Seeeeeegt...

Tänkte bara meddela att Zabines dator är den slöaste skithögen i hela sverige!!! Jag hatar den här jävla burken eftersom den är så fruktansvärt långsam! Jag kan inte kolla tävlingsdatabasen, inte gå in på facebook, INTE SPELA FARMVILLE, och filmen som jag håller på att ladda upp har laddat i en och en halv timme och bara laddat 22 jävla %!!! Jimmy får fanimej ta och komma hit och fixa min dator nån gång så jag kan leva ett normalt liv!...

Bara för det så får ni en bild på mig och min nya skitgrymma Volvo 740.








Div Elit

I Lördags var jag och Sputnik i Södertälje och tävlade div. Elit omg 1. Eftersom min dator fortfarande ligger på sin dödsbädd och jag nu lånar syrrans i smyg så har min uppdatering sugit, förlåt. Men nu får vi iallafall veta hur det gick.

Förklass, LA
Inga problem och det blev en dubbelnolla. Han kändes riktigt fin och det flöt på utan några större saker att haka upp sig på. Kändes super bra helt enkelt.

Lagklass, LA
Jenny, jag, Bella och Karin var det som red för ÖSLR denna omgång. Vi fick ta in två reserver då Charlotte skadat sin fot och hennes ponny har haft/ har ont i knäna och Stinas ponny var inte fräsch. men vi kämpade på ändå! Jenny gjorde en jätte insats och kom runt med 5 fel (ett stopp och ett tidsfel) jätte bra eftersom Cambozola inte ville hoppa kombinationen i förklassen. Nu hoppade hon både trekombinationen och den vanliga räcke-oxer kombinationen och hon red asbra! Jag och Sputnik var 0:a efter att ha vart nära att dra med oss sista hindret som tack och lov låg kvar. Han kändes urfin men hoppade inte direkt upp sig något speciellt utan skuttade mest runt. Bella och Toffe var ut som nr 3 och gjorde en super runda fram tills 5.an som var en oxer ur sväng. Det blev ett knasigt avstånd och då blev det ett stopp. Karin var ut sist och gjorde en säker och felfri runda med Cushfar. Vi slutade 6.a totalt och taggar nu vidare mot Edsbro och omgång 2! 

 









Magnum

Jag kom på att det var jätte längesen jag skrev om våran unghingst, Magnum som stått med hovböld hela vintern. Han är bra nu och åkte i fredags iväg till en bekant till mamma på Inridning! Han kommer hem om 3 veckor igen och då ska jag börja rida honom! Jag längtar som en tok för det ska bli så roligt att äntligen kunna rida honom. Mamma ringde nyss och berättade att han redan blivit riden i skritt och trav på en grusväg och han var pigg och glad men såklart jätte snäll. Vi ska dit nån gång nästa vecka och filma honom lite grann. Första gången han travades så hade han bockat och busat lite grann. Söthästen!









Födelsedags Helg!

I Fredags så fyllde jag år, vilket jag hoppas att alla känner till? Iallafall så har jag ägnat större delen av helgen åt att fira min 17 årsdag. :) Själva födelsedagen firade jag hemma hos Jimmy! Fick tårta, kinamat och presenter! Tack darling! <3 Fick en morgonrock, strumpor och choklad i en jättesöt liten ask.

På Lördagen hade jag en liten fest här hemma i Isaksdal med Jimmy, Linda, Niclas, Linnèa, Linda, Adde och Carro. Skitsköjj vare! Dessutom så har pappa beställt hem en blå Sony Ericsson Vivaz till mig!!!! Jag får den antingen denna vecka eller nästa, kan knappt vänta!!



