Hemma, slappar och tänker

Är hemma nu efter skolan och har precis slängt i mig lite pyttipanna. Det är en sådan frihet att komma hem till MIG, ja och Lisa då men hon bor ju som sagt inte hemma den här veckan eftersom hon har jour i skolan. Men att ha en lägenhet som man kan kalla för sin egen, det är en frihet! Börjar känna mig så vuxen nu. Jag som alltid vart för liten för att göra allting. Om ett halvår blir jag 18 och då blir det körkort och då är jag helt oberoende av någon annan, hua, det känns nästan lite läskigt att bli stor. Men att bli stor innebär också att gå över från ponny till häst vilket faktiskt inte känns så hemskt nu. Jag har en bra storhäst insåg jag igår som kommer att kunna starta snart, i vår, och jag har tävlat i ponnyeliten i snart 1 och ett halvt år och fått åka på de tävlingar som jag velat. Jag är redo att bli stor, Men jag kommer sakna att vara liten. Men ett liv måste gå vidare och när jag är 65 och pensionär så kommer jag inse att jag inte behövde känna mig så gammal som 18 åring.




Ni 3 är det som får mig att vara lycklig för varje dag, dag för dag, timme för timme, minut för minut.
<3

Hoppträning med Magnum

Hopptränade med Magnum igår igen och det gick så sjukt jävla asbra! Han har verkligen förstått hur han ska ta sig över hindren och han har börjat hoppa istället för att bara kliva över. Vi gjorde en övning där han skulle galoppera på böjt spår med två galoppsprång mellan varje bom och han var jätte duktig! Vi som inte ens har börjat galoppera på volt ännu eftersom han tar så mycket plats. Sedan hoppade vi en liten bana och Magnum tog stora luftiga språng och landade i rätt galopp nästan varje gång! Så himla duktig! 3.e hoppträningen någonsin för honom och han är såååå duktig! :)

Mein Geliebes Auto!

Mamma var och besiktade min wunderbara volvo idag! Den hade bara 8 punkter som skulle åtgärdas. :) Min fiina fiiina fiina bil! Asså den är så sjukt snygg så det är inte klokt! Mamma var och gick handledarkurs för ett par dagar sedan så bara hon får pappren så ska hon och jag ut och köra min pärla! Zandra <3 Volvo 740!


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Är hemma från skolan idag för jag lyckades missa bussen... Men som tur är så har jag lite plugg här hemma som ska göras, eller tur och tur men ändå. Åker nu till Krustorp nu för syrran sitter och trackar mig i facebook chatten haha. Vi ska lyssna på Markoolio tror jag höhö. Sen ska jag även hinna med att rida OCH plugga nån gång innan dagen är slut :)


Skolan avklarad, nu Stall

Är hemma i min (och Lisas) fina lägenhet nu och har precis stoppat i mig vårrullar med ris som jag fixat själv! Mat smakar mycket bättre när man fått kämpa lite med den. Som efterrätt har jag ätit lite godis som uppladdning inför Ökna loppet imorgon då hela skolan ska springa som puckon runt hedvikslund. Idag har vi annars setat och jobbat med våran rapport till vårt lilla "projektarbete" som innebar att vi skulle informera ettorna om jordbrukslinjen. Efter det var vi i ladugården och höll på lite med kalvarna sen var skolan slut.

Ikväll så ska jag rida M & M och Sputnik ska vila. Musse ska jag rida dressyr på och träna lite på rörelserna som kommer i dressyrprogrammet på Lördag. Magnum ska nog få gå en sväng på fältet tänkte jag säga men kom på att de har ju sprutat dem mot ogräs igår. Jäkla skit då får vi komma på något annat.
Aja hörs senare!


Magnum och Jag från igår. :)

Tävling i Västervik

Tävlingen idag har gått bra. Vi kom iväg i tid och behövde inte stressanär vi kom fram och det var lugnt mellan klasserna.

LA:
Det är så grymt svårt att hoppa LA med Sputnik! Hindrerna bromsar inte och för att få plats i linjerna måste man bromsa hela tiden eftersom det blir så kort. Bromsade mig runt banan och det blev inget flyt alls. Ändå kom vi runt med noll fel i både grunden och omhoppningen men utanför placering.

