Veckan; Träning, Sputnik är hemma, Klippning!

Yes nu har veckan runnit iväg utan att jag hunnit uppdatera ordentligt!
Måndag:
Hoppträning med Musse för Johan Spetz. Det gick helt okej och stackars Musse hade bara 1 sko, men sådanna små detaljer hindrar ingen! Han kändes lite seg ända tills slutet då vi fick hoppa bana. Jag fick öva väldigt mycket på att hålla Musses galopp rund eftersom han har en ganska kort grundgalopp och lite svårt för att länga sig. I slutet hoppade vi en bana på ca. 1 m och Mussegull kändes fin!
Tisdag:
Sputnik fick äntligen komma hem från Strömsholm! Så nu är han hemma i sin box igen och gör fula miner åt Musse, precis som det ska va! Han verkade lite spak fortfarande men det beror nog på att han inte fått vara ute i hagen på ett tag. Men annars är han pigg och fin på ögonen och såret ser ursnyggt ut! All vila han ska få nu är för sårets skull så att det inte spricker upp eller något liknande. Magen är helt återställd. Lisa var hos mej oxå så hon och jag tog en ridtur på Melody och Musse.
Onsdag:
Klippte mig! För första gången på nästan ett år. (Herregud) Jag känner mig alltid som en skurk när jag kommer in till frissan eftersom jag oftast kommer med toppar som är förjävligare än de flesta snårbuskar som finns... Så nu blev det av med skiten och det resulterade i en axellång, uppklippt och busig frisyr som jag trivs asbra i! På fredag ska jag tillbaka till frissan och slinga sen är det bara att visa upp sig! Juste, innan frissan så var jag och pappa och köpte arbetsbyxor och handskar till mig så nu behöver jag inte ha vårbruk på Ökna i vanliga kläder! För hela den här veckan har jag vårbruk i skolan och är ute och jobbar i Jordbruket, det är skitkul!
Så det var veckan än så länge :) I helgen är det valborg! Det ska bli riktigt trevligt! :)

Musse är bara för underbar!

Igår så tävlade jag Div. 3 dressyr med Musse och red LC:1 och LC:2 lagklass. I LC:1 tyckte jag att han var som finast då han gick stadigt och var jätte trevlig. Vi fick 65 % och kom 5.a men surt nog så var det bara 4 placerade. I Lagklassen redjag sist och de andra tjejerna gjorde bra ifrån sig med 55%, 59% och 61%. Jag tyckte inte alls att Musse kändes som något stjärnskott i den klassen. Han var lite tjafsig i övergångarna och började bli springig förmodligen för att han var lite trött. Men domaren höll inte med mig utan gav oss 201 poäng vilket gav 71 %!!! Jag trodde jag skulle tappa benen eller något sånt, haha. Nej men jag hade aldrig kunnat tro det! Det är nytt person bästa för oss och vi har inte tävlat dressyr sen i somras! Det räckte dessutom till vinst!! Och laget slutade på en 2.a plats! :D Bästa Mussegull! <3

Mot Stallet

Om en halvtimme ungefär ska jag ta bussen mot stallet. Det kommer kännas tungt att inte se Sputnik i sin box, men nu är det dags att börja fokusera igen. Imorgon ska nämligen Musse och jag rida Div. 3 dressyr på Kiladalens lantliga ryttarförening! Vi ska starta i programmen LC:1 och LC:2 så nu ska jag till stallet och rida igenom programmen en sista gång innan det är dags för tävlingsputset, knoppar mm. Jag ser inte fram emot att knoppa Musse för hans man vill aldrig som jag!

Film Msv A Grevagården

Här är filmen från i Söndags när vi hoppade Msv A i Grevagården. Så jävla fin han var. Man kan inte tro att han tre dagar senare ligger på operationsbordet..

Avanmäld

Tog precis tillbaka mina anmälningar till 5 olika tävlingar som jag och Sputnik var anmälda till. Fan vad ledsamt det känns. :(

Tack!