Nya telefonen!! :D <3










Trött i mössan

Jag är dötrött just nu så jag tänker gå och lägga mig om en liten stund men tänkte bara berätta vad som hänt de senaste två dagarna. Min dator har kraschat så nu måste jag tigga och be om att få låna syrrans. Jag har haft två prov. 1 igår som var djurkunskap. Tror det gick bra, och så idag hade vi prov på såbäddberedning som jag hoppas gick ganska bra men det märker vi snart. Imorgon fyller jag år dessutom! 17 bast blir man. Det känns som att man börjar bli gammal nu så snart måste jag införskaffa en rullator. . . Haha ;)Nej nu orkar jag inte skriva mer för jag håller på att trilla av stolen som jag sitter på, Godnatt!

Jag kommer ihåg exakt vad jag gjorde idag, för ett år sedan..









Hårdträning, jo visst...

Ja oj vad hårdträning det blev med Musse igår. Det är ju så fruset och isigt överallt så man får ju kämpa bara för att hålla sig på benen! Det blev en lugn runda runt sommarstugan i skritt och trav. Jag hittade Sputniks sko så nu ska mamma banka dit den tillsvidare. Jag vill ha vår och sommar! NU NU NU!!









Mot Stallet

Ska ta och bege mig mot bussen och stallet nu. Det känns lite surt att vara ledig idag för att rida när Sputnik tappade en sko igår när vi var ute och skrittade.. Blää. Hoppas hovis kommer ut snart så att vi kan banka på honom dojjan igen. Så det blir väll hårdträning för Musses del idag, hehe.. Stackars ponny, om han bara visste vad som väntar honom ;) hihi^^








Film från Heby

Nu har jag även lyckats lägga upp filmen från Sputniks LA i Lördags. Det blev som sagt ingen film från Msv Bn för minnet i kameran tog slut.












Tävlings Planering

Vi har egentligen Vinteraktivitets-dag i skolan idag men eftersom jag är så duktig och fjäskar som en grisk för min idrottslärare så fick jag vara hemma och rida idag! :D Så jag har passat på nu att kolla över tävlingar som jag ska åka på framöver. Jag har ju inte setat och planerat hela året direkt men ett par månader framåt i tiden iallafall.

27/3 Södertälje Div. Elit omg 1, Sputnik LA+Lag
17-18/4 Meeting Grevagården, Sputnik. Lördag; Msv B+Msv B+5 Söndag; Msv B+5+Msv A
24/4 Kiladalen Div. 3 Dressyr Musse, LC:1+Lag
1/5 Edsbro Div. Elit omg 2, Sputnik. LA+Lag
8/5 Roslagen Div. Elit, Sputnik, Förklass+Lag
14/5 Skogslotten, Musse
15-16/5 Meeting Skogslotten, Sputnik
22/5 Smedstorp Div. 3 Dressyr, Musse, Förklass+Lag
6/6 Nyköping Final Div. 3 Dressyr, Musse, Förklass+Lag
17-20/6 Årsta-Runsten Utomhus SM, Sputnik.
12-14/11 Strömsholm Inomhus SM, Sputnik.

Det är de tävlingar som jag planerar att åka på här närmast. Det är en Nationell tävling i Mora någon gång i April som jag vill åka på också men det hade inte kommit ut någon proposition till den än, men vi får se. :) 










Film från Heby

Har lyckats få upp filmen från Mussen LB i Lördags! Ska ladda upp Sputniks runda i LA såfort jag kommer hem från skolan.












Bilder från tävlingen

Nu har jag lagt över bilderna från kameran till datorn!

Musse:







Sputnik:


Sputnik & Laros




Ska börja ladda upp filmerna nu också :)











Anmäld

Har alldeles nyss anmält mig och Sputnik till Grevagårdens Nationella meeting den 15-17/4. Vi hoppar Msv B & Msv B+5 på Lördagen och Msv B+5 & Msv A på Söndagen. Hoppas att formen håller i sig!








Tävling i Heby

Vi var alltså i Heby igår och tävlade. Vi kom inte hem förän halv 11 på kvällen så därför skrev jag ingenting alls igår. men här kommer resultatet!