Msv B+5 (Globenkval):
Den här rundan kändes mycket bättre! Flytet satt och sprången blev bra. Han kändes lite matt på framhoppningen men det gick över inne på banan. Fick sådanna där äckliga kväljningar som jag får ibland när jag värmer upp. Kändes som att jag skulle spy ett par gånger men det gick över efter ett tag. Vi fick iallafall noll fel i både grunden och omhoppningen och han var jätte duktig! Vi fick en 8.e placering och även lite globenpoäng! :)





Lova var såklart med på tävlingen oxå :)
Blir tyvärr inga filmer den här gången för formatet var förstort på kameran.

Startlistor!

Startlistorna inför imorgon har kommit! Hoppar som sagt LA som förklass och Msv B+5 (Globenkval). Vill inte hoppa meeting två helger på raken så därför blir det bara en dags tävling denna helg.

I LAn startar vi som nr 6/28 och i Globenkvalet som nr 28/38.


Sputnik, debut i Msv B -08

Sverigeflaggor på naglarna!

Jag har precis vaknat och käkat frukost och slängt in lite tvätt i torktummlaren. Igår så satt jag och pillade med mina lösnaglar och de hade torkat nu på morronen!


Zandra Svensson, denna gång har du verkligen lyckats med dig själv, eheheheh!

Oj, dags för sängen

Insåg just att klockan börjar närma sig 1 på natten, det var ju inte meningen att jag skulle vara vaken så länge! Det mesta av fredag kvällen har spenderats vid köksbordet målandes på ett gäng lösnaglar! Jag anstränger mig verkligen för att de ska se ut som små sverige flaggor men jag vet inte om jag lyckas. De får ligga och torka under natten iallafall så får vi se. Jag har även skruvat upp nästan alla gardinfästena och har bara fönstret i mitt eget rum kvar.

Så mycket stall blev det inte idag men jag hann iallafall se över mina pollar och ge dem mat. Det är ett gäng tävlingar på G nu!
Nu på söndag är det globenkval i Västervik, nästa vecka ska jag tävla fälttävlan i Stora Wäsby med Musse och Zabine ska hoppa P70 med Sputnik, sen nån helg efter det dså är det globenkval låååångt ner i skåne i Sydslätten och i slutet av oktober är det sista globenkvalet i Södertälje, Sedan i mitten av november är det inomhus SM på Strömsholm! Är bitter som fan över att jag bara kommer hinna med 2 fälttävlingar iår med Musse. Nästa år ska jag lugna mig lite med hoppningen och tävla mer fälttävlan för det är verkligen det roligaste som finns!

 

Natti Natt!

Freitag!

Fredag auf Deutsch för er som ikke fattar.
Glömde mina skåpnycklar hemma i lägenheten så har fått sitta utan böcker på alla lektionerna. Mitt pluggsinne led eftersom jag inte kunde anteckna och det slutade med att jag satt och skrev fula saker på Emmys grisprov. Mitt eget prov hade gått bra med ett vackert VG+. 1,5 poäng ifrån MVG. Alltid jag som ska vara sådär liiite under gränsen i djurkunskap. Nytt prov nästa vecka! Ska plugga duktigt för jag vill ju faktiskt bli rik när jag blir stor.

Jag och Lisa ska gå på stan en vända senare och köpa gardinfästen till våran vackra lilla lägenhet! Att flytta hemmifrån är verkligen spännande och att bo med en kompis är ännu roligare! Vi ska äta pizza ikväll har vi bestämt eftersom det är fredag och sen ska jag försöka ta hand om hästarna också. Musse vilar idag oxå pga hans kiropraktor besök igår.


Mitt rum! Inte så inrett än så länge men det kommer det kommer :)

Mina Damer och Herrar, och allt där emellan..

Jag har träningsvärk! Och det enda jag gjort är att rida. Jag som aldrig brukar få träningsvärk av att rida.
Mussegull fick nålar i ryggen idag av kiropraktorn. Hon hittade lite stelhet på vänster sidan i ländmusklerna så hoppas att det kan ha något att göra med hans stelhet vid ridningen. Han ska vila imorgon och sedan på Lördag ska vi rida lite lugnt och sedan äre bara att köra.

Red Magnum tillsammans med Linnèa sommarstugerundan. Det är verkligen jätte nyttigt för honom att komma ut i trafiken och komma ifrån stallplanen. Han skötte sig jätte bra.