Jag ville bara skänka ett stort TACK till alla som stöttar mig och min familj just nu. Jag har fått jätte många SMS och jätte många meddelanden på facebook från människor som önskar Sputnik en god tillfriskning. Det känns jätte bra att vänner bryr sig när man har det jobbigt. Så återigen ett stort tack!

Operation

Vi åkte upp med Sputnik till Strömsholms hästsjukhus inatt och efter veterinärens undersökning så kom de fram till att tjocktarmen låg fel. Runt klockan två så leddes min lilla ponny in till operationsbordet. Vi fick låna en soffa och en säng hos Tesse som bor och går gymnasiet på Strömsholm. Ca. 2 timmar senare ringde veterinären och meddelade att operationen var över och allt hade gått bra. De hade upptäckt en inflammation på utsidan av tarmen och därför tagit bort en bit av den. När vi kom och hälsade på Sputnik på morgonen så stod han med dropp i halsen och ett fint Strömsholmtäcke på sig. Han såg lite piggare ut än igår då han hade så ont. Nu väntar först en vecka kvar på kliniken för observation, 3 veckors boxvila med lite skritt då och då och sen får han gå ut i en mindre hage. Om 2 månader ungefär är det dags att sätta igång honom.
Natten var den hemskaste någonsin och när beskedet kom att de skulle bli tvugna att operera honom så fick jag total panik och storgrät i flera timmar. Mamma grät påvägen till kliniken men var sten cool under besöket. Det här innebär att vi missar vårens och halva sommarens tävlingar inklusive utomhus SM. Men just nu så spelar det inte så stor roll utan huvudsaken är att han blir bra.

Lägesrapport

Han är sämre igen. Helvetes jävla skit! Jag ska sova på Krustorp inatt så kan jag hålla koll på honom hela natten, och skola imorgon blir det inget, Inte nu när han behöver mig.
Håll ut gubben! Vi ska klara det här!

Min älskade stackars ponny...

Jag har vart iväg en natt på lammjour och då sovit på Ökna. I förmiddags så ringde mamma och berättade att Sputnik hade fått kolik och att veterinären fått komma ut och köra ner en slang i halsen på honom. :( Dessutom nu senare på eftermiddagen fick jag veta att efter veterinär besöket så hade det bara blivit värre och han hade fått kramper i kroppen och han var slö och matt. Men min underbara mamma har legat i hela dagen och prommenerat med honom i skogen och longerat honom och tvångsvattnat honom med vattenflaska, så nu 9 timmar senare så har det börjat släppa! Mamma bokade en plats på Strömsholm ifall det skulle bli så att det skulle vara kris, men eftersom det börjar gå över så behöver hon inte åka dit.
Sputnik fick kramplösande av veterinären som det är 14 dagars karens på så vi missar tävlingen i Edsbro och i Mora, men det är skit samma. Huvudsaken är att min älskade ponny mår bra!
OCH VÄRLDENS TACK TILL MIN SUPERMORSA SOM RÄDDAT LIVET PÅ HONOM!

Film Msv B+5 Grevagården

Tyvärr så blev inte de sista hindren med för minnet i kameran tog slut.

Bilder från Grevagården

Medans vi väntar på att filmerna kommer upp så kommer här lite bilder från helgen sålänge. :)

Msv B Grevagården

Här är videon från första klassen, Msv B!