Musse, LB:
Musse var verkligen jättefin! pigg, glad och hoppade super. Han var högt över och tog väldigt fina språng. Mot näst sista hindret som var en tajt sväng mot en björkoxer så tappade vi flytet och svängen blev knackig så Musse orkade inte hela vägen över utan tog med sig bakbommen. 4 fel blev det men är jätte nöjd med Musse! I sommar blir det LA debut!

Sputnik, LA:
Den här klassen var en vanlig Clear Round så det kändes skönt att bara kunna lalla runt utan någon press på sig. Sputnik var pigg och busig och hade roligt! Noll fel blev det och vi fick precis som de andra felfria, en blågul rosett.

Sputnik, Msv B:
Urfin på framridningen! Gjorde piruetter i skritt och gjorde riktigt laddade galoppombyten. Det kändes som att sitta på en Grand Prix häst i dressyr. Framhoppningen gick också bra, fick bra språng och det kändes verkligen som att känslan satt perfekt. Såklart så var banan skit maxad, det var så nära en Msv A man kan komma utan att det är Msv A, typiskt Heby. Första hindret var ett björkräcke med hus under som Sputnik hoppade så högt över att jag tappade stigbygeln. Det fanns ingen tid att fånga upp den igen eftersom det var ca. 6 galoppsprång fram till en skitstor oxer som han rev eftersom anridningen blev hackig och jag kom inte upp ur sadeln i språnget. Men Sputnik var döfin resten av banan! Inte en enda bom var han i efter det och inte en tvekan på något hinder! Nu känns det verkligen som att vi är back in business. 4 fel blev det och jag och mamma har tagit ett allvarligt samtal om att köpa nya stigbyglar som man inte glider ur.

Var asnöjd med båda hästarna idag! Det känns som att flytet är uppe igen med Sputnik efter de här små skitstoppen som har lagt sig till med de tre senaste tävlingarna. Nu känns han som vanligt och jag tänker absolut åka till Grevagården på det nationella meetinget som kommer snart. Ska lägga upp bilder och filmer när jag kommer hem imorgon!











Knoppat, packat och Klart

Har vart i stallet hela eftermiddan och fixat inför tävlingen imorgon. Klippt manar och svansar, knoppat Sputnik och satt snoddar i manen på Musse så att manen stannar kvar på ena sidan. Så har jag putsat alla saker också och lagt fram sesekläderna till hästarna. Det ska bli riktigt kul att tävla igen! Sputnik får ha GG grejorna och Musse ska ha det lysgröna schabraket från exklusiv horsewear.









Hemma efter 2 dagars jour

Jag har sovit på Ökna i 2 nätter och jobbat i stallet där. Det var roligt men så förbannat jobbigt de sista timmarna. Jag är helt slut nu efter dehär två dagarna när man var tvungen att gå upp kvart i 6 två dagar på raken. Annars så har det vart rätt kul. I Onsdags fick jag rida ett jätte gulligt sto som heter Souci, urmysig och trevlig. Vi red ute i strålande sol och stötte ihop med en hög med hjortar med världens horn! Det var helhäftigt. Annars gjorde vi det vanliga stallpysslet och försökte lära oss rutinerna. Idag så har jag mest kört med Lastmaskinen på förmiddagen. Jag älskar att köra den för det är bara att gasa och köra och inga jobbiga växlar att tänka på. Jag hämtade havre, spån, körde sopor och körde lastpallar. Sen fick jag rida en fd. elit fälttävlans häst som heter Royal Marco (Mackan), världens galopp hade han och var urmysig att rida han med. Vi red i det lilla ridhuset på Ökna och det var jätte mysigt. Sen fick jag stressa till bussen med all min packning och hann med bussen bara för att snälla Lisa bad busschaffisen att vänta på stackars mig. x)

Så ikväll ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig. Zabine tog hand om stallet idag också så det blir en ledig kväll, Härligt! Tävling i Heby på Lördag också, Tagga! :D









Kväll på Ökna

Imorgon ska jag ha jour i stallet här på Ökna så ikväll sover jag över hos Nadja på internatet. Idag har vi kollat på filmen "Into the wild" hela förmiddagen och haft kretslopp på eftermiddagen. Interesting... Vi ska väll försöka hitta på nått roligare snart. :)









Dags att gå till bussen

Jahapp, då var det dags att börja samla ihop sig för att dra till bussen. Underbart väder ute så jag går gärna promenaden till bussen. Idag har vi Ttf, matte och svenska i lilla skolan. :) Måndagar är den skönaste skoldagen av alla!
Hejsvejjs :)










Grattis!



