tappar en sko och det är precis det han gjort den senaste veckan). Han var pigg och fin och så himla härlig! Han är mjuk som ett gummiband fastän han bara är 4 år och inte speciellt utbildad. Han är en sådan häst som tar allting med lugn och det känns som att han är riden mycket längre än vad han faktiskt är. Red bara runt på ridbanan och övade på volter och lite cavaletti. Det är första gången som Magnum får prova på cavaletti och såklart så ska han till att göra det perfekt första gången och sen lite sämre och sen sprang han förbi en gång också, haha. Det som är lite jobbigt med honom är att han inte riktigt förstått att han är valack än så man måste hela tiden passa på kortsidan mot hagen där han kan se sina islandsdamer som han delar hage med. Annars är han en toppen häst och jag tror verkligen att han kommer bli fin! (Att han är lite tung i fötterna när det gäller hoppning är en helt annan historia!)
Bilder från idag:

Tugga Tugga... Svälj

Sitter och knaprar i mig Thaimat som jag köpte som lunch idag efter jobbet. Men mellan maten och jobbet så var jag och Linnèa så otroligt jävla skillade så vi sprang Ekensberg idag igen! Eller för mig blev det idag igen och för Linnèa blev det första gången sen 9.an. Vi sprang hela varvet och det känns nästan som att vi snart kommer att orka springa två!

Så nu sitter jag alltså på Krustorp och äter vårrullar och fläskkött i cocosmjölk med potatis och nötter och såklart massa ris. Har snott pappas Zingo också men det är ingenting som vi behöver tala högt om, hehe.

Planen för idag är att göra en massa situps och rida båda pollarna plus Magnum efter att hovslagaren kommit och spikat på dem höga klackar. :) Får se vart jag rider idag, blir nog planlöst ut i skogen eller nått sånt. Magnum får nog gå på ridbanan eftersom han inte är så mogen att rida ut på än så länge. Skriver mer ikväll om ridpassen :)

Waow vilken kondisnisse!

Dagens stora motionspris går till... babababam.... MIG! Efter jobbet pallrade jag mig nämligen ut till Ekensbergs motionsspår och sprang ett helt varv utan att gå en enda gång! Stolt? JA! Och inte nog med det, när jag kom till Krustorp gjorde jag ca 30 situps och sen tvingade Linnèa mig att springa grusvägen fram och tillbaka som är typ 800 m lång. Sen blev jag däremot lite bekväm så det blev ingen ridning för mig idag. Zabine ska rida Sputnik och jag tog bara hand om Musse. Imorgon planerar jag att springa en runda till ute på Ekensberg och sen rida efter det.
(Ber en bön för att inte ha träningsvärk imorgon...)
:D

Idag börjar det jobbas!

Idag pausas mitt sommarlov och 5 härliga veckor med JOBB börjar... Eller det härliga kommer den 16 Augusti då det blir LÖN! För er som inte visste det så sommarjobbar jag på ISS städfirma! Jobbet är skitnajs för man får göra allting i sin egen takt och det är lugnt och skönt hela tiden = Ingen stress! Dessutom så är det inte ett så tungt jobb och alla kan klara av det! :) (Om man inte har en enorm fobi för disktrasor eller nått sådant, men vem har det egentligen?) x)

Ridpass ute i det gröna

Jag vet inte om ni har märkt det men jag älskar att träna mina hästar ute i skogen istället för att rida på ridbanan flera gånger i veckan. Sanningen är den att när jag väl kommer till ridbanan så måste jag bestämt flera dagar innan vad det är jag ska träna på annars sviker ofta fantasin när jag håller på. Ute i skogen så har jag mina vägar där jag galopperar, travar och skrittar på och det är så som jag brukar känna att idag så vill jag göra så, så och så.
Igår tex. så red jag ut Musse en härlig galopprunda med gramanen. Han är så pass stark i sin vänstersida så när man galopperar ute känns det som att hela hästen springer "snett", därför använde jag gramanen. En hjälpande tygel så att det blir lättare för mig att rida honom rak. Red mycket i en smått ökad galopp och fokuserade på att ha honom låg med en aktiv bakdel, även fast jag bara red rakt fram i skogen. Det gick bra och Musse var fin men måste öva på i galoppen att få fram honom lite bättre utan att det blir springit.
Man kan göra jätte mycket dressyrjobb i skogen också! Iallafall det grövre jobbet där kondition är involverat. Tänk på att inte vika halsen på hästen, nånsin! Man ska sträva efter att ha halsen så rak som möjligt även om man rider på volt. Ställningen ska komma från nacken, Viker man halsen så sträcker man ut kotorna i ryggen på hästen och det är inte naturligt för dem att springa runt så. (Skäms på mig som red så länge innan min dressyrtränare praktiskt taget skällde ut mig för att jag fått för mig att rida så)
Waow det var nog mitt serriösaste inlägg hittills! :)
Musse <3