Sputnik fick sig sedan ett dressyrpass för en gångs skull och det gick förvånansvärt bra. Han är jobbig i skritten så den måste vi jobba mer i. I traven så hittade vi en fin takt och han kunde slappna av i formen ända tills den brunstiga kon Melody började gnägga utanför staketet. Red mest runt för att få honom att slappna av. Galoppen orkade jag bara med ett varv för jag fick jobba som ett svin. Det är 100 gånger lättare att rida dressyr på Musse än på Sputnik för man måste göra 40 saker samtidigt hela tiden samtidigt som man inte får störa för mycket. Men det är kul ändå att traven lossnade.

Nej nu har jag inte tid att skriva mer för nu ska jag och Lisa skruva upp gardinstänger i våran lägenhet :)
Natti natt!

Filmer från Ljungby

Här kommer filmerna från Ljungby i helgen! Globenkvalet gick dock inte att ladda upp för filen var förstor. "/

Msv B:


Msv A:

Datan är tillbaka!

Nu har jag äntligen en egen dator igen! Hämtade ut min fina blåa Acer från elgigantens service idag och den funkar äntligen! Så nu behöver jag inte be om lov för att uppdatera min halvt döda blogg mer, woho!

Vad har hänt nu i veckan då, jo jag har kört en helvetes massa traktor och jag älskar det! Har plöjt fält mestadels med Valmet 6600 som jag ogillar starkt eftersom det inte finns någon AC och ingen radio... Annars är den rätt kul att köra eftersom man inte behöver va så rädd om den, hehe. Sov på skolan natten mellan tisdag och onsdag och slutade på hus 14s soffa eftersom jag inte kom in i 11an där jag skulle ha sovit.

Red alla 3 hästarna igår och var klar vid halv 11 tiden på kvällen, men det kändes skönt att alla fick sig ett ordentligt pass. Idag är jag hemma från skolan för jag mådde riktigt pissigt imorse. Höstsnuvan vill visst aldrig ge upp.. Mår bättre nu efter att ha sovit hela förmiddagen och hämtat ut min dator! Ska rida sen också och tänker dra ut på långtur med Sputnik.

ChingChong! :)

Tävling i Ljungby!

Har precis kommit hem från tävlingen i Ljungby. Resultaten har inte vart lysande men helt okej är en bra benämning. Hoppade tre klasser, Msv B och Msv A igår och Globenkval Msv B+5 idag. Det har vart en lugn och trevlig tävling och Sputnik har varit pigg och fräsch i alla rundor.

Msv B:
Han var något övertaggad på framhoppningenn så beslutade att ta det lugnt inne på banan. Det var en bedömning A:0 och de flesta red som galningar så försökte att bara göra en bra runda. Det flöt på jätte bra och vi var felfria och hamnade tillslut två hack utanför placering.

Msv A:
Han var lugnare på framhoppningen men inne på banan blev han övertaggad igen. Hittade ingen bra avsprångspunkt till 2.an så den rev vi ganska så kraftigt. Sputnik blev frustrerad och ännu hetare och överhoppade sig på några hinder efter det men jag tyckte ändå att vi fick en väldigt bra gummibollskänsla och jag kunde reglera honom nästan precis hur jag ville.

Msv B+5 Globenkval:
Han var skitfin på framhoppningen och hoppade super! Inne på banan var han lugn men ändå stadigt framme. Grundomgångenn gick helt perfekt men i omhoppningen klantade jag mig och körde iväg honom in i kombinationen så frambommen på oxern trillade. Sedan hoppade jag före honom på näst sista som han var ursnäll och hoppade men typ totalkvaddade hela hindret. Fina häst. Måste tillägga att jag vart jäkligt nervös bara för att det var globenkval. Men Sputnik skötte sig jätte bra!



Hahaha, ska man hålla nerverna i styr så måste man få fjanta sig lite ;D

Blev inte så mycket bilder för vi glömde laddaren till kameran så vi var tvugna att snåla med batteriet.

Filmer kommer senare!

Mardrömms Vecka

Dålig uppdatering, jag vet. Känner mig sliten efter en riktig helvetes vecka. Vreta var kul och vi köpte godis och höll på med grisar. Är bajsförkyld just nu och känner mig sprucken inuti.

Måste försöka fokusera om eftersom vi åker till Ljungby ikväll. Globenkval på söndag, måste peppa upp mig själv lite nu!

Tack Linnèa!

Ville bara säga tack till Linnèa innan jag åker eftersom hon är så snäll och tar hand om mina hästar medans jag är borta!