Tävling i Grevagården

Nu är det Måndag igen och igår sent på kvällen kom vi hem från Grevagården! Det har vart en mycket bra helg för oss om man bortser från att när vi kom till tävlingsplatsen så hade nån tagit min box som vi skulle haft så Sputnik fick stå i en utebox istället. Men jag tror att det passade honom ganska bra för då kunde han titta ut och hålla koll på vad som hände runt omkring.
På Lördagen hoppade vi Msv B & Msv B+5
I Msv B var han en knasboll på framhoppningen och brallade runt efter att vi spännt sadelgjorden, dessutom så var det riktigt rörigt inne på framhoppningen. Inne på banan kändes han lite loj med benen och petade frambommen på tvåan. Sen hoppade han super resten av banan! Det är ju bara så tråkigt att riva tidigt i banan men så är det ibland, dessutom var det en bedömning A:0 så vi hade ganska högt tempo vilket kan ha bidragit till rivningen. Men det var ingen idè att tjura så det var bara att ladda om till nästa klass.
I Msv B+5 fick han verkligen igång kroppen i hoppen och det kändes mega kanon bra! Han var laddad och fin på banan men lyssnade mycket bättre än i första klassen. Dock så klantade jag mig på en relaterad linje och körde iväg honom mot en oxer så att han hoppar av alldeles för långt ifrån, så på den åkte bommen ner men det var ett riktigt slarvfel av mig så jag får faktiskt skylla mig själv.
På Söndagen var det dags för Msv B+5 och Msv A.
Inför första klassen var Sputnik superladdad och det blev inte bättre när vi kom in på banan. Mot tvåan som var samma oxer som i första Msv B klassen fast åt andra hållet så blev han för ivrig och sköt in innerbogen, kom för nära och rev. Sen var inte resten av banan några problem alls! Jag måste medge att jag var rätt så besviken efteråt men men, det här var även det en A:0a så det kan ju hänt att både jag och pollen var en aning överladdade.
Så i Msv A då så var jag jätte taggad för att rida felfritt eftersom vi fått sånna skitpet i de andra klasserna. Sputnik var en aning trött på framhoppningen men visade det såklart inte inne på banan. Tvåan var samma hinder som i förra klassen så jag red svin noga påd et och vi klarade det! Sen mot fyran som var trippelbarr, 2 galoppsprång, räcke så kom vi helt i botten på trippeln men han tar i allt vad han har och klarar resten av banan galant! Fan var glad jag var när vi kom imål med 0 fel och klara för att få hoppa omhoppning efter klassen!
Vi var 8 stycken som skulle hoppa omhoppning och jag givk ut som nr 2. Jag försökte att rida på i ett bra tempo och svänga där jag kunde. Omhoppningar har ju aldrig vart riktigt våran grej eftersom vi båda är aningen trögsvängda, haha. När vi var ungefär halvvägs genom omhoppningen så kom vi för nära en oxer och frambommen trillade tyvärr. 4 fel i omhoppningen var inte så dåligt visade det sig eftersom den enda som var felfri var Frida Mårtensson med Desdemona som vann. Jag och Sputnik slutade på en 5.e plats och nöjd som tusan var jag med det! :D
Filmer på alla rundor kommer inom kort! :)

Taggad!

jag är bara så taggad inför helgen!! Ska bli super kul att hoppa lite högre! :D
Såhär taggad är jag just nu ^^ hihi

Zippy Pie

Vi har en shetlandsponny som stått uppstallad hos oss sen en tid tillbaka som kallas Zippan. I Söndags så fick hon en urgullig liten fölunge som är Shettis/British spotted pony.
Zippy Pie heter hon den lilla gulletotton :)

Torsdag

Jag var ju som sagt hemma idag och tillbringade hela dagen ute i stallet. Käkade kebabrulle innan jag red Mussegull på banan. Red igenom LC:1 programmet som jag ska rida som förklass nästa helg. Det gick faktiskt jätte bra men det tog ett tag för Musse att komma igång i galoppen men det ska välla ordna sig tills nästa vecka.
Sen höll jag lite lektion för Linnèa som ska rida LC:2 på Sparren dagen efter min dressyrtävling. Jag vrålade så jag trodde att jag skulle trilla omkull efter ett tag haha XD
Linnèa och Sparren :)