Sputnik

Fick ett önskemål om en bildbomb på Sputnik, så här kommer en! :)
Sputnik, 2 år. jag, 9 år!
Det blev ganska många bilder på honom men hoppas att det finns några fina att titta på! :)
Det är alla möjliga bilder och vissa är så gamla som från 2007. Och den första är från 2004 ;)

Häst Häst hela dagen lång

Hann inte med att skriva om gårdagen eftersom datorn här hemma dampade och vägrade vara snabb.. Så får göra det nu istället.
Red ut med Linnéa & Sparren på Musse vid ungefär kl. 10. Mysigt värre var det men varmt som tusan. Vi red Järnvägen så det blev mest rida rakt fram men det går ju det med. Efter ridturen så var Vi så hurtiga så vi drog ut och joggade i typ 25 min!! Och vi sprang iallafall halva vägen. Sen var det dags för Linnéa att åka hem och jag slängde mig i solstolen med en tallrik glass och jordgubbar, Mums! Låg där ett bra tag och hoppas på att jag fick lite färg på mitt bleka skinn. Red senare ut Sputnik tillsammans med Zamantha och Rollex. Vi var väll ute i ca. 1.5 timme i alla fall. På kvällen hade jag och Zabine myskväll med chips, dip, glass, pepsi och multivitamin juice (?) Haha det sista var det Zabine som hällde i sig.

Tävling i Vingåker

Tävlade i Vingåker igår (Torsdag) Med båda pollarna!

Musse var först ut i LB med Zabine och det gick jätte bra för dem! Musse blev lite slapp i benen över 3.e hindret som var ett räcke ur sväng så bommen trillade men annars så var rundan jämn och fin och de fick ihop 53 stilpoäng i Mountain Horse cupen. De slutade på en 6.e plats i klassen med det! Musse ´fick en rosett och en burk med hästgodis (en perfekt present till honom haha)

Sen bytte jag klass från LA till LB+5 eftersom jag och Musse vägrade ut oss sist vi hoppade LA då han landade på bakbommen på en oxer och blev osäker så kändes skönt att hoppa lite lägre som jag nog ska göra ett par gånger framöver så vi får igång flytet. Det är ju aldrig kul att vägra ut sig och jag blir alltid så osäker när jag gör det eftersom jag faktiskt (skryt skryt) inte brukar göra det så ofta. x)

 Rundan iallafall var en bedömning A:0 så jag satte upp tempot lite. Det flöt på jätte bra fram till en kombination oxer-räcke då jag klämde av honom på oxern så han rev den kraftigt och sedan hävde sig över räcket med mig hängande på halsen så han rev den med. Sedan samlade vi ihop oss och hoppade resten av banan felfritt. Kändes bra att bara komma runt och jag glömde säga att han kändes fantastisk på framhoppningen! Mycket tryck i galoppen och bra språng!

Sedan var det lång väntan till LAn då det var en 115 klass för storhästarna innan det var dags för Sputnik att göra sin comeback efter operatinen! Jag kan ju nämna att jag var jätte nervös innan! Jag visste inte alls hur det skulle gå eller hur jag skulle göra. Bedömningen var A:0/A:0, omhoppning alltså. Funderade på att gå ut efter grrunden även om jag var felfri eftersom jag bara skulle testa hur han kändes efter den långa vilan. Han är ju inte speciellt mycket hoppad efter operationen men det fick bära eller brista.

Red fram och som väntat var sputnik övertaggad och gick på tårna. När jag började galoppera brallade han runt ett par varv innan jag fick tillbaka kontrollen. Red fram ganska länge och skrittade runt mycket för att han skulle få känna in omgivningen. Gjorde det inte av någon speciell orsak utan mest för att jag var nervös! Framhoppningen gick helt okej. Hade lite svårt med att hitta lägen eftersom han var så pigg och  slängde sig mot hindrerna och dessutom kändes det fortfarande lite ovant eftersom vi inte tävlat på så länge.

Rundan gick super! Sputnik kändes som skjuten ur en kanon och fort gick det! Fick vika undan huvudet på honom från hindren för att få plats överallt och gav ingen eftergift alls i oxer-räcke kombinationen eftersom vi kom så stort in. det var 10 hinder i grunden varav 11 språng och en pulvermannagrav som inte heller var några problem. Vi var solklart felfria i grunden så fortsatte i omhoppningen och svängde och hade mig, Vi grävde ner oss lite i en kurva så vi förlorade lite tid där men han hoppade super och var kvick i benen och precis som vanligt! Vi nollade även i omhoppningen med en bra tid som räckte till en 4.e plats! Min fina polle har bevisat att INGET kan stoppa honom! Inte ens en livsavgörande operation! Jag är så himlans stolt över hans fina inställning och hans kämparglöd! Han älskar verkligen det här och han är som skapt för det! Måste såklart tillägga att jag är väldigt stolt över Musse också, som fått igång sin hoppteknik så fint iår!

Puss på mina underbara hästar och en kram till alla er som orkade läsa igenom all text! :D <3

RSS 2.0