Tack tjejen! <3
Linnèas blogg; http://iinyourdreamss.blogg.se/

Vreta idag

Idag så drar jag och fyra andra från min klass till Vreta Gymnasiet i Linköping på Svinundervisning. Anledningen till att vi måste åka iväg är att det inte finns några grisar på Ökna. Ser framemot att få sehur grisar beter sig och så. Vi ska dit och se hur deras rutier är och hur deras beteende påverkar dem osv. Allra mest ser jag fram emot att vi ska åka till cloetta fabriken och köpa massor med godis! 

Minuset med allt är att jag har blivit as förkyld så måste verkligen ta det lugnt, dricka mycket te och hålla mig varm. Globenkval i helgen och jag tänker INTE missa det bara för att jag blivit sjuk! 

 
Mitt hjärtas stolthet, Sputnik <3

Resultat Galopp SM

Det var en lyckad gårdag på Täby. Sputnik spurtade till sig en fin 2.a plats och Rollex kämpade sig till en 5.e plats!
Sputnik och Carro kom inte riktigt iväg som de skulle så det blev att springa i klungan ända in på upploppet där de hamnade mot innerrail, något som Sputnik inte riktigt gillar, när de vä kom ut i ytterspår blev det springa av men det sakades ungefär en halvlängd till den segrande ponnyn. Men han verkde ha haft roligt ändå och var jätte uppspelt och såg glad ut efter loppet. Min fina häst! Dessutom var han jätte lugn både innan och efter loppet till skillnad mot vad han vr i Danmark. 

Rollex gjorde en jätte stark början på sitt lopp och hängde med täten hela kurvan. På slutet så tröttnade han lite och slutade som 5.a.



Carro och Sputnik i ledvolten


Merveilleux och hans ryttare Linda Svensson Krupke, Ponnyn som slog Sputnik i Danmark och som för dagen kom 3.a.


Johanna Berglund och henneshetsporre Theo.



I vinnarcirkeln! Foto: Lasse Odin

Efter loppet.


Zamantha och Rollex.


En välförtjänt klapp får lille Rollex som kämpade hela vägen. :) 


Prisutdelning


Älskade Sputnik <3

SM Ponnygalopp!

Idag ska Sputnik gör det han är bäst på! Nämligen springa SM i galopp! Det är många som har frågat mig om hur jag kan låta min värdefulla hopponny springa lopp och svaret är jäkligt enkelt; Det är ju för att han älskar det! Att hoppa hinder är 10 gånger mer slitsamt för hästen än att springa så fort den bara kan. Det är ju naturligare för dem än att trav runt med krökt nacke på en volt. Så länge min ponny vill springa så tänker jag inte hindra honom.

Lycka till idag min älskade Sputnik och bästa jockeyn Caroline Frisch!

 
Sputnik och Carro på skandinaviska -10

Hemma!

Det första jag vill säga är att min skolan är bäst!! Vill ni ha roligt under gymnasietiden? Isåfall är det bara att börja! Ökna! <3

Back to reality dårå. Imorgon ska Sputnik gå galopp SM på Täby, nästa helg är det globenkval i Ljungby och helgen efter det så är det globenkval igen i Västervik. Tränade Magnum i onsdags också! Första gången som han blev riden i ridhus och han var kolugn! Han hoppade 60 cm den duktiga totton. :) Kan försöka fixa ett inlägg om den träningen ikväll.

Jag har kört traktor varje dag och i love it! Igår sså pressade vi balar med Fendten och Claas pressen. Pressen dampa som fan när nätet på rullen började ta slut, även fast det skulle räckt till ca. 15-20 balar till! Det var bara att hoppa ut och rycka lite med det där tills vi tröttnade och åkte hem. Jag har även kört balar med lastaren, strängluftat och en massa mer. Nästa vecka ska jag åka till Vreta naturbruksgymnasium och där ska vi ha svinundervisning. Vi har ju inga grisar på Ökna så då får man åka dit istället. :)

Övningskörde förut också! Gick skitabra! Tror det har att göra med at jag kört så mycket traktor nu så man har lite känslan kvar. Det jag inte gillar med att köra bil är att man inte sitter i mitten av den utan på sidan. Traktor är bättre på den biten för då har man fri sikt åt alla håll och kanter. :)
Skriver mer ikväll, hejsvejs!

Mot skolan!

Jag ska sova på skolan hela denna vecka så därför kommer nog uppdateringen vara rätt så dålig. Familyn tar hand om hästarna och på onsdag så åker jag hem en sväng eftersom det är magnumträning. :) Ska ha höstbruk hela veckan och hoppas på att få köra extremt mycket traktor!!