Hemma med huvudvärk

Det är Torsdag och jag är hemma i lägenheten och vilar upp mig. Tisdag-Onsdag har jag haft jour i ladugården på Ökna och det har vart jätte kul! Korna är verkligen jättemysiga där och kalvarna är så söta! Min favorit kalv är av en speciell ras som gör att hon är gulbrun med ljust runt ögonen och så ser det ut som att hon har jätte mycket kajal. En riktig liten prinsessa ser hon ut som, dessutom heter hon Julia. På Onsdagen så blev det till att gå upp kl. 5 eftersom det var mjölkningsdags i ladugården kl 05.30. Sen var jag trött som ett as och hade ont i huvudet på eftermiddagen när man kommit hem.
Dessutom så har det under veckan blivit en liten ändring i min tävlingsplanering. Omg 2 i div. Elit som går i Edsbro, där hoppar jag bara Lag-klassen och åker sedan vidare och hoppar Msv B, Msv A i Mora på söndagen. Jag ville ju rida båda tävlingarna och ville inte prioritera bort någon så det fick bli såhär. Nu ska jag ta och plugga lite dressyrprogram eftersom det är dressyrallsvenskan nästa helg!

Mysstund

Det är Måndag eftermiddag och jag sitter här i köket och äter kladdkaks ballerinor med mjölk, mums! Första dagen i skolan var det idag och vi hade det trevligt som vanligt. Ska snart bege mig till stallet men tyckte att det var så skönt att bara sätta sig ner och slappna av en halvtimme, dessutom har jag ju inte hunnit blogga under hela lovet! Helgen gick åt till att träna. På lördagen blev det hoppning med Sputnik för Ann Liwing. Det gick bra och roligt var det också. Vi avslutade med en bana på ca. 115-120. På Söndagen blev det dressyrträning med Musse för min favvis Ulla! Den gumman är grym! Red igenom lagprogrammet LC:2 2008 och det gick väll hyfsat bara det att jag inte kunde det så man tappade koncentrationen lite när alla ropade vad man skulle göra. Nu i helgen blir det Grevagården med Sputnik! 110 och 115 cm på Lördagen och 115 & 120 på Söndagen. Årets första Msv A och det känns bra :) Nej nu ska jag kanska mig på moppen och fara iväg till stallet i det underbara vårvädret!

Lite Random bilder

Våran hund Lova:
Sputnik är ju bara sååå gullig när han är i hagen:


Ehh, ja kungen av Krustorp har tydligt visat att han är missnöjd med leran, ;)



Zamantha och hennes Ponnyer

Min lillasyster Zamantha, 9 år har börjat sparka igång ponnyerna nu. Både Fiffe, Rollex och ibland Musse rider hon nu regelbundet. Igår var hon ute i 2 och en halv timme med Rollex och red Musse i ca. 40 minuter. Båda pollarna fick sig ett varsitt litet hoppass.

Rollex:
Musse:



Jag tycker faktiskt att min och Zamanthas stil lite liknar varrandra. :)

Dressyrträning

I Lördags var jag på Ingelsta och dressyrtränade med Mussegull för Ulla Eriksson. Det var träning inför Div. 3 dressyren som börjar om ca. 20 dagar. Det kändes bra men vi behöver jobba mer lösgörande och mer halter och jag behöver öva på samspelet mellan mina skänklar. Det var ju ett bra tag sedan vi tränade dressyr.

Solen lyser, Himlen är blå

Typ så har dagen varit. Jobbade imorse med moppen som jag sparkade igång mitt i natten igår. Det gick faktiskt mycket snabbare än när vi har haft bilen och kört med. Åkte hem och sov typ fyra timmar innan jag åkte till stallet. Möttes där av Zamantha som hoppade runt på banan med Musse. Bilder och film på det kommer när mamma kommer hem för jag glömde kameran i fikarummet. Red ut Sputnik en och en halvtimme och galoppade i skogen. Underbart! Jag tycker det är så skönt att bara släppa all tävlings- och träningsfokus och bara släppa loss ute i det gröna (eller grönvita). Otroligt mysigt var det iallafall. Långa ridturer piggar verkligen upp! Moppade sen mot stan för att kolla saldot på lilla kontot som blev en glad överraskning :) Pengar det gillar vi! Imorgon ska jag försöka ta mig till Ekensberg och jogga en runda, hoppas jag orkar med det för det brukar vara så mysigt där.


RSS 2.0