Grattis till Zamantha som fyller hela 9 år idag! :D


Den lugnaste morgonen av alla..

.. Är Måndagar! Jag älskar verkligen att börja kl. 11.35 varje måndag och inte behöva gå till bussen förän vid halv 11. Jag sov som vanligt hos Jimmy inatt och följde sedan med honom en bit mot tandläkaren som han skulle till, jag bor ju typ bara 500 m därifrån. :) Annars så har jag bara setat och latat mig med mackor och multivitamindryck. Just nu sitter jag här i mina nya kläder och känner mig glad eftersom solen lyser utanför fönstret!! Nu jäklar ska snön bort! Våren är påväg! :D


Sommar - Ja Tack!











Ridtur i Solsken

Jag red ut med Sputnik idag och tog en låntur på 1&enhalv timme. Helt underbart var det och solen lyste och man börjar känna att det är vår i luften! Ponnyn var pigg och glad och vi galopperade mycket och livet kändes sådär lätt och underbart som det bara kan göra när man sitter och njuter på hästryggen. Jag älskar verkligen min hobby, för det är det enda som hjälper när man är riktigt tjurig och deppig (För det mesta iallafall, när det inte känns bra så är man nästan ännu tjurigare efteråt.. , men det är inte så ofta ^^)  Men såklart, ingenting kan någonsin få vara 100 % lyckat nej, även den här underbara ridturen hade sina minus, eller nej, bara ett minus men iallafall; Det var nästan inte plogat på nån av vägarna jag red på vilket gjorde det svårt att ta sig fram och man fick ta omvägar och rida tillbaka osv. Men skojj var det! Ridning är rena rama medicinen.









Flyttat m.m

Shit jag har inte setat vid datorn sen i måndags! Det måste vara något fel på mig?

Vi har iallafall flyttat klart nu så nu bor vi här i våran fina lägenhet i Isaksdal. Jag och Zabine delar rum (Undra hur det kommer funka?) och de andra fick egna rum. Idag ska vi åka och städa i Brandkärr, men jag ska försöka slippa det genom att vara så upptagen som jag bara kan bli. Sen så planerar jag att gå en sväng på stan, fixa stallet och va med Jimmy. Mycket på en gång men iallafall. Nu när det är Lördag och allt hade jag också tänkt ändra min bloggdesign lite, eftersom Zabine har sin super tekniska kompis Lollo här.











Måndag

Det är Måndag morron och jag sitter här i lägenheten i Brandkärr för sista gången för imorgon flyttar vi till Isaksdal! Det ska bli skönt med ett extra rum osv. Nu har jag egentligen sovmorgon men jag sov hos Jimmy så det var bara att pallra sig upp! Vad har hänt i veckan nu då, jag har vart extremt seg med att uppdatera men jag har inte haft en gnutta tid över har det känts som. Igår skottade vi hela stalltaket så nu behöver man iallafall inte oroa sig för att taket ska rasa in. Det hela avrundades med en kebabrulle. Dessutom red jag båda hästarna och oj vad fina de kändes! Sputnik fick pulsa i blötsnö och fick anstränga sig ganska så mycket, strechade honom efteråt så han inte får träningsverk stackaren. Musse fick sig en tur runt sommarstugan, pigg och glad var han.

Nu i veckan är det såklart skola som gäller. Sen tänker jag försöka rida hästarna varje dag om jag nu hinner och på Fredag är det SPA-Kväll med Elitlaget! Nej, nu ska jag kila över till Netto och köpa mjölk (och lite godis, hehe) så att jag kan göra frukost!

 








RSS 2.0