Dagens Ridning

Red Musse och Magnum idag, Zabine hadeönskemål om att rida Sputnik så den uppgften fick hon.
Började med att rida ut ett långt pass med Musse till klättergropen. Han kändes både stel och seg och jag misstänker att segheten beror på att han börjat sätta päls. Han är helt hopplös när han får springa fritt i vänster galopp.. Han springer liksom helt snett med hela kroppen och det känns som om min högerskänkel bara studsar iväg. Tror att han skulle behöva ett besök hos lilla kotknackaren inom en snar framtid. Annars hade vi en riktigt kul ridtur och det är så roligt att klättra i backar även fast Musse tycker det är rätt jobbigt.

Magnum fick gå på fältet för första gången utan sällskap. Vi hade lite problem först att komma förbi ankorna på grusvägen och sedan var korna lite läskiga men när vi väl kom fram så skötte han sig fin fint! Blev lite bus i galoppen men det får man leva med. :) Travade och galopperade ett varv och när vi var på kortsidan som ligger bredvid stora vägen så kom en motorcykel så Magnum höll på att svimma av skräck, haha. Nej, kanske inte svimma men huvudet åkte upp och svansen for ivädret och hästen flög iväg, Men han lugnade sig ganska snart så de var bara att galopper vidare. Mamma tog lite kort på oss och filmade även en snutt:

 



Han är så fin min lilla 4-åring! På Onsdag så ska vi hoppträna igen! :)


Magnum på fältet.

Effektiv Lördagkväll

Igårkväll var jag extremt effektiv vill jag få tala om! Hopplade ut i stallet kvart i 9 och vid halv 11 hade jag ridit alla 3 hästarna+hunnit fixa mat + hunnit starta en tvätt! Sputnik och Musse fick gå varsin kortis ute på fältet i mörker. När jag red Sputnik såg jag typ ingenting, så det är tur att jag har ridit så mycket på fältet så att man känner till marken. Båda var pigga och fina, Musse möjligtvis lite stel i sidorna men får se hur han känns idag. Har tänkt rida lite längre nämligen. Magnum var sist ut och jag började med att kapa av manen på honom ungefär 5 cm så nu ser hn lite mer hästig ut! Det var första gången som jag red honom i mörker så han var lite spänd mn ändå flashig och frammåt. Han har fått skor fram nu så han är inte lika tassig som han var innan.  

  
Nästa helg ska Sputnik och Carro tävla Ponnygalopp SM på Täby! :D

Magnums Hoppträning

Var som sagt på hoppträning med Magnum i Onsdags! Det var hans livs första träning och första gången jag red honom någon annanstans än hemma. Hästen var kolugn! Helt otroligt duktig och skuttade snällt över alla små hinder som han skulle. Vi hoppade tillochmed mur och han tyckte inte ens att den var läskig!

Vi fick börja medlite cavaletti övningar och dethar vi ju gjort förut hemma så det var inga problem. Sedan blev det en 5 och en halva med 5 st hinder. Vi fick skritta igenom den ett par gånger och edn fick vi lite draghjälp i traven och de sista gångerna föll han fint in i galopp och galopperade ut. Tillslut så låg det nog på en 40-50 cm iallafall! :) I slutet så fick vi prova hoppa en liten bana och han gjorde det galant!

Jag tyckte det var så roligt eftersom an aldrig har hoppat tidigare utan bara gått lite smått cavaletti hemma. Det kändes som att han tyckte det var jätte kul och verkligen förstod vad det gick ut på. Och dessutom så var han inte trött i slutet utan fortfarande alert.

Det höll på att skymma ute så därför är bilderna så mörka.






Vad tror ni? Kommer han bli en OS häst i framtiden? ;)

Magnum ska hoppträna idag!

Idag så ska Magnum iväg till Ingelsta för sin första hoppträning någonsin! Det ska bli spännande att se om han förstår hur han ska göra. Jag kommer fortfarande ihåg Sputniks första hoppträning! Han var livrädd för muren och vi hoppade bana på 10 cm redan första gången! En talang från första start hehe ;) Jag har inga krav på Magnum mer än att han ska gå emellan hinderstöden och inte hetsa upp sig bara för att det är nytt ställe, men han brukar ju vara snäll så vi får väll se hur det går :) Roligt ska det bli iallafall!

RSS 